Υπεύθυνος στις Ακαδημίες του Προμηθέα ο Μίσσας

Kostas_missasΟ Προμηθέας δείχνει βάρος στις Ακαδημίες του συλλόγου του και δεν μένει μόνο στα λόγια καθώς το αποδεικνύει μέσω των κινήσεών του.

Με το πρόγραμμα με τίτλο « ΝΟΥΣ » έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με τη μάθηση και να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο, με φυσικά αθλητικά προσόντα και με θέληση για αθλητισμό και με περιορισμένη οικονομική δυνατότητα για εκπαίδευση ή με δυσκολία στη πρόσβαση στη μάθηση να συνδυάσουν και τα δύο αξιοποιώντας και εντατικοποιώντας στο μέγιστο τις αθλητικές δυνατότητές τους με ταυτόχρονη επιμέλεια στις σχολικές τους επιδόσεις.

Αναφέρεται σε παιδιά που θα φοιτήσουν στο Λύκειο, έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες στο άθλημα του μπάσκετ και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιμέλεια στα μαθήματά τους.

Για αυτά τα παιδιά ο ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ οραματίστηκε το πρόγραμμα υποτροφιών «ΝΟΥΣ». Οι υποτροφίες θα περιλαμβάνουν τη στέγασή τους στη Πάτρα (εφόσον μένουν μακριά από τη Πάτρα), τη διατροφή τους, τις μετακινήσεις τους, τον αθλητικό τους ρουχισμό και τη μόρφωσή τους μέσω οργανωμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον θα υπάρξουν με ποσόστωση και υποτροφίες για παιδιά της ευρύτερης περιοχής των Πατρών καθώς και ξεχωριστές υποτροφίες για επιλεγμένα παιδιά με συγκεκριμένα κριτήρια που θα προέρχονται αποκλειστικά από τις ακαδημίες του Προμηθέα.

Σκοπός είναι υπό την επίβλεψη του Σωματείου μας να τους δοθεί η δυνατότητα να προπονούνται οργανωμένα, σωστά και εντατικά ενώ παράλληλα πάλι υπό την επίβλεψή μας να μορφωθούν σε οργανωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα (Δημόσια ή Ιδιωτικά) με σκοπό να εισαχθούν στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να συνδυάσουν την άθληση με τη μάθηση και να αποφευχθεί το φαινόμενο στο βωμό της μελλοντικής «επαγγελματικής» καριέρας στο μπάσκετ τα παιδιά να αφήνουν τη μόρφωσή τους σε δεύτερη μοίρα. Επίσης με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά που έχουν πλούσιο ταλέντο και προοπτική στο μπάσκετ και βρίσκονται είτε σε απομακρυσμένες περιοχές είτε οι γονείς τους δεν έχουν την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα να μη «χαθούν» και να συνδυάσουν την οργανωμένη προπόνηση με την οργανωμένη μάθηση.

Τα παιδιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα τελούν υπό τη καθημερινή μέριμνα του Αθλητικού μας Συλλόγου, αθλητικά ένα δίκτυο από προπονητές, γυμναστή, φυσικοθεραπευτή, ιατρό, διατροφολόγο και ψυχολόγο θα έχουν την επίβλεψη των αθλητών και μορφωτικά έμπειροι καθηγητές καταξιωμένοι στο χώρο της παιδείας θα έχουν την ευθύνη της εκπαίδευσής τους. Το πρόγραμμα θα τεθεί υπό την ευθύνη και τη καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα, ενώ στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα αξιολογείται η πορεία τους τόσο η αθλητική όσο και η μαθησιακή. Σε περίπτωση που ένας αθλητής αδιαφορεί είτε για τις προπονήσεις του είτε για τα μαθήματά του τότε η υποτροφία θα σταματά, βάσει του αποτελέσματος που θα εκδίδει εξειδικευμένη επιτροπή αθλητικού και εκπαιδευτικού κύρους.

Να τονίσουμε πως ο Κώστας Μίσσας θα έχει, πέρα από την επίβλεψη του προγράμματος, και τακτική επαφή τόσο με τον υπεύθυνο των ακαδημιών του ΑΣΠ Προμηθέα Κώστα Ντούβα και τους υπόλοιπους προπονητές των υποδομών, όσο και με τους προπονητές της ανδρικής ομάδας.