Φοβού τον… Λεωνίδα Ζούπα-Κορμπαλάν!

Η επιστροφή στη δράση για τον Πιερικό Αρχέλαο έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων δεν είναι ποτέ εύκολη, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εκτός έδρας αγώνα, στο κλειστό της Δάφνης. «Παίζουμε με μία πολύ ιστορική ομάδα η οποία έχει αρχές, δομή και προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ» τονίζει ο Δημήτρης Γαλάνης, που παρομοίασε τον Αμύντα με ισπανική ομάδα και τον Λεωνίδα Ζούπα με τον Ισπανό “θρύλο” του παρελθόντος, τον Χοσέ Αντόνιο Κορμπαλάν!

«Ο Αμύντας μοιάζει με ισπανική ομάδα, καθώς τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και όλα ξεκινούν από τον ιθύνοντα νου που τα κάνει όλα και δεν είναι άλλος από το Ζούπα. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το παίξιμό του μοιάζει πολύ με αυτό του αείμνηστου Κορμπαλάν. Εμείς προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατό καλύτερα για ένα δυνατό παιχνίδι. Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας και να τον χαρεί το φίλαθλο κοινό. Καλή χρονιά σε όλους. Το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά όπου όλοι θα πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις δύσκολες περιστάσεις. Τώρα ο καθένας δείχνει την αξιοπρέπειά του και το ήθος του» λέει ο Δημήτρης Γαλάνης.

Ο βοηθός προπονητής Θανάσης Μολυβδάς είπε από τη μεριά του: «Πάντοτε τα παιχνίδια μετά από μια μεγάλη διακοπή είναι δύσκολα, πόσο μάλλον ένα εκτός έδρας απέναντι σε μια δυνατή και πολύ γρήγορη ομάδα όπως ο Αμύντας. Η ομάδα της Δάφνης στηρίζει το παιχνίδι της στον αιφνιδιασμό – ακόμα και μετά από καλάθι – και στα pick & roll, κυρίως με τον Ζούπα, ο οποίος είναι πολύ καλός στο να «βρίσκει» τους ελευθέρους συμπαίκτες του κοντά και μακριά από το καλάθι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε το 2012 όπως ακριβώς αφήσαμε το 2011 παλεύοντας σκληρά στο γήπεδο και θα διεκδικήσουμε κάθε πιθανότητα που μας αναλογεί, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, στο επίσημο σάιτ της ομάδας μίλησε και ο Γιάννης Σταμπουλής: «Πάνω απ΄ όλα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τη μίνι προετοιμασία που κάναμε τώρα τις γιορτές. Βελτιώσαμε τα λάθη μας και είμαστε καλύτεροι. Ελπίζω να μας βγει στο παιχνίδι και να κερδίσουμε».