Χαρισμίδης: «Αφήνουμε τα προβλήματα στην άκρη και παίζουμε από αγάπη»

Τα Τρίκαλα πραγματοποιούν μια αξιοζήλευτη πορεία στην Α2. Η όμορφη παρέα που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα επιχειρεί να φέρει ξανά στην πόλη τα …φώτα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν. Ο Τάσος Χαρισμίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ   για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στο Παγκράτι, για τη δύσκολη αποστολή στο Λαύριο, ενώ παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο και την χώρα μας φυσικά: «Τ΄ αφήνουμε όλα στην άκρη και παίζουμε το μπάσκετ από αγάπη».

Το περασμένο Σάββατο πετύχατε μια μεγάλη νίκη απέναντι σ’ έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο, το Παγκράτι. Είναι από τα διπλά που σας κρατούν μέσα στους στόχους σας;

«Κάναμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια έμπειρή ομάδα, μ΄ έμπειρους παίκτες, προπονητές, δυνατή έδρα, ιστορική στο μπάσκετ και σίγουρα είναι ένα από τα πολύ σημαντικά ματς. Από εκεί και πέρα έχουμε ένα γύρο ακόμη να διανύσουμε, με πάρα πολύ δύσκολα ματς όπου αν πιστέψεις πως μπορείς να κερδίσεις κάτι εύκολα, κάλλιστα μπορείς να το χάσεις, αφού οι αποστάσεις των ομάδων δεν είναι μεγάλες»

Ακολουθεί ακόμη μια δύσκολη αποστολή πάλι μακριά από την έδρα σας, στο Λαύριο αυτή τη φορά…

«Το Λαύριο προέρχεται από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων και είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Αν θέλουμε να πάρουμε κάτι θετικό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για 40 λεπτά».

Έχετε δημιουργήσει ένα σύνολο που εκτός από καλό μπάσκετ βγάζει και ένα πολύ καλό κλίμα. Ποιο είναι το μυστικό σας;

«Με τα παιδιά είμαστε μια παρέα και αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να βγάζουμε και πάνω στο παρκέ. Δεν παίζει ρόλο κάτι άλλο, αυτό είναι το μυστικό έχουμε μια παρέα και αυτό συνεχίζεται και στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι».

Λένε ότι μπορεί να έπεσε λίγο η ποιότητα στα ελληνικά πρωταθλήματα, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος…

«Σίγουρα το επίπεδο μπορεί να λένε πως έχει πέσει λίγο, αλλά αυτό που δεν αλλάζει και δεν θα πάψει να υπάρχει είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός που βλέπουμε. Όποιος δεν είναι σοβαρός πλέον μπορεί να ηττηθεί σε οποιαδήποτε έδρα και αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον».

Πιστεύεις πως ήρθε η ώρα τα Τρίκαλα να δουν ξανά την ομάδα τους στην Α1 Εθνική Κατηγορία;

«Πιστεύω πως πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για την επιβίωση των ομάδων και μετά για όλα τ΄ άλλα. Αν η ομάδα επιβιώσει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τότε ο στόχος της είναι να διεκδικήσει την άνοδο απέναντι στις καλές ομάδες που βλέπουμε στο Πρωτάθλημα. Θεωρώ πως όταν σου παρουσιάζεται η ευκαιρία να διεκδικείς την άνοδο οφείλεις να τις αρπάζεις από τα μαλλιά. Δεν συμβαίνει κάθε χρόνο αυτό. Τα Τρίκαλα δεν είναι μια γειτονιά, είναι ένας ολόκληρος νομός με  κόσμο που αγκαλιάζει το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Για αυτό λέω πως πρέπει ν΄αρπάζουμε την ευκαιρία που έχουμε».

Στα 32 σου πλέον με πολλά χρόνια …προϋπηρεσίας στο μπάσκετ. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Οι προσωπικό μου στόχοι ανέκαθεν περνούσαν μέσα από το γενικό καλό της ομάδας. Μακάρι να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο φέτος, αν δεν το πετύχουμε η ζωή συνεχίζεται, αλλά ελπίζω να το παλέψουμε. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, όχι ατομικό οπότε καταξιώνεσαι μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας».

Πως βλέπεις την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ;

«Πιστεύω πως πλέον στη χώρα μας ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα. Όχι τόσο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά περισσότερο απ΄ οργανωτικής και κυρίως στο σε ποια χώρα γίνονται τα Πρωταθλήματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Είτε στην Α1, είτε στην Α2 υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που παίζουν μπάσκετ μονάχα από αγάπη. Θέλουμε μέρες για να τα αναλύσουμε όλα. Οπότε τι κάνουμε; Τ΄αφήνουμε στην άκρη και παίζουμε μπάσκετ, γιατί το αγαπάμε».