Προπονητής στο WNBA ο Τρέισι Μάρεϊ

Εκπληξη προκάλεσε στους κύκλους του ΝΒΑ η απόφαση του Τρέισι Μάρεϊ να αφήσει το ΝΒΑ D-league για να αναλάβει δράση στο WNBA!!! O πολύπειρος πρώην ΝΒΑer, με θητεία και στο ελληνικό πρωτάθλημα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ είναι πλέον ασίσταντ κόουτς στην ομάδα Tulsa Shock.

 Ο 40χρονος «Big T» δικαιώνεται μέχρι στιγμής γι’ αυτή του την επιλογή καθώς έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εμψύχωση των αθλητριών της προπονήτριας Τερίσα Έντουαρντς. «Η Τερίσα ανέλαβε χέντ κόουτς της Τούλσα και όταν ένας «θρύλος» σε καλεί στο τηλέφωνο τότε ότι και αν κάνεις, όπου και αν είσαι, απαντάς αμέσως. Μου είπε ότι ήθελε βοήθειες στο κομμάτι των «post» και μια και έχω αγωνιστεί τόσο μέσα όσο και έχω από την ρακέτα, χρειαζόταν την βοήθεια μου» δήλωσε αναφερόμενος στη πρόταση που δέχθηκε από την πέντε φορές Ολυμπιονίκη. «Ο Τρέισι έφερε αέρα ΝΒΑ και μαζί του πολλές εμπειρίες όποτε είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε» ξεκαθάρισε η Έντουαρντς, σπεύδοντας επίσης να συμπληρώσει: «Βγαίνει πάντα σε καλό να έχεις την ενέργεια ενός άνδρα στο προπονητικό τιμ, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για έναν σούπερ σταρ όπως είναι ο Τρέισι Μάρεϊ. Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι μαζί του θα φτάσουμε ψηλά».  

 Η επίσημη παρουσία του από την ομάδα έγινε πριν από μερικές μέρες και σε ερώτηση δημοσιογράφου όσον αφορά τα «θέλω» του στο κομμάτι της προπονητικής, ο «Big T» ήταν κατηγορηματικός. «Εννοείται ότι ο καθένας ονειρεύεται να είναι καπετάνιος στο δικό του πλοίο αλλά πρέπει πρώτα να διδαχθεί πώς να μην το βουλιάξει. Η Τερίσα είναι θρύλος- έχει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή της και νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη δασκάλα».