Φαλέκας: «Κλειδί ο ρυθμός»

Η εμφάνισή του ήταν καθοριστική καθώς βοήθησε την ΑΕΚ να κατακτήσει τη νίκη απέναντι επί του Αμύντα. Ο Αλέξης Φαλέκας πέτυχε 27 πόντους (5/5 βολές, 8/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ για την επιστροφή στις νίκες αλλά και για την επόμενη αναμέτρηση κόντρα στην Κηφισιά.

Αναλυτικά:

– Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία κόντρα στον Αμύντα, παρά τις απουσίες των Κούρτη και Τζόλου. Κατά την γνώμη σου ποια στοιχεία οδήγησαν στο χθεσινό αποτέλεσμα;

«Θεωρώ ότι η άμυνα που παίξαμε ήταν καλύτερη από το προηγούμενο ματς με αντίπαλο την Δόξα στην Λευκάδα. Είχαμε εστιάσει στο γρήγορο παιχνίδι του Αμύντα και στους αιφνιδιασμούς που κάνει και καταφέραμε να το ελαχιστοποιήσουμε. Συγκεκριμένα χθες είχε μόλις 3/5 αιφνιδιασμούς και κατεβάσαμε το σκορ του χαμηλά. Επιπλέον περιορίσαμε κάποιους παίκτες του Αμύντα που τραβάνε συνήθως το σκορ.

Το “κλειδί” για εμάς ήταν ότι είχαμε ρυθμό στα 35 λεπτά του αγώνα. Πάντως στο τελευταίο πεντάλεπτο χάσαμε την συγκέντρωση και την ηρεμία στο παιχνίδι μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε αρκετά λάθη και να μειώσει ο Αμύντας. Στα τελευταία 2-3 λεπτά η διαφορά έπεσε από τους 20 στους 8 πόντους, δεν είναι ότι κινδυνεύσαμε αλλά θεωρώ ότι δεν παραμείναμε όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε».

– Προσωπικά, για άλλη μία φορά πραγματοποίησες σπουδαία εμφάνιση, έχοντας σχεδόν τα απόλυτα ποσοστά ευστοχίας.

«Όπως έχουμε πει και το λέμε συνέχεια, στόχος της ομάδας δεν είναι ποιος θα βάλει τους περισσότερους πόντους. Έχουμε ένα στόχο όλοι μαζί ότι πρέπει να κερδίζουμε κάθε ματς. Από εκεί και πέρα θα τύχει μία φορά να βάλει πολλούς πόντους κάποιος και στο επόμενο παιχνίδι κάποιος άλλος. Δεν έχει σημασία εάν θα είναι ο Σκλάβος, ο Δέσπος ή οποιοσδήποτε άλλος. Χθες έτυχε να είμαι σε καλή ημέρα και να βάλω τα περισσότερα καλάθια».

– Θεωρείς ότι θα καταφέρετε να κλείσετε θετικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος το επόμενο Σάββατο με αντίπαλο την Κηφισιά;

«Θέλει μεγάλη προσπάθεια διότι εκτός του ότι η Κηφισιά είναι πολύ καλή ομάδα στην έδρα της, αυτή τη στιγμή έχει ρυθμό και παίζει αρκετά καλά, οπότε για να κερδίσουμε πρέπει να κάνουμε καλή προσπάθεια. Η Κηφισιά έχει ένα καλό ρόστερ με πολλούς έμπειρους παίκτες και για να πάρουμε τη νίκη θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε και στην Λευκάδα. Εκεί είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, παίζαμε καλά για 5 λεπτά και μετά όχι, με αποτέλεσμα την ήττα. Αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε στην Κηφισιά».

– Ποιος είναι ο άμεσος στόχος της ΑΕΚ την δεδομένη χρονική στιγμή;

«Στόχος είναι να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Αυτό πρέπει και αυτό κάνουμε κάθε εβδομάδα. Κοιτάμε το ματς που έρχεται και φυσικά το πώς να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες. Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε τον Κούρτη να μπει στις προπονήσεις και θέλουμε να είναι έτοιμος για το παιχνίδι που έρχεται. Σιγά σιγά να μπει και ο Τζόλος για να βοηθήσει και εκείνος την ομάδα».