Τσάμης: «Να δώσουμε ότι έχουμε, να κάνουμε το κάτι παραπάνω»…

Ήθελε το δώρο για την ονομαστική του γιορτή να ήταν μία νίκη επί της Ισπανίας. Δεν το πήρε, όμως… Κάτι πάντως που δεν αλλάζει τα δεδομένα για τον Παναγιώτης Τσάμη, ο οποίος όπως και οι συμπαίκτες του συνεχίζουν να κοιτάζουν μπροστά και να στοχεύουν σε κάτι καλό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων. «Να δώσουμε ότι έχουμε, να κάνουμε το κάτι παραπάνω», αναφέρει ο Έλληνας άσος, που με τα 2.04 φιγουράρει ως ο ψηλότερος της ομάδας, κάτι που τον έφερε αρκετές φορές αντιμέτωπο με παίκτες όπως ο Γκαρουμπά ή ο Γκόντσπάουερ.

«Το παιχνίδι ήταν αρκετά δύσκολο, το παλέψαμε και πιστεύω καταφέραμε να τους πιέσουμε και να τους προβληματίσουμε μέχρι εκεί στην αρχή της τρίτης περιόδου. Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε όμως στο τέλος. Έδειξαν πως είναι καλύτεροι, αν και είχαμε την ευκαιρία μας να τους απειλήσουμε. Εκεί όμως που εμείς παρουσιαστήκαμε άστοχοι, αυτοί είχαν συνεχόμενα εύστοχα σουτ και η διαφορά άνοιξε».

Όσο για τους ψηλούς της Ισπανίας; «Ήταν πολύ δύσκολο και για μένα και για όλους τους συμπαίκτες μου. Δεν ήταν μόνο ο Γκαρουμπά. Ήταν όλοι πολύ καλοί. Μπορέσαμε να τους αντιμετωπίσουμε ως ένα σημείο. Κάναμε κάποια πράγματα, δεν τους αφήσαμε να βρουν ρυθμό, αλλά από ένα σημείο και ύστερα δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε».

Σειρά έχει η Λετονία για τις θέσεις 5-8: «Είναι άλλη μια δυνατή ομάδα, όπως όλες όσες έχουν περάσει στους οχτώ. Δεν έχει εύκολα παιχνίδια εδώ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να τους αντιμετωπίσουμε. Για εμάς η πέμπτη και η όγδοη θέση δεν είναι το ίδιο. Θέλουμε να νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια και να κλείσουμε με θετικό τρόπο τη διοργάνωση. Να δώσουμε ότι έχουμε, να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να φτάσουμε ως την 5η θέση».

.
Διαβάστε ακόμη…