Χαΐτογλου: «Είχα την υποχρέωση να πάω»

Η επιστροφή του στο Ιβανώφειο χαροποίησε απάντες στον Ηρακλή. Ο Κώστας Χαΐτογλου βρέθηκε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου για να απολαύσει την αγαπημένη του ομάδα στο ντέρμπι με τον Πανιώνιο. Ο πρώην πρόεδρος του «γηραιού»  μίλησε στο «Metropolis 95,5» και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο Ιβανώφειο.

Αναλυτικά:

Για την παρουσία του στο Ιβανώφειο στον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Πρέπει να ήταν 15 χρόνια πριν η τελευταία φορά που πήγα στο γήπεδο. Είχα τη διάθεση να πάω. Βλέπω μια προσπάθεια που είναι πετυχημένη, μια νοικοκυρεμένη δουλειά και ένιωσα ως φίλαθλος του Ηρακλή ότι είχα την υποχρέωση να πάω».

Για το αν θα επιστρέψει κοντά στην ομάδα: «Το κοντά είναι σχετικό. Οποτεδήποτε μου ζητήθηκε δεν αρνήθηκα οποιαδήποτε βοήθεια. Όταν και αν μου ζητήσουν κάτι θα το κουβεντιάσουμε».

Για την ένδεια παραγόντων στον Ηρακλή: «Είναι γελοία η έκφραση που ακούω ειδικά στο ποδόσφαιρο “να έρθει ένας επενδυτής να επενδύσει”. Όποιος ασχοληθεί με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μόνο να χάσει λεφτά μπορεί. Για ποια επένδυση μιλάμε; Ο Ιβάν Σαββίδης ακούω ότι έχει βάλει πολλά λεφτά στον ΠΑΟΚ, δεν πιστεύω να έχει αποκομίσει κάποιο κέρδος, πέραν της δημοφιλίας. Μιλώ για το οικονομικό κέρδος. Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι που μπορούν να βάλουν λεφτά με σχεδόν απόλυτη σιγουριά ότι θα τα χάσουν στο τέλος είναι ελάχιστοι. Γι’ αυτό και ο Ηρακλής, αλλά και οι άλλες ομάδες έχουν μεγάλη δυσκολία να διοικηθούν από ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να ξοδέψουν χρήματα».

Για την επόμενη μέρα του Ηρακλή: «Η ερώτηση πρέπει να είναι ποιος; Και αν υπάρχει αυτός ο κάποιος τότε να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε για το αν ο παράγοντας είναι καλός ή κακός και αν πρέπει να φύγει. Από την ώρα που δεν υπάρχει κάποιος τι να κουβεντιάσουμε. Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι ο Καγιούλης είναι θεόσταλτος και καλά που είναι κι αυτός και ο Ηρακλής έστω καρκινοβατεί. Ας πούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ο Καγιούλης. Τι θα γίνει ο Ηρακλής; Δεν λέω δόξα τω θεώ που υπάρχει ο Καγιούλης. Στην περίπτωσή του, βεβαίως, είναι φανερή η διάθεση για προσωπικό όφελος. Μπίζνες κάνει ο άνθρωπος και το λέει. Δεν ξέρω τι δυνατότητες είχε ο Καγιούλης για να αναλάβει τέτοιο φορτίο και με ποιο σκεπτικό το ανέλαβε».

Πηγή: Bluearena.gr