Υπογράφτηκε και ξεκινά άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση στο κλειστό της Αγιάς στη Λάρισα

Στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την άμεση έναρξη των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Αγιάς, προχώρησαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα.

Το έργο, προϋπολογισμού 516.026€, στο κλειστό γυμναστήριο Αγυιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μιας εγκατάστασης ιδιαίτερα ενεργοβόρας και με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, περιλαμβάνει:
* Ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις με ενεργειακή αναβάθμιση συστημάτων
> θέρμανσης, ψύξης και εξαερισμού,
> ζεστού νερού χρήσης
> φωτισμού
* Δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με εγκατάσταση συστήματος φωτοβολταϊκών συλλεκτών στη στέγη.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ενεργειακής αναβάθμισης, η οποία ξεκινά άμεσα, είναι 12 μήνες και ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για το αμέριστο ενδιαφέρον του προκειμένου επιτέλους να εκσυγχρονιστεί η συγκεκριμένη αθλητική υποδομή.
Ο κ. Αυγενάκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι «η αναβάθμιση κάθε αθλητικής εγκατάστασης, μικρής ή μεγάλης, είναι πρωταρχικό μέλημα της μεταρρυθμιστικής φιλοσοφίας μας, από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού.
Σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, εναρμονισμένες και με τις περιβαλλοντικές πολιτικές και ανάγκες της εποχής μας, είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Οι τοπικές κοινωνίες, η νέα γενιά και συνολικά η αθλητική οικογένεια τις έχει ανάγκη και δουλεύουμε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση για κάθε γωνιά της χώρας, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία».