Υφαντής: «Στόχος να ξαναγεννηθεί ο Παπάγου»

Αναμφίβολα πρόκειται για τη… σημαία του Παπάγου. Ο Μιχάλης Υφαντής μίλησε στην σελίδα της ΕΣΚΑ και έθεσε τον στόχο της ομάδας του για τη φετινή σεζόν.

Ο 39χρονος φόργουορντ/σέντερ  οδηγεί τον Παπάγου από νίκη σε νίκη, αλλά μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ, ξεκαθάρισε πως πρωταρχικός στόχος της ομάδας του δεν είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική, αλλά αυτό που θέλει ο ίδιος και οι άνθρωποι της ομάδας είναι ο Παπάγος να ξαναγεννηθεί.

Είσαι από τους πιο έμπειρους παίκτες στην κατηγορία. Ο ιδανικός λοιπόν για να μας πεις πως σου φαίνεται το επίπεδο….

«Φέτος νομίζω πως το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Πέρσι παρακολούθησα αρκετά ματς και μπορώ να κάνω συγκρίσεις. Γι’ αυτό λέω πως φέτος το επίπεδο είναι πιο υψηλό. Έχουν έρθει να παίξουν στην κατηγορία παιδία όπως ο Κανταρτζής, ο Απέργης, ο Τσουμπρής, ο Δρακόπουλος και ο Τσόπης που παίζουν χρόνια, οπότε το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και θεωρώ πως θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα μέχρι στιγμής;

«Πιστεύω πως είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Εντάξει, υπάρχουν ομάδες που έχουν αρχίσει καλά, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να τελειώσει ο πρώτος γύρος για να μπορούμε μετά να δούμε που πηγαίνει η κάθε ομάδα. Τώρα κάθε πρόβλεψη ή εκτίμηση θα έχει μεγάλο ρίσκο».

Ο στόχος του Παπάγου ποιος είναι; Η άνοδος;

«Ο στόχος του Παπάγου είναι να ξαναγεννηθεί.  Γίνεται μια νέα προσπάθεια στις ακαδημίες  και θέλουμε να βγάλουμε και πάλι τα δικά μας παιδιά. Επίσης περιμένουμε και θέλουμε ο κόσμος να επιστρέψει στο γήπεδο. Νομίζω πως είμαστε η μόνη ομάδα που μαζεύει τόσο κόσμο σε κάθε ματς. Ο κόουτς δουλεύει πάρα πολύ και γίνεται μια αρκετά καλή προσπάθεια. Ο κόουτς είναι παιδί του Παπάγου, έχουμε παίξει μαζί στην Α1 και μαζί προσπαθούμε να βάλουμε τους νέους στο κλίμα και να τους μάθουμε τι εστί Παπάγου. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καλό με μικρό μπάτζετ. Ο πρωταρχικός μας στόχος, δεν σας κρύβω, είναι η γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα αν καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ, θα είναι καλοδεχούμενο».

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να αγωνιστείς φέτος με τη φανέλα του Παπάγου;

«Μην κοροϊδευόμαστε, είμαι στρατιώτης του Παπάγου. Έχω βοηθηθεί στην ζωή μου από τον Παπάγου και  τον έχω βοηθήσει . Ξέρω καλά την ομάδα και είπα να βοηθήσω και εγώ τη νέα προσπάθεια που γίνεται».

Για πολλά νέα παιδιά αποτελείς πρότυπο. Τις λες στους μικρότερους που τώρα ξεκινάνε; Τι τους συμβουλεύεις;

«Δυστυχώς από τους νέους λείπει το πάθος. Αν δεν βγάζεις πάθος μέσα στο παρκέ, δεν έχεις τύχη να κάνεις τίποτα. Αυτό που τους λέω είναι πως θα πρέπει να δουλεύουν καθημερινά πολλές ώρες. Θυμάμαι, μου έλεγε ο Περικλής Ταυρόπουλος πως εάν θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο, θα πρέπει να μην χάνω προπόνηση. Τώρα, εάν ζορίσεις λίγο τα νέα παιδιά, αρχίζουν πονάνε, παραπονιούνται και στο τέλος φεύγουν. Έτσι δεν γίνεται να πας μπροστά. Θεωρώ πως ο νόμος που αφορά τους 30αρηδες δεν είναι σωστός και πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλοι στα ρόστερ των ομάδων ώστε να παραδειγματίζονται οι νεότεροι. Τώρα βλέπεις παιδιά που τους μιλάει κάπως ο προπονητής τους και τα παρατάνε. Αυτά δεν είναι σωστά πράγματα. Πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, να δουλεύουν και να παλεύουν κάθε στιγμή. Εγώ αυτά τους λέω».

Θεωρείς πως η επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ θα είναι δύσκολη;

«Δυστυχώς ναι. Οι περισσότερες ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Η επαρχία θεωρώ πως έχει… πεθάνει και το μπάσκετ, όπως και όλη η Ελλάδα, βρίσκεται σε ένα τέλμα».

Φαντάζομαι λοιπόν πως σε πληγώνει το ότι σε λίγες εβδομάδες θα παίξετε με το Σπόρτιγκ στην Α’ ΕΣΚΑ ενώ άλλες εποχές έπαιζες κόντρα στον Σπόρτιγκ στην Α1…

«Με πληγώνει και μάλιστα πάρα πολύ. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερα ιστορικές ομάδες. Όπως και ο Παπάγου, έτσι και ο Σπόρτιγκ έχει μπασκετικό κοινό. Έχουν ζήσει μεγάλες μπασκετικές στιγμές οι φίλοι αυτών των δύο ομάδων και μπορούν να κρίνουν και να μιλήσουν μπασκετικά γιατί ξέρουν. Δεν έχω κάτι με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά ο κόσμος αυτών των δύο ξέρει πολύ μπάσκετ γιατί πρόκειται για ομάδες με ειδικό βάρος».

Την Δευτέρα θα αντιμετωπίσεις έναν καλό σου φίλο και πρώην συμπαίκτη σου στον Παπάγου. Τον Τάσο Κανταρτζή. Δύσκολο το ματς με την Πεντέλη; Τι μήνυμα θες να στείλεις στον Τάσο;

«Το παιχνίδι είναι καθοριστικό. Έχουμε μπροστά μας μια τετράδα αγώνων με Πεντέλη, Σπόρτιγκ, Χαλάνδρι και Ζωγράφου. Εδώ θα δούμε τι ψάρια πιάνουμε ως ομάδα και που μπορούμε να φτάσουμε. Έχουμε παίξει με κάποιες ομάδες δυνατές, αλλά αυτή η σειρά αγώνων θα κρίνουν πολλά. Τώρα θα δούμε ποια είναι η πραγματική δυνατότητα της ομάδα μας. Έχουμε μιλήσει με τον Τάσο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ έμπειρο που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση φέτος.  Θέλω να ξέρει, όμως, πως τη Δευτέρα, μέσα στο παρκέ, θα είμαι πολύ σκληρός μαζί του».