Χαρωνίτης: «Το Ηράκλειο υποβιβάζεται για 16.000 ευρώ»

Για τον εθελούσιο υποβιβασμό του Ηρακλείου και όλα όσα συμβαίνουν στην κρητική ομάδα μίλησε ο Γιάννης Χαρωνίτης στο athleticradio.gr. Ο παράγοντας του Ηρακλείου καταφέρθηκε κατά του προέδρου Παντελή Ρυακιωτάκη, μίλησε για το οικονομικό άνοιγμα της ομάδας, την πρόταση που έκανε ο Μανόλης Παπακαλιάτης και διέψευσε ότι θα συμμετάσχει παραγοντικά στην προσπάθεια που κάνει ο ΟΦΗ για συνεργασία…

Αναλυτικά ο Γιάννης Χαρωνίτης μίλησε:

Για την απόφαση του ΟΑΑΗ να ρίξει το τμήμα μπάσκετ στο τοπικό πρωτάθλημα:

«Υπάρχει το οικονομικό κομμάτι αλλά και το ηθικό. Αυτό το θέμα για εμένα είναι ισχυρότερο του οικονομικού, ειδικά από την στιγμή που αυτά τα προβλήματα τα αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Δεν μπορεί να είναι ομόφωνη αυτή η απόφαση γιατί ήμασταν μέσα όλα τα μέλη της επιτροπής μπάσκετ. Η ανακοίνωση είναι ατυχής για εμένα και πιστεύω ότι ήταν ήδη ειλημμένη η απόφαση και ότι απλώς πήγαμε εκεί για να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας».

Για το που αποδίδει ο ίδιος την απόφαση που ελήφθη:

«Απλά πιστεύω ότι η διοίκηση δεν αγαπάει την ομάδα παίρνοντας αυτήν την απόφαση με ελαφρά την καρδία. Αυτήν την τετραετία η επιτροπή μπάσκετ δεν είχε μεγάλη βοήθεια από το ΔΣ, ενός συμβουλίου που ήμουν και εγώ μέλος μάλιστα. Στην τελευταία συνάντηση που έγινε, όταν ξεκίνησε να μιλάει ο πρόεδρος, ήταν πολύ επιθετικός και αναφέρθηκε μόνο στα προβλήματα που είχε δημιουργήσει το μπάσκετ. Όμως δεν είπε τίποτα θετικό και ανέφερε ότι το τμήμα χρωστάει μόνο. Για αυτόν τον λόγο τον διέκοψα και εγώ όπου του είπα ότι λέει ψέματα».

Για το οικονομικό άνοιγμα που υπάρχει στο Ηράκλειο:

«Τα άμεσα απαιτητά χρήματα που οφείλει ο σύλλογος είναι περίπου 16.000 ευρώ. Το συνολικό παθητικό είναι 90.000 ευρώ. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Τα χρήματα που κάνει να πάρουμε από ΕΟΚ και επιχορηγήσεις είναι περίπου 95.000 ευρώ. Δεν τα έχουμε πάρει δυστυχώς και βρισκόμαστε σε αυτήν την θέση».

Για την παρουσία του Μανόλη Παπακαλιάτη στην τελευταία συνεδρίαση:

«Ο Μανώλης Παπακαλιάτης προσφέρθηκε να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας και χάθηκε μια ευκαιρία στο Ηράκλειο. Μου πρότεινε να αναλάβω την οικονομική διαχείριση όμως εγώ δεν μπορώ, δεν αντέχει ο ψυχισμός μου γιατί είδα την αντίδραση του συλλόγου. Είδα την συμπεριφορά που υπήρχε προς εμάς. Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση και το θέλω του προέδρου για να παίξει η ομάδα στο τοπικό που εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να πάρω οποιαδήποτε άλλη απόφαση. Η ομάδα από το τοπικό έφτασε στην Β’ Εθνική. Το Ηράκλειο υποβιβάζεται για 16 χιλιάδες ευρώ που είναι άμεσα και απαιτητά».

Για την κόντρα που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στην διοίκηση του ΟΑΑΗ και το τμήμα μπάσκετ:

«Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ο σύλλογος θα ακολουθήσει την δική του φιλοσοφία γιατί μέχρι τώρα, η δική μας, απέτυχε. Εμείς κάναμε το χόμπι μας, αγαπάμε το μπάσκετ και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Όλοι έχουν πικραθεί από την συμπεριφορά του προέδρου και του συμβουλίου απέναντι στα πρόσωπα της επιτροπής μπάσκετ. Αυτό που συμβαίνει στο Ηράκλειο είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ο κύριος Ξημέρης στον ΟΦΗ κάνει έκκληση για βοήθεια. Ο κύριος Γιαννουλάκης στον Εργοτέλη το ίδιο. Η πρωτοτυπία που αφορά το Ηράκλειο είναι ότι οι παράγοντες παρακαλούσαν τον πρόεδρο να αφήσει την ομάδα και δεν το έκανε».

Για το αν η ομάδα παραγόντων από την Επιτροπή μπάσκετ του Ηρακλείου μπορεί να συνεργαστεί με τον ΟΦΗ:

«Όταν έγινε η συνάντηση στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ που είχε ζητήσει ο ΟΦΗ, επειδή είμαι παλιός μπασκετικός χάρηκα που είδα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι όλα τα σωματεία. Αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση που έκανα. Η δεύτερη που έκανα ήταν ότι όποια ομάδα συμμετάσχει στην εθνική κατηγορία να την στηρίξουμε όλοι εμείς. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ καλό θα είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους που παίρνουν ένα οικονομικό ρίσκο. Εγώ δεν συμμετάσχω σε καμία επιτροπή, ούτε του ΟΦΗ, ούτε του Εργοτέλη. Εγώ είμαι Ηράκλειο. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Απλά, είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω, με κάποια χορηγία ή με κάποιο άλλο τρόπο. Όχι όμως ως παράγοντας».

Πηγή: athleticradio.gr