Τώρα αρχίζει το καλό!

ivanwfeioΗ δράση (επιτέλους) ξεκινά! Η Α2 ανοίγει αύριο (8/10) τις… πύλες της με την 1η αγωνιστική να φαντάζει δυνατή. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για χαρακτηρισμούς αλλά το πρώτο δείγμα από τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Πολλές είναι οι ομάδες που έχουν μεγάλες βλέψεις, ενώ ακόμα και εκείνες που δεν στοχεύουν ψηλά δείχνουν ικανές να «χτυπήσουν» με την παραμικρή ευκαιρία.
Η πρεμιέρα περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, ενώ συνηθίζονται σε αυτή και οι εκπλήξεις.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΚΑΒΑΛΑ (ΔΑΚ Βόνιτσας, 17:00)

Μια ομάδα με δυνατό ρόστερ φιλοξενεί μία με νεανικό. Οι νεοφώτιστοι έχουν σχέδια και θέλουν να τα πετύχουν, με όπλο την εμπειρία αλλά και την έδρα θέλουν να «καθαρίσουν» όσο δυνατόν γρηγορότερα το παιχνίδι, απέναντι σ΄ένα αντίπαλο, ο οποίος έδειξε και στα ματς του Κυπέλλου πως μπορεί να κάνει… ζημιές.

ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (ΔΑΚ Πεύκων, 17:00)

Με την ίδια… συνταγή, οι Μαχητές φιλοξενούν μία ομάδα που έχει και φέτος υψηλούς στόχους. Αρκετά ανανεωμένες και οι δύο ομάδες, αναμένεται να διεκδικήσουν το παιχνίδι μέχρι τέλους. Τα μεν Πεύκα φημίζονται για τη μαχητικότητά τους, ενώ ο δε Φάρος για το πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι. Μπορεί από πέρυσι να άλλαξαν πολλά (και τα δύο ρόστερ έχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις, ενώ ο Φάρος έχει και τον κόουτς Τζήμα στο τιμόνι), αλλά η νοοτροπία παραμένει ίδια.

ΑΕΛ – ΑΜΥΝΤΑΣ (Νεάπολης, 17:00)

Δύο μαχητικότες ομάδες έρχονται αντιμέτωπες. Η μεν ΑΕΛ γνωρίζει τη δυσκολία του αγώνα, αλλά θέλει να σημαδέψει την επιστροφή της στην Α2 με νίκη. Από την άλλη το ίδιο επιθυμεί και ο Αμύντας, ο οποίος έχοντας κρατήσει τον κορμό του, έχει το πλεονέκτημα πως οι παίκτες ήδη γνωρίζονται. Αναμένεται να είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Ιβανώφειο, 17:00)

Ισως και το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Ηρακλής έχει φτιαχτεί για άνοδο και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην ξεκινήσει με γκέλα. Από την άλλη, ο Χολαργός έχει όλα εκείνα τα φόντα (έμπειρο ρόστερ) για φύγει με το «διπλό».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Δύο Αοράκια, 17:00)

Άλλη μία ομάδα που επανήλθε στην κατηγορία είναι το Ηράκλειο, το οποίο υποδέχεται τον Αρκαδικό. Οι κρητικοί έχουν διατηρήσει τον κορμό τους, κάτι που μπορεί να τους φανεί χρήσιμο απέναντι σε καινούργιες ομάδες όπως είναι ο Αρκαδικός. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ενισχύθηκαν αλλά ο καιρός της προετοιμασίας τους δεν ήταν και ο μεγαλύτερος. Το σίγουρο είναι όμως ότι και οι δύο ομάδες ξέρουν να παλεύουν.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μετς, 17:00)

Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, το Παγκράτι θα υποδεχτεί τον ΓΣΛ χωρίς τον κόσμο του, καθώς το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.  Οι «ροσονέρι» θα παλέψουν με κάθε τους δύναμη καθώς ακόμα, όπως ανέφερε και ο κόουτς Κατωπόδης, δεν έχουν βρει τα πατήματά τους μιας και είναι μία νέα ομάδα. Ο ΓΣΛ έρχεται στην Αθήνα χωρίς προβλήματα έχοντας ως στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

ΨΥΧΙΚΟ – ΔΟΥΚΑΣ (Ψυχικού, 17:00)

Ακόμα ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Το Ψυχικό μπορεί να είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά η μαχητικότητά του στα εντός έδρας δεν αλλάζει. Ο Δούκας αρκετά ενισχυμένος θέλει να πετύχει κάτι καλό φέτος και για να γίνει αυτό καλείται να κάνει μία καλή αρχή και να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ψυχικού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ (Ν. Σμύρνης, 17:00)

Ένα ματς που μπορεί να υπάρχει φαβορί μιας και το ρόστερ του Πανιωνίου είναι ανώτερο, αλλά ο Εθνικός δεν σκοπεύει να παραδοθεί εύκολα. Οι νεοσμυρνιώτες θα επιδιώξουν να πάρουν μία όσο το δυνατόν πιο εύκολη νίκη, ενώ από την άλλη, οι πειραιώτες σκοπεύουν να αγωνιστούν μέχρι τέλους και να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί.