Φιλιππάκος: «Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο στην έδρα μας»

Η Δάφνη Δαφνίου υποδέχεται αύριο (12/10, 17:00) το Αγρίνιο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ιστορία της για την Α2 στο Κλειστό Χαϊδαρίου. Ο Πάνος Φιλιππάκος μίλησε στην επίσημη Σελίδα της ομάδας για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον Διαγόρας Δρυοπιδέων και για το αυριανό, πολυαναμενόμενο ματς, εξέφρασε την επιθυμία για ένα γεμάτο γήπεδο και σχολίασε το προσωπικό του ξεκίνημα στην νέα του ομάδα.

Ο εκρηκτικός Forward/Center ανέλυσε, αρχικά, την ήττα στο Αιγάλεω: «Την προηγούμενη βδομάδα, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, αντιμετωπίσαμε την πιο έμπειρη κι ίσως ποιοτικότερη ομάδα της κατηγορίας στην έδρα της. Αυτό μας αφαίρεσε το «πρέπει» και την πίεση για την νίκη, αλλά μας τόνωσε το κίνητρο για να ανταγωνιστούμε και να αναμετρηθούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Στόχος μας ήταν να εκμεταλλευτούμε την ενέργειά μας και τα πιο «φρέσκα πόδια» για να οδηγήσουμε το παιχνίδι σε περισσότερες κατοχές, να πιέσουμε τον Διαγόρα και να τον αναγκάσουμε σε λάθος επιλογές. Δεν ήμασταν όσο πιεστικοί θα θέλαμε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, δίνοντας δικαίωμα στους αντιπάλους μας να ξεφύγουν με μεγάλη διαφορά, την οποία δεν προλάβαμε να μαζέψουμε στο δεύτερο μισό».

Εν συνέχεια, αναφέρθηκε στο «νεοφώτιστο» Αγρίνιο και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουν: «Το Αγρίνιο ξεκίνησε με νίκη και υπερασπίστηκε στην έδρα του, κερδίζοντας μια από τις πιο σταθερές ομάδες των τελευταίων ετών στην Α2, το Ψυχικό. Το ίδιο ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς το Σάββατο κόντρα στο Αγρίνιο. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο και σεβόμαστε την δυναμική του. Όμως, θεωρώ ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο στην έδρα μας. Σαν φιλοσοφία και νοοτροπία ξεκινάμε πάντα από το να εκτελέσουμε σωστά το δικό μας παιχνίδι και στη συνέχεια προσπαθούμε να «χαλάσουμε» το παιχνίδι του αντιπάλου. Είμαστε πολύ διαβασμένοι και πιστεύω ότι αν ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας θα τα καταφέρουμε».

Τόνισε, επίσης, τη σημασία ενός γεμάτου γηπέδου: «Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδό μας, και όχι μόνο τον κόσμο της ομάδας, αλλά και όσους αγαπούν να βλέπουν θεαματικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό μπάσκετ. Πιστεύω ότι λόγω του νεαρού της ηλικίας μας, η παρουσία και στήριξη του κόσμου θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο να φέρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε, τονώνοντας την ψυχολογία μας. Πέρα από αυτό όμως, θα είναι και μια επιβράβευση για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν προσφέρει ώστε η Δάφνη να βρίσκεται εδώ σήμερα»!

Ολοκληρώνοντας, ο ταλαντούχος αθλητής της Δάφνης απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την εξαιρετική του εμφάνιση στην 1η Αγωνιστική: «Ξεκινήσαμε με ήττα, οπότε αυτομάτως η ατομική μου επίδοση μπαίνει στην άκρη. Έχοντας την τύχη να δουλέψω πολύ και με προπονητές όπως ο coach Πεδουλάκης και το team του Περιστερίου πέρσι, έχω ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζω το παιχνίδι με μεγαλύτερη άνεση. Ο ρόλος μου φέτος, έχοντας αυτά τα εφόδια, είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και επιτυχημένοι ως ομάδα. Ο coach Κωνσταντινίδης είναι ένας άνθρωπος που δίνει πραγματικές ευκαιρίες στα νέα παιδιά και χώρο να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Οπότε θεωρώ οτι το περιβάλλον είναι ιδανικό τόσο για εμένα, όσο και για τους συμπαίκτες μου για να βελτιωνόμαστε καθημερινά, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά, και να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ»!