Τότσιος: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Κόροιβο»

Οι Ίκαροι Σερρών πέτυχαν μια ακόμη σημαντική νίκη επικρατώντας του Ερμή Λαγκαδά. Η ομάδα των Σερρών βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ισοβαθμούν μαζί με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, τα Τρίκαλα και το Λαύριο  Μάλιστα την επόμενη αγωνιστική οι Ίκαροι θα βρεθούν στην Αμαλιάδα για ένα ντέρμπι και την νίκη να είναι μοναδικός στόχος. Ο Κώστας Τότσιος που αποτέλεσε τον παίκτη κλειδί για την ομάδα του την προηγούμενη αγωνιστική μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ τόσο για την αναμέτρηση με τον Ερμή όσο και για την συνέχεια και κυρίως για το παιχνίδι με τον Κόροιβο.

Κώστα, πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας επί του Ερμή ειδικά εν όψει της δύσκολης συνέχειας;

«Ήταν ένα ντέρμπι για κατηγορία όμως εμείς το αντιμετωπίσαμε σαν ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα ατού των αντιπάλων και πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε και μπορέσαμε  να φτάσουμε στη νίκη. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ξεκινήσαμε νωθρά το ματς και μείναμε πίσω στο σκορ αλλά στην πορεία ελέγξαμε το ρυθμό. Αυτό προήλθε κυρίως από την άμυνα μας  και μετά το πρώτο δεκάλεπτο φέραμε το  παιχνίδι στα μέτρα μας και το κάναμε σχετικά εύκολο».

Πλέον έχετε το παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας εκτός έδρας. Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί για αυτό το παιχνίδι;

«Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας με μια ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία και διαθέτει έμπειρους παίκτες.  Εμάς ο στόχος όπως σε όλα τα παιχνίδια έτσι και σε αυτό είναι να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Το αποτέλεσμα βέβαια θα φανεί στο τέλος. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους που θα βάλουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και στο τέλος να δούμε τι καταφέραμε. Από εκεί και πέρα το κλειδί είναι να περιορίσουμε την περιφέρεια τους που είναι ιδιαίτερα παραγωγική τόσο σε πόντους όσο και δημιουργική με πολλές ασίστ».

Από την πορεία σας μέχρι τώρα είστε ικανοποιημένοι;

«Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα. Αργήσαμε να αρχίσουμε την προετοιμασία και αυτό μας επηρέασε στην φυσική κατάσταση και πιστεύω πως από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Οι στόχοι που έχετε θέσει πλέον ποιοι είναι;

«Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί. Να εφαρμόζουμε αυτά που δουλεύουμε και από εκεί και πέρα αν δεν έρθουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να κοιτάμε παρακάτω. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή και αυτό κυνηγάμε την δεδομένη χρονική στιγμή».

Τέλος θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

«Πρώτα απ’ όλα να υπάρχει υγεία και κάποια στιγμή να φτιάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα και τον αθλητισμό γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες».