Φιλίππου: «Δεν θα επιστρέψει ο Διαμαντίδης»

Ο Νίκος Φιλίππου φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και μίλησε για τα πλέι οφ, για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας ενώ τόνισε πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα επιστρέψει στην ομάδα…

Αναλυτικά:

Για τα play-offs:

«Και οι δύο ομάδες στη Euroleague έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε μία χρονιά που ξεκίνησαν με μειωμένο μπάτζετ και μικρότερες προσδοκίες. Κανένας δεν πίστευε ότι οι δύο ομάδες θα έφταναν εκεί που έφτασαν. Ήταν μεγάλη επιτυχία και για τις δύο ομάδες, αλλά περισσότερο για τον Ολυμπιακό.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτό το μπασκετικό προϊόν. Νομίζω ότι θα είναι μία ωραία σειρά και από ό,τι είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι και οι δύο ομάδες έδειξαν να το θέλουν πολύ.

Ωστόσο, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα αγωνιστικά θέματα και όχι στη βία. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις και μέτρα, στα οποία θα συμβάλλουμε όλοι μας και δεν θα μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να υπάρξουν τιμωρίες και να νικήσουμε όλοι εμείς, δηλαδή οι περισσότεροι που αγαπούν τον αθλητισμό».

Για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας:

«Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη. Ο στόχος κάθε ομάδας και κάθε παίκτη είναι να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, πριν από αυτό υπάρχει το προολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο θα διεκδικήσουμε μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις. Το τουρνουά θα γίνει στη Βενεζουέλα, μία χώρα με αρκετά προβλήματα, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εκεί.

Ωστόσο, έχουμε και χρονικό πρόβλημα, δεδομένου ότι το δικό μας πρωτάθλημα λογικά ολοκληρώνεται σε δέκα μέρες, αλλά και τα ξένα πρωταθλήματα, στα οποία αγωνίζονται Έλληνες παίκτες, δεν έδειξαν την ευαισθησία να τελειώσουν νωρίτερα.

Η προετοιμασία τη φετινή σεζόν θα είναι λίγο ιδιόμορφη, έχουμε την εμπειρία ως ομάδα να ανταπεξέλθουμε. Ο Κουφός δύσκολα θα είναι μαζί μας, έκανε αρθροσκόπηση πριν λίγες ημέρες, συνεπώς είναι δύσκολο να επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες».

Για το αν μπορεί η Εθνική να διεκδικήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Η πείρα έχει δείξει ότι η πρόκριση είναι πιο δύσκολη από τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σύστημα με τους δύο ομίλους και στη συνέχεια με τα χιαστί παιχνίδια είναι ιδιόμορφο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η πιθανότητα διάκρισης είναι μεγαλύτερη από ό,τι στο Προολυμπιακό τουρνουά».

Για την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την Εθνική:

«Ο Διαμαντίδης δεν θα επιστρέψει, δυστυχώς για όλους εμάς. Θα θέλαμε να τον έχουμε κοντά μας για να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του. Όμως έχει την πολυτέλεια, ύστερα από όλα όσα έχει προσφέρει στην εθνική, να μπορεί να αποφασίζει πότε θα αποχωρήσει».