Φασούλας: “Δεν προτίθενται να ασκήσουν χρηστή διοίκηση ούτε τις τελευταίες τους στιγμές”

Πυρά κατά της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδίας στις επικείμενες εκλογές Παναγιώτης Φασούλας, με αφορμή την απόφαση για αναβολή της εκλογικής αναμέτρησης. Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ, μάλιστα στην ανακοίνωσή του είναι αρκετά καυστικός. “Η μισή αλήθεια που διακινούν οι κύκλοι της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ και οι εκλεκτοί της είναι χειρότερη από το ψέμα”, σχολιάζει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει ότι “… δεν προτίθενται να ασκήσουν χρηστή διοίκηση ούτε τις τελευταίες τους στιγμές”!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φασούλα αναφέρει:

“Ως υποψήφιος Πρόεδρος και ως παράταξη “Πρώτα το Μπάσκετ” για τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σεβόμαστε απόλυτα τόσο το Νόμο όσο και τις δικαστικές αποφάσεις .

Επίσης, από την αρχή αυτής της μακράς προεκλογικής διαδικασίας διεκδίκησα με κάθε τρόπο τον μη αποκλεισμό των αθλητικών σωματείων του μπάσκετ από τη εκλογική διαδικασία και θα συνεχίσω να θεωρώ ότι η δυναμική του ελληνικού μπάσκετ δεν περιορίζεται στον αριθμό των αθλητικών σωματείων που εισήλθαν στο μητρώο της ΓΓΑ μέχρι την 31/12/2020.

Οφείλω όμως να ενημερώσω την Κοινωνία του Μπάσκετ για το πραγματικό περιεχόμενο της περιβόητης πλέον Προσωρινής Διαταγής του Πρωτοδικείου Αθηνών με επίκληση της οποίας αναβλήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. της 28/3/2012, χωρίς όμως ποτέ το πλήρες περιεχόμενο αυτής να γνωστοποιηθεί στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ την 23.3.2021 οπότε και συνεδρίασαν και αποφάσισαν.

Η πλήρης αλήθεια λοιπόν είναι ότι η δικαστική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 18/3/2021 επέτρεψε (ορθώς) την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ των 21 σωματείων που προσέφυγαν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την επικείμενη Γ.Σ της 28ης Μαρτίου 2021.

Έτσι εξηγείται λοιπόν η συνειδητή σκοπιμότητα της Ηγεσίας της ΕΟΚ:

α) να μη γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα το ανωτέρω πλήρες διατακτικό της απόφασης,

β) να μην το εγχειρίσει στα μέλη του ΔΣ ενώ της είναι γνωστό ήδη από τις 18/3/2021 και να το αποκρύπτει μέχρι τώρα και

γ) να το ερμηνεύει κατά το δοκούν μεταθέτοντας την ημερομηνία των εκλογών αντίθετα με το Νόμο.

Η μισή αλήθεια που διακινούν οι κύκλοι της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ και οι εκλεκτοί της είναι χειρότερη από το ψέμα και αντίστοιχα κρίνονται από την κοινωνία του μπάσκετ. Δεν προτίθενται να ασκήσουν χρηστή διοίκηση ούτε τις τελευταίες τους στιγμές χωρίς να ενδιαφέρονται για το ελληνικό μπάσκετ και την τύχη του κατ’ ελάχιστον”.