Φιλικό με φιλανθρωπικό σκοπό στις Σέρρες

Φιλικός αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό θα διεξαχθεί μεταξύ των Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών και της Μικτής Ομάδας του Τουρνουά Εργαζομένων Σερρών το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοιλάδας.

Γαλακτερός, Γιαννούλης, Κακιούσης, Μπουντούρης, Ντάκουρας, Οικονόμου, Ρεντζιάς, Σιγάλας και άλλοι αγαπημένοι παλαίμαχοι παίκτες θα αγωνιστούν με τους Σερραίους συναθλητές τους με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η θεραπευτική πισίνα του Ειδικού Σχολείου Σερρών.

Στη σημαντική αυτή εκδήλωση συν-διοργανωτές είναι ο Δήμος Σερρών, ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών και ο Σύνδεσμος Φίλων Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ οι «Πελαργοί», ενώ συμπαραστάτες της προσπάθειας και συντονισμένοι με την ευγενική αυτή πρωτοβουλία είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ και ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών της εκδήλωσης παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου και απεύθυναν κάλεσμα στο σερραϊκό λαό να ανταποκριθεί, να παρακολουθήσει τον αγώνα, ώστε να επιτευχθεί και ο ευγενής σκοπός της διοργάνωσης του.

Μεταξύ άλλων δήλωσαν τα εξής: Η αντιδήμαρχος Παιδείας Σοφία Μπιτζίδου-Σαρακενίδου, ανέφερε: «Η φιλική αυτή αναμέτρηση μεταξύ των αστέρων, παλιών παικτών της Εθνικής Ελλάδας με τους παλαίμαχους του σερραϊκού μπάσκετ (από το Τουρνουά Εργαζομένων του Δήμου) προγραμματίστηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Αντιδημαρχεία Παιδείας και στην οποία συμμετέχουν το Επιμελητήριο Σερρών και οι γνωστοί σε όλη τη χώρα «Πελαργοί: Φίλοι της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ». Το σερραϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει και ν’ απολαύσει από κοντά πασίγνωστους μπασκετμπολίστες, οι οποίοι με τις θρυλικές αναμετρήσεις τους στα μπασκετικά «τερέν» εξύψωσαν την Ελλάδα σε παγκόσμια πρωταγωνίστρια του αθλήματος και της χάρισαν διακρίσεις που έκαναν το ελληνικό λαό υπερήφανο».

Ο παλαίμαχος αθλητής του ΠΑΟΚ Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, στο κάλεσμά του τόνισε: «Ο Σύλλογός μας εδώ και δύο χρόνια έχει ιδρυθεί και έχει πάει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος για τέτοιους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Με ευχαρίστηση δεχθήκαμε την πρόταση από το Δήμο Σερρών να έρθουμε και να κάνουμε έναν αγώνα συγκεντρώνοντας χρήματα που θα πάνε σε ιερό σκοπό.

Ο Θάνος Μηλούσης, μέλος του ΔΣ των «Πελαργών», αναφερόμενος στην συμμετοχή τους στην εκδήλωση, δήλωσε: «Ένας από τους ρόλους των Πελαργών είναι να αναπτύσσει κοινωνική δράση και να στηρίζει φιλανθρωπικές προσπάθειες σε όλη τη χώρα. Τώρα μάλιστα που η προσπάθεια αυτή θα λάβει χώρα στο τόπο που «γεννήθηκε» ο Σύνδεσμος, στη «φωλιά» μας δηλαδή, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από ένα τέτοιο γεγονός. Το στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε τους Πελαργούς από όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν αυτό το σημαντικό παιχνίδι απέναντι στα ινδάλματα της καλαθοσφαίρισης των προηγούμενων χρόνων, τους αθλητές που τίμησαν την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ και θα αγωνιστούν για τον ιερό αυτό σκοπό. Θα ήθελα να καλέσω επίσης όλους τους Σερραίους πολίτες, μπασκετικούς και μη, λέγοντας μια κουβέντα: μια από τις πιο υπεύθυνες πράξεις που μπορείς να κάνεις ως ενήλικας, είναι να γίνεσαι παιδί όσο συχνότερα μπορείς! Ελάτε λοιπόν να γεμίσουμε το γήπεδο και να ζήσουμε κάτι που μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας. Να νιώσουμε ότι αυτή η πόλη κάνει κάτι χρήσιμο και το προσφέρει γιατί είναι σημαντικό σε παιδιά. Σας περιμένουμε όλους».

Ο Γιώργος Θεοχαρίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ, τόνισε: «Πριν από τρία χρόνια έγινε μια μελέτη από το Σύλλογο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής, η οποία κατατέθηκε στα σχολεία μας, με σκοπό να την υλοποιήσουμε εμείς προκομμένου να λειτουργήσει η θεραπευτική πισίνα με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Σκοπός μας είναι φέτος να καταφέρουμε με τη βοήθεια του Δήμου και την εκδήλωση αυτή, να μαζέψουμε τα πρώτα χρήματα ώστε να ολοκληρωθεί η πισίνα, και από την καινούρια χρονιά να λειτουργήσει με χαμηλότερο κόστος, περίπου λιγότερο από 50%. Η λειτουργία της υποστηρίζει τη θεραπευτική κολύμβηση και είναι επιβεβλημένη, ιδιαίτερα για περιπτώσεις αποκατάστασης. Τα παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στις σχολικές μονάδες είναι 150. Από αυτά, ανάλογα με την περίπτωση, ορισμένα χρειάζονται υδρομασάζ, θεραπεία-υδροθεραπεία, ενώ άλλα αποκλειστικά θεραπευτική κολύμβηση. Προς το παρόν γίνονται μόνο τα υδρομασάζ».

Ο Σύνδεσμός Πελαργών, εκτός από τη φιλανθρωπική προσφορά για την επαναλειτουργία της θεραπευτικής πισίνας του Ειδικού Σχολείου, στέλνει κι ένα μήνυμα αγάπης διοργανώνοντας Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (Τρίτη 17 – Σάββατο 21.1.2.2012) με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σερρών. Έτσι, μαζί με τους Σερραίους πολίτες, οι Πελαργοί από όλη την Ελλάδα που τους επιτρέπει η υγεία τους θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν εθελοντικά στους συνανθρώπους μας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής. Γιατί το αίμα, ούτε πωλείται, ούτε αγοράζεται. . . απλώς χαρίζεται!

Φίλες και φίλοι Πελαργοί:

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τη διοργάνωση της φιλανθρωπικής αυτή προσπάθειας, και σας καλεί όλους:

● Να παραβρεθείτε το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00 στο Κλειστό γήπεδο της Κοιλάδας των Σερρών για να παρακολουθήσετε τον αγώνα από την κερκίδα των Πελαργών ντυμένοι με τα μπλε μπλουζάκια του Συνδέσμου. Επίσημο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρός μας Φώτης Σαχαρίδης.

● Όσοι επιθυμείτε, έστω από μακριά, να στηρίξετε οικονομικά το σκοπό της εκδήλωσης με την αγορά εισιτηρίων που κοστίζει 5 ευρώ το καθένα.

● Στα πλαίσια της Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας να καταθέσετε από οποιαδήποτε σταθμό αιμοδοσίας της Ελλάδας μια φιάλη αίμα στην Τράπεζα Αίματος των Πελαργών (έδρα το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς Αθηνών»).