Φιλιππόπουλος: «Είμαστε ομάδα με μεγάλο βάθος»

Ο Σταύρος Φιλιππόπουλος μίλησε στο ionikosbc.gr σχετικά με το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, την προσωπική του συνεισφορά, το χαρακτήρα που δείχνει η ομάδα του Ιωνικού, το επερχόμενο παιχνίδι με το Μίλωνα και γενικότερα τη συνέχεια αλλά και για άλλα θέματα. 

Ένα πρώτο σχόλιο για μια πολύ σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως είναι ο Εργοτέλης.

«Σίγουρα περιμέναμε να συναντήσουμε μιαν αξιόμαχη και πολύ δυνατή ομάδα στην έδρα της, αλλά και εντός μας είχε δυσκολέψει, στον Α’ Γύρο. Τις δυσκολίες του αγώνα τις γνωρίζαμε. Είχαμε προετοιμαστεί αρκετά καλά στις προπονήσεις ώστε κάποια «όπλα» τους να τα περιορίσουμε όπως και έγινε στον αγώνα. Από εκεί και πέρα, δείξαμε ψυχραιμία, κάποια υπομονή στην επίθεση. Ανεβάσαμε στο 2ο ημίχρονο κατά πολύ τους ρυθμούς της άμυνας και μπορέσαμε και πήραμε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη που μας κρατάει στο κόλπο της πρωτιάς».

Φοβήθηκες καθόλου την έκβαση του παιχνιδιού όταν για παράδειγμα ο Εργοτέλης ξέφυγε, στην 3η περίοδο με +9π; Δεδομένου και των αρκετών φάουλ που ήταν φορτωμένοι οι «ψηλοί» της ομάδας κλπ.

«Δεν φοβήθηκα ότι θα χαθεί το παιχνίδι γιατί έβλεπα ότι η ροή του παιχνιδιού ήταν όπως τη θέλαμε. Νομίζω ότι δείξαμε ψυχραιμία και το γεγονός ότι είμαστε μια ομάδα που έχει βάθος πάγκου, σημαίνει ότι μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε και να συμβάλλει σημαντικά όπως θα έπαιζε αυτός που ξεκινούσε στην αρχική 5άδα. Κι αυτό έχει φανεί σε όλα τα παιχνίδια. Όταν για παράδειγμα αρκετές ομάδες, προς το τέλος, αρχίζουν και ρίχνουν τους ρυθμούς, εμείς έχοντας πολλές επιλογές, καταφέρνουμε και κρατάμε πάντα ψηλά το ρυθμό. Για το λόγο αυτό ήξερα ότι θα κάναμε το ξέσπασμα κάποια στιγμή όπως και έγινε».

Γενικότερα πάντως, και πέραν το βάθος του πάγκου όπως είπες, που αλλού θεωρείς ότι οφείλεται αυτό; Η ομάδα δηλαδή σε παιχνίδια που φαίνονται να είναι οριακά, βγάζει ενέργεια, «ψυχή» και αποθέματα και παίρνει εν τέλει αυτό που θέλει.

«Σίγουρα είναι η καλή προετοιμασία. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις, με πολύ θέληση και ζήλο. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στις προπονήσεις και αυτό μας βοηθάει έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και κάνουμε το σωστό scouting που μας εξυπηρετεί έτσι ώστε να ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε και πράγματι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί παρουσιαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι έτοιμοι».

Όσον αφορά και τη δική σου εμφάνιση. Πολύ καλή επιθετική παρουσία (17π.), αρκετά καλά στα αμυντικά σου καθήκοντα. Ήταν κάτι που το περίμενες καιρό να βγει;

«Φέτος είναι η χρονιά που βάζουμε στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους. Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Αν πρέπει να μπω, να παίξω μιαν άμυνα, να κάνω 2 φάουλ, αυτό θα κάνω. Αυτό που εξυπηρετεί την ομάδα, αυτό θα κάνω. Τώρα αν βγει και μια καλή εμφάνιση στην επίθεση, ακόμα καλύτερα. Το σημαντικότερο όμως είναι να νικάμε. Αν είναι να κερδίζει η ομάδα και να μένει χαμηλά στο προσωπικό σκοράρισμα ή και απόντος, δεν με ενοχλεί».

Βάσει των αποτελεσμάτων είμαστε σε απόσταση βολής από την κορυφή. Επόμενο παιχνίδι με τον Μίλωνα εντός. Το εν λόγω παιχνίδι έχει και κάποια άλλη διάσταση – κρισιμότητα – άτυπη ρεβάνς σε σχέση με την ήττα του Α’ Γύρου;

«Ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε στον πρώτο αγώνα, μας αφήνει μια πικρή γεύση. Νομίζω ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα και πρέπει να πάρουμε τη ρεβάνς όχι μόνο για να περιμένουμε κοντά στο παιχνίδι της ανόδου αλλά και για το γόητρο, γιατί όπως και να το κάνουμε ήταν άσχημη η ήττα μέσα στο Μίλωνα. Αν κάνουμε αυτό που μπορούμε και που ξέρουμε καλά, δε νομίζω να έχουμε κανένα πρόβλημα.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω και κάτι ακόμα γιατί τώρα είναι η ευκαιρία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές της ομάδας για τη δουλειά που γίνεται και έχουν σημαντικό μερίδιο, στη διοίκηση που πάντα είναι δίπλα μας που πέραν όλων των άλλων, βρέθηκε κοντά μας σε ακόμα ένα ταξίδι και ένα ακόμα ευχαριστώ στον πρόεδρο της επιτροπής μπάσκετ κ. Δημήτρη Καρτζόγλου ο οποίος μας περίμενε στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή μας, με γλυκά, για να μας συγχαρεί».