Χαλβατζής: «Μπορούμε την άνοδο»

Όταν το κλίμα είναι καλό το αποτέλεσμα φαίνεται. Με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ο Εσπερος βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με το Ιωνικό.

Ο Τάσος Χαλβατζής μίλησε στο επίσημο σαιτ της ομάδας για τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα, τους αντιπάλους,ενώ σχολίασε και την αγωνιστική κατάσταση των πατρινών.

«Όσα χρόνια παίζω μπάσκετ τέτοιο κλίμα δεν έχω ξανασυναντήσει. Είμαι στην ομάδα για δεύτερη σεζόν αλλά όλοι με έχουν κάνει και νιώθω σαν να αγωνίζομαι χρόνια. Οι άνθρωποι της διοίκησης φροντίζουν να μη λείψει το παραμικρό και εμείς θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποδώσουμε».

-Ανταπόδοση εννοείς άνοδο;   

«Αυτός είναι ο στόχος. Το θέλουμε όλοι πάρα πολύ και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Ποιοι είναι οι βασικοί σας αντίπαλοι;

«Οι τρεις ομάδες της Αθήνας. Μίλων, Ιωνικός Ν.Φ. και Χολαργός. Η σειρά που τις ανέφερα είναι τυχαία. Θεωρώ ότι πάνω-κάτω έχουν την ίδια δυναμικότητα και μαζί με εμάς ήδη ξεχωρίζουν».

-Υπάρχει άγχος επειδή ο Έσπερος ΑΟΠΑ έχει θέσει φέτος στόχο την άνοδο;

«Λίγο άγχος υπάρχει και πρέπει να υπάρχει, αυτό ως ένα βαθμό λειτουργεί ευεργετικά. Η υπερβολική πίεση όμως σίγουρα είναι πρόβλημα».

-Η ομάδα σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Είμαστε καλά, όμως θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης».

-Η διακοπή θα σας κάνει καλό ή όχι;

«Πιστεύω ότι θα βγούμε ωφελημένοι. Άλλωστε συνεχίζουμε την δουλειά στις προπονήσεις και χρησιμοποιούμε αυτό το διάστημα για μίνι προετοιμασία προκειμένου να διορθώσουμε πράγματα και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

-Φέτος το πρωτάθλημα διεξάγεται με 12 και όχι με 14 όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Το σχόλιο σου;

«Λιγότερες ομάδες σημαίνει λιγότερα παιχνίδια, άρα και μικρότερα περιθώρια για να διορθώσεις κάποιο λάθος. Κάθε παιχνίδι λοιπόν μετράει, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι περισσότερο μετρούν τα παιχνίδια με Ιωνικό Ν.Φ., Μίλωνα και Χολαργό. Αυτές τις ομάδες θα πρέπει να τις νικήσουμε και στην έδρα μας και εκτός έδρας, έτσι θα αποκτήσουμε σημαντικό αβαντάζ για τον τίτλο».