Φαλέκας: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

H ΑΕΚ απέδρασε από τον Λαγκαδά με το «διπλό» κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Ο Αλέξης Φαλέκας εκ των κορυφαίων του αγώνα (σε 40 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 10 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και έκανε ένα κόψιμο) μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της  «Ενωσης».

Ο έμπειρος γκαρντ ξεκαθάρισε ότι η ομαδικότητα στην άμυνα και στην επίθεση ήταν το «κλειδί» της χθεσινής σπουδαίας νίκης για την Ένωση.

– Στον Λαγκαδά παρουσιάσατε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με αυτό της Κατερίνης, παίρνοντας ένα σπουδαίο «διπλό» κόντρα στον Ερμή. Που οφείλεται η δυναμική επιστροφή σας;

«Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ομαδικότητα που δείξαμε τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα. Δεχθήκαμε μόλις 57 πόντους σε εκτός έδρας ματς και στην επίθεση είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Λειτουργήσαμε ομαδικά και αυτό είναι το ζητούμενο, κάτι που δεν είχαμε καταφέρει σε άλλα παιχνίδια. Το βασικό, λοιπόν, και κάτι που δεν είχαμε καταφέρει στην Κατερίνη που βάλαμε μόνο 45 πόντους, νομίζω ότι είναι αυτό. Παίξαμε σαν ομάδα και στην άμυνα και στην επίθεση και έτσι φτάσαμε στη νίκη».

– Στο χθεσινό ματς τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις συμπαίκτες σου που είχατε διψήφιο αριθμό πόντων χρειάστηκε να μείνετε στο παρκέ για αρκετά λεπτά. Μάλιστα προσωπικά αγωνίστηκες και στα 40 λεπτά του ματς όμως τα καταφέρατε περίφημα.

«Δεν θέλω να σταθώ μόνο στους πέντε παίκτες που είχαμε διψήφιο αριθμό πόντων αφού βοήθησαν εξίσου όλοι όσοι μπήκαν μέσα στο παρκέ. Όσοι έπαιξαν και για όσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε ήταν αρκετά καλοί. Όλοι οι συμπαίκτες μου ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής στο χθεσινό ματς, έδωσαν το 100% των δυνάμεων τους και ουσιαστικά αυτό φάνηκε από τους 57 πόντους που δεχθήκαμε στην άμυνα μας».

– Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με μόλις πέντε αγωνιστικές να απομένουν και μαζί με εσάς υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές της τρίτης θέσης. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η κατάκτηση της;

«Εμείς θα μπούμε μέσα στα υπόλοιπα ματς για να κάνουμε αυτό που πρέπει, να πάρουμε δηλαδή πέντε νίκες. Αν έχουμε την χθεσινή εικόνα και ειδικά στο πίσω μέρος του γηπέδου, στην άμυνα μας δηλαδή, έχουμε νομίζω πολλές δυνατότητες να το πετύχουμε.

Πιστεύω ότι αν βγάλουμε την ίδια ενέργεια με την χθεσινή στο πίσω κομμάτι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Βέβαια όλα τα ματς που απομένουν είναι δύσκολα, ενώ υπάρχουν και άλλες τέσσερις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, οπότε το έργο μας δεν θα είναι εύκολο».