Στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος μπαίνουμε αύριο όπου η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο για την δεύτερη θέση αλλά και την σωτηρία . Το ενδιαφέρον στρέφεται στο κλειστό του Χολαργού όπου η ομάδα της πόλης υποδέχεται τον Έσπερο, ενώ στην Αρχαία Ολυμπία ο Ολυμπιονίκης φιλοξενεί την Απολλωνιάδα στην μάχη της ουράς στην βαθμολογία.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Ταραμπούρα, 17:00)

Η ήττα από τον Κεραυνό Αιγίου ξεχάστηκε γρήγορα στον Ποσειδώνα όπου η προσοχή όλων στρέφεται στο σημερινό αγώνα με την Ολυμπιάδα στην Πάτρα. Αυτό και το επόμενο ματς με τον Ολυμπιονίκη κρίνουν την σεζόν στην ομάδα από το Λουτράκι η οποία δεν έχει στην διάθεσή της για ένα ακόμη αγώνα τους Κοντόπουλο (θλάση στον δικέφαλο) και Χριστοφιλόπουλο (ρήξη χιαστών). Αντίθετα ο Καραγιάννης που πήρε κάποια λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με τον Κεραυνό είναι πολύ καλύτερα από το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε. Τρεις απουσίες μετρά ο προπονητής των γηπεδούχων Βασίλης Αναστασόπουλους, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Βασίλης Μούτσιος (φαντάρος), Αλέξης Κιουτσούκαλης (διάστρεμμα) και Θεοφάνης Βουρλούμης (πρόβλημα στον καρπό).

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Μεγαλόπολης, 17:00)

Αδιάφορο βαθμολογικά ματς, καθώς ο Πολύβιος έχει υποβιβαστεί, ενώ ο Κεραυνός έχει τεθεί εκτός μάχης των πλέι οφ (θέσεις 3 και 4). Η λογική λέει ότι το απόγευμα θα είναι ξεκούραστο για την ομάδα του Θανάση Λιόνα που αναμένεται εύκολα να φθάσει στην νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ (Αρχαίας Ολυμπίας, 17:00)

Το ματς της χρονιάς και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιονίκης με νίκη κάνει τεράστιο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, καθώς έχει κερδίσει τους Πατρινούς στο πρώτο γύρο με τέσσερις. Εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους έχει τεθεί ο Κώστας Καρνάβας. Οι Πατρινοί από την άλλη άμα χάσουν, δυσκολεύει το έργο της παραμονής τους, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Ιωνικό Ν.Φ. όπου η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. – ΜΙΛΩΝ (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)

Πάνοπλος θα αγωνιστεί σήμερα ο Ιωνικός Ν.Φ. απέναντι στον Μίλωνα όπου η προσοχή των γηπεδούχων θα είναι στραμμένη και στο κλειστό του Χολαργού. Σε περίπτωση που η ομάδα του Σπύρου Σταθούλη κερδίσει τότε παίρνει προβάδισμα για την δεύτερη θέση, καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την Απολλωνιάδα σε ένα εύκολο θεωρητικά αγώνα για τον Ιωνικό Ν.Φ. Ο Τάκης Πανούλιας με την σειρά του θα έχει στην διάθεσή του τους Βαμβακά και Παπαζαφειρόπουλο που απουσίαζαν από το προηγούμενο αγώνα. Ο στόχος της τέταρτης θέσης είναι εφικτός για την ομάδα από την Νέα Σμύρνη και όπως δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «Μας ενδιαφέρει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε και αν μπορέσουμε να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση θα το κάνουμε». Επίσης, συμπλήρωσε: «Ανεξαρτήτως στόχου πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος με όσον το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Μας ενδιαφέρει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε και αν μπορέσουμε να τερματίσουμε στην τέταρτη θέση θα το κάνουμε».

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. – ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Αγ. Δημητρίου, (Ν) 17:00)

Με οδηγό τον αγώνα του πρώτου γύρου όπου ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου είχε χάσει στα Γιάννενα, η ομάδα του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου αντιμετωπίζει σήμερα τον Κρόνο Ιωαννίνων. Απουσίες δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πρέπει να ξεπεράσουν και την ήττα από τον Έσπερο Πατρών την περασμένη Κυριακή. Το έργο πάντως φαντάζει εύκολο δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι (δεν θα αγωνιστούν ο Θανάσης Κοντός με πρόβλημα στην μέση και οι Αχιλλέας Τώνης, Ανδρέας Αγγελής και Μιχάλης Τσουμάνης για επαγγελματικούς λόγους), είναι αδιάφοροι βαθμολογικά αφού έχουν σωθεί. Ωστόσο όπως δηλώνει ο κ. Παρασκευόπουλος στο «www.infobasket.gr»: «Απεναντίας κανένας αντίπαλος δεν είναι μη υπολογίσιμος Άμα δεν παίξεις δεν κερδίζεις κανέναν». Παράλληλα πρόσθεσε: «Πρέπει να συνέλθουμε από την ήττα στην Πάτρα και οι παίκτες μου να ναι συγκεντρωμένοι». Όσον αφορά στην δεύτερη θέση η οποία εκ των πραγμάτων φαίνεται πως απομακρύνεται υποστήριξε: Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τα δυο ματς που απομένουν. Τώρα τι θα κάνουν οι άλλοι δεν μας απασχολεί».

ΧΟΛΑΡΓΟΣ –ΈΣΠΕΡΟΣ ΑΟ ΠΑ. (Χολαργού, 17:00)

Μόνο την νίκη σκέφτονται στον Χολαργό, η οποία θα τους διατηρήσει στην δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στα σαλόνια της Α2. Η επιστροφή των Ηλία Βρύνα, Διονύζη Κακιούζη και Ηλιά Πουλή ισχυροποιεί την ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη. Ο πρωτοπόρος Έσπερος Πατρών σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ωστόσο όπως δήλωσε στο «www.infobasket.gr» ο Μάκης Γιατράς: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη το πρωτάθλημα γι’ αυτό πρέπει να ‘μαστε σοβαροί». Ταυτόχρονα συμπλήρωσε: «Σίγουρα δεν υπάρχει άγχος και αυτό είναι καλό».
Τα προβλήματα δεν λείπουν για την ομάδα από την Αχαΐα, καθώς εκτός αποστολής είναι ο Αποστολόπουλος με τράβηγμα στον τετρακέφαλο, ενώ ο Χαλβατζής θα είναι στην αποστολή αλλά είναι αμφίβολο αν θα παίξει (έχει πρόβλημα στο γόνατο).