Τότσιος: «Νωρίς για να θέσουμε στόχους»

Οι Ικαροι κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ και παράλληλα να παραμείνουν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Ο κορυφαίος παίκτης των «κυανοκίτρινων»  στο ματς με την ΑΕΚ, Κώστας Τότσιος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη σημαντική αυτή νίκη, για τους προσωπικούς του στόχους, ενώ ανέφερε μέχρι που μπορούν να… πετάξουν οι Ικαροι.

Αναλυτικά:

Κώστα, συνεχίζετε την φετινή σας πορεία χωρίς ήττα στο Πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής μάλιστα πετύχατε μια ακόμα σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ενώ εσύ είχε εξαιρετική απόδοση στο συγκεκριμένο παιχνίδι…

«Το σημαντικό για μένα είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι το αν πηγαίνω εγώ καλά. Αυτή την αγωνιστική ίσως ήμουν εγώ καλός και την επόμενη θα είναι κάποιος άλλος. Αυτό που μας μένει είναι ότι μέχρι τώρα η ομάδα μας κερδίζει και συνεχίζουμε να παραμένουμε ψηλά στην βαθμολογία».

Κατά τη διάρκεια του αγώνα τι σκεφτόσουν;

«Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη την ώρα είναι να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι στον ίδιο ρυθμό. Οι μόνες σκέψεις που κάνεις είναι γύρω από το παιχνίδι και το πώς θα βοηθήσεις την ομάδα σου».

Πλέον τι περιμένουμε από σένα και την ομάδα σου για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Τίποτε άλλο. Αναγνωρίζουμε πως κερδίσαμε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες μπάσκετ στην χώρα μας την οποία σεβόμαστε απεριόριστα αλλά από εκεί και πέρα αν βλέπαμε το αποτέλεσμα απλά είναι μια νίκη όπως όλες οι άλλες η οποία θα μας βοηθήσει για την συνέχεια».

Οι στόχοι σας ποιοι είναι;

«Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς για να θέσουμε τους στόχους μας. Όπως προανέφερα εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ και μέσα από αυτό πιστεύουμε πως θα έρχονται και οι νίκες».

Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι;

«Οι δικοί μου στόχοι συμβαδίζουν απόλυτα με αυτούς της ομάδας. Δεν θέλω να βάλω προσωπικούς στόχους αλλά να βοηθάω την ομάδα να πετυχαίνει τους δικούς της και αν τα καταφέρω θα είμαι απόλυτα ευτυχισμένος».

Που πιστεύεις ότι μπορείτε να φτάσετε τελικά;

«Είμαστε μια ομάδα που κρατάει εδώ και τρία χρόνια σχεδόν τον ίδιο κορμό με κάποιες προσθαφαιρέσεις σε κάθε σεζόν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού μας κρατάει δεμένους. Ο ένας προσπαθεί και παλεύει για τον άλλο και αυτό μας κάνει πολύ καλό σαν ομάδα. Αυτό είναι ίσως το χαρακτηριστικό που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην συνέχεια του πρωταθλήματος δίχως να γνωρίζω όμως που θα φτάσουμε. Όπως είπαμε κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είμαστε γεροί και να έχουμε την υγεία μας όλοι. Από εκεί και πέρα ελπίζω όλοι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να πρυτανεύσει η λογική, καθώς βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς και να μην έχουμε άλλα επεισόδια και προβλήματα».