Οδηγώντας προς Χαλκίδα, ο Δήμος Φωτίου ίσως να έχει ακούσει το άσμα του Μανώλη Λιδάκη για την ομώνυμη πόλη. Θα μπορούσε, μάλιστα, και να το σιγοτραγουδά, σε μια μικρή, δική του παραλλαγή… «Η ελπίδα βρέθηκε απ’ ότι φαίνεται στο πρόσωπο του, δίνοντας έτσι τίτλο φαβορί στη νέα του ομάδα, που έχει εξελιχθεί σε παλίρροια και παίρνει όποιον αντίπαλο βρεθεί στο διάβα της» θα μπορούσε να πηγαίνει το τραγούδι στην περίπτωση του σούτινγκ γκαρντ της Χαλκίδας, που έπειτα από δύο αγωνιστικές είναι ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις εθνικές κατηγορίες με 31,5 πόντους μ.ό.

«Μπορεί η ψυχή του να σάλπαρε, για πολλούς, στα νερά τα σκοτεινά, όμως σε κάθε παιχνίδι δίνει λίγη από την αίγλη του, φωτίζοντας τα, ώστε να τα δουν ξανά. Και έτσι οι λίγοι τρελοί που έμειναν να μην σκέπτονται αν ο Σκαρίμπας έχει φύγει αλλά τον ερχομό ενός καταξιωμένου παίκτη στο κάστρο του ΓΣΠΧ». Οσο για τη συνέχεια, αυτή ανήκει στον ίδιο…

Ποια είναι η άποψη σου για το χθεσινό παιχνίδι και την μεγάλη νίκη σας επί του Ηρακλείου, που για πολλούς είναι το απόλυτο φαβορί;
“Το Ηράκλειο είναι μια ομάδα με πλήρες ρόστερ, αλλά εμείς υπερισχύσαμε σε πάθος και τελικά βγήκαμε νικητές από την χθεσινή αναμέτρηση. Όσο και αν κάποιοι το χρίζουν ως το απόλυτο φαβορί δεν παύει να ισχύει ότι στην πραγματικότητα, ο κυρίαρχος ενός παιχνιδιού αποδεικνύεται πάντα μέσα στο γήπεδο. Κάτι που επιβεβαιώσαμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε κάθε αναμέτρηση. Φυσικά με χαροποίει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να διατηρούμε τον απόλυτο έλεγχο και να κερδίζουμε σε κάθε αποστολή.”

– Ποιο είναι ο μυστικό για την εξαιρετική απόδοσή σου στα δύο πρώτα ματς;
“Η απόδοση μου αντικατοπτρίζει τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα και συνδέεται απόλυτα μαζί της. Αν οι συμπαίκτες μου προσπαθούν, τότε και εγώ μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.”

– Πιστεύεις ότι η ομάδα σου βασίζεται κατά κύρια ομολογία επάνω σου;
“Αν ο σύλλογος υλοποιεί τους στόχους του τότε συμβαδίζουμε. Για μένα σημασία δεν έχει να σκοράρω 30 πόντους σε χαμένα παιχνίδια αλλά σπουδαία καλάθια σε νικηφόρες αναμετρήσεις.”

– Με ποιο κριτήριο πήρες την απόφαση να παίξεις στην Χαλκίδα;
“Δεν θα σου κρύψω ότι δέχτηκα αμφισβήτηση από πολλούς την περίοδο που πέρασε. Χαίρομαι όμως που με την σειρά μου, αποδεικνύω κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία, ότι βρίσκομαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτή είναι και η απάντηση μου, κάτι που θα συνεχίσω να κάνω πράξη με τα έργα μου και όχι με λόγια. Η απόφαση μου να ενταχθώ στην ομάδα της Χαλκίδας ήταν αρκετά δύσκολη, μιας και στα 28 μου χρόνια δεν αισθανόμουν έτοιμος να παίξω σε πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορία. Παρόλα αυτά ο γυμναστικός σύλλογος Χαλκίδας παρουσιάζει ένα υγιές πρόσωπο στο νέο της ξεκίνημα, τόσο από πλευράς ανθρώπων όσο και στα διοικητικά της καθήκοντα απέναντί μας.

Έτσι κατόπιν αρκετών συζητήσεων που έγιναν με τον πρόεδρο κ. Κωλτσιδόπουλο και τον μάνατζερ της κ. Μπρούζο, πείστηκα να συμπεριληφθώ σε μια ομάδα που κύριος σκοπός της είναι να πρωταγωνιστήσει. Άρα όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να βρισκόμαστε στην Γ’ εθνική κατηγορία, όμως οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και ελπίζω να βοηθήσω στο έπακρο, με την εμπειρία που διαθέτω, για νίκες και σοβαρό πρωταθλητισμό.”