Φασούλας: “Ενίσχυση των τοπικών πρωταθλημάτων και διαβούλευση για την επόμενη μέρα του μπάσκετ”

Τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ, ανέλυσε για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος ως γνωστόν έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία της ΕΟΚ στις επικείμενες εκλογές.

Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ, μίλησε στο magnesiasports.gr και ήταν αποκαλυπτικός τόσο για τη στάση του και την αντίθεσή του για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όσο και για τον τομέα στον οποίο θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα την επομένη της εκλογικής διαδικασίας. Με τα τοπικά πρωταθλήματα και τη Γ’ εθνική κατηγορία να είναι οι τομείς στους οποίους ο Φασούλας και το επιτελείο του θεωρούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση. “Να ενισχύσουμε περισσότερο τα τοπικά πρωταθλήματα και να δούμε τι θα κάνουμε με τη Γ’ Εθνική κατηγορία”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Φασούλας, προσθέτοντας: “Θα πρέπει να δούμε την αναμόρφωση των εθνικών κατηγοριών πλέον, γιατί καταλαβαίνει κανείς ότι είναι κάτι το παράδοξο να έχει 200 ομάδες σε εθνικές κατηγορίες μία χώρα όπως η Ελλάδα”…

Δίχως μάλιστα να διστάσει να εκφράσει και την αντίθεσή του στην αναδιάρθρωση που έγινε από την ΕΟΚ το περασμένο καλοκαίρι. “Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αυτή η αναδιάρθρωση. Χάρηκαν όλοι και ανέβηκαν όλοι. Δεν έπαιξε κανένας και ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Το βρίσκετε λογικό αυτό το πράγμα; Και με πολλές μετακινήσεις πχ νησιωτικών ομάδων με έξοδα μόνο και μόνο για να συμμετέχει σε εθνική κατηγορία;”… Κι εκείνο που τόνισε είναι ότι η επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ και δη της βάσης του, δηλαδή των εθνικών κατηγοριών και των τοπικών πρωταθλημάτων θα πρέπει ν’ αποφασιστεί μέσα από διαβούλευση με τα σωματεία. “Η Ομοσπονδία είναι ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των σωματείων. Δεν μπορεί να αποφασίζει γι’ αυτά χωρίς διαβούλευση. Πρέπει να γνωρίζουν οι παράγοντες σε τι διαδικασία μπαίνουν αν ανεβαίνει μία ομάδα σε μία εθνική κατηγορία, με όρους ισοτιμίας. Για ερασιτεχνικό μπάσκετ μιλάμε και όχι για επαγγελματικό. Για το χόμπι τους και την τρέλα τους το κάνουν και δεν πρέπει να τους πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Φασούλα στο magnesiasports.gr