Φραγκιάς: “Ο Φαίδωνας θα είναι υπερήφανος…”

Τις εντυπώσεις του από την πρώτη μέρα του Διεθνούς Σεμιναρίου «Φαίδων Ματθαίου» κατέθεσε ο Βασίλης Φραγκιάς στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εμπειρία του Διεθνούς Σεμιναρίου που έζησε για πρώτη φορά ως ομιλητής:

«Ήταν όμορφη εμπειρία. Ο κόσμος ήταν πολύ ζεστός και ήταν ιδιαίτερο τιμητικό το γεγονός ότι είχαμε πολλούς ξένους συναδέλφους που ήρθαν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο. Αυτό δίνει ένα κύρος σε αυτό που ο ΣΕΠΚ έχει θεσπίσει εδώ και πολλά χρόνια».

Για τον Φαίδωνα Ματθαίου το όνομα του οποίου φέρει το Σεμινάριο:

«Ήταν συγκινητικό. Τον Φαίδωνα τον είχα προπονητή στον ΑΟ Ζωγράφου το 1982. Μας άφησε και πήγε στον ΠΑΟΚ όταν έγινε ο περίφημος τελικός των κουρεμένων κεφαλιών. Είχε παίξει στο Κύπελλο τότε με τον Άρη, τους είχε κερδίσει κι αν θυμάμαι καλά την προηγούμενη ημέρα τους είχε πάει να δουν το “Αποστολή στη Νικαράγουα”.

Όταν έφυγε τότε από το Ζωγράφου εμείς ήμασταν στο Α’ τοπικό. Είχαμε στεναχωρηθεί πολύ γιατί εκτός του ότι ήταν ένας άνθρωπος πραγματικό παλικάρι ήταν και δάσκαλος μας έμαθε πολλά πράγματα. Είχαμε χαρεί βέβαια γι’ αυτόν που πήγε σε μία ομάδα τόσο μεγάλη όπως ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή.

Ότι και να πούμε για τον Φαίδωνα θα είναι λίγο και πιστεύω από εκεί ψηλά που μας βλέπει θα είναι υπερήφανος ότι βγήκε μία φουρνιά Ελλήνων προπονητών που τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε για αυτά που μας έμαθε».

Για την οργάνωση του Σεμιναρίου:

«Θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ καλά. Πάντα ο ΣΕΠΚ διοργανώνει πολύ καλά Σεμινάρια. Έχω την τύχη να έχω γυρίσει πολλά Σεμινάρια στο εξωτερικό και νομίζω ότι πάντα είναι από τα καλύτερα τόσο σε θέμα οργάνωση όσο και σε συμμετοχή. Ήμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι όλοι που συμμετέχουμε».

Για τους νέους προπονητές που έδωσαν βροντερό παρών:

«Είναι τυχεροί και άτυχοι μαζί. Είναι τυχεροί από θέμα γνώσεων. Πλέον υπάρχει πληθώρα σε αντίθεση με την δική μου εποχή που ήταν στόμα με στόμα οι πληροφορίες. Από την άλλη πλευρά είναι άτυχοι γιατί τα πράγματα για τους προπονητές δυσκολεύουν. Ξέρουμε όλοι ότι τα κασέ έχουν πέσει αρκετά και οι καλές δουλειές είναι λίγες. Αυτοί που έχουν το μεράκι, την υπομονή και την θέληση να ασχοληθούν είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν».