Χατζής: «Θα παίζω όσο γουστάρω»!

Ο Νίκος Χατζής ήταν ένας από τους παίκτες που συνέδραμαν τα μέγιστα προκειμένου ο Ηλυσιακός να σημειώσει το διπλό στη Δράμα και μίλησε στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, καταθέτοντας τις εμπειρίες του από τη συνεργασία του με μία νεανική ομάδα, σαν τον Ηλυσιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η νίκη που κάνατε στην έδρα του ΚΑΟΔ είναι από αυτές που λέμε ότι στο τέλος μπορεί να χαρίσουν μέχρι και την παραμονή;

«Δεν το συζητώ πως κάθε τέτοια νίκη μπορεί να είναι και διπλή, αν καταφέρεις να κερδίσεις τον αντίπαλο και μέσα στην έδρα σου, οπότε αυτόματα να αποκτήσεις ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι του. Μπορώ να πω ότι το διπλό στον ΚΑΟΔ ήταν μια ωραία νίκη, λοιπόν, στην κατάλληλη χρονική στιγμή. Τόσο αυτό το αποτέλεσμα όσο και η νίκη με τον Ίκαρο μας έφτιαξε τη ψυχολογία. Είχαμε ξεκινήσει με πολλές ήττες και προβλήματα και αυτό δεν ήταν εύκολο για εμάς. Είχαμε ανάγκη αυτά τα αποτελέσματα που σε αφήνουν να παραμερίσεις τα προβλήματα σου και να συνεχίσεις να παλεύεις».

Είναι έως και λυτρωτική αυτή η περίοδος αν αναλογιστούμε τον Γολγοθά που κληθήκατε να ανεβείτε από την αρχή της σεζόν;

«Όντως πιστεύω πως για δύο – τρεις μήνες αντιμετωπίσαμε πάρα πολλά προβλήματα και έτσι είχαμε και τη φυγή του Δημήτρη (Παπανικολάου). Το κλίμα ήταν άσχημο και δεν ήταν εύκολο να δουλέψεις. Εν συνεχεία ήρθε ο νέος μας προπονητής που χρειαζότανε χρόνο για να περάσει αυτά που ήθελε και γενικά όλοι χρειαζόμασταν χρόνο. Ευτυχώς ήρθαν οι διακοπές των εορτών και μπορέσαμε να κερδίσουμε χρόνο ώστε να ανταπεξέλθουμε. Έτσι βλέπουμε και φέτος αυτό που ζω εγώ τα χρόνια που είμαι στην ομάδα. Ο δεύτερος γύρος, που ξεκινά μετά από έναν αγώνα να φαντάζει λίγο καλύτερος και η ομάδα να βελτιώνεται σε αυτό το σημείο του Πρωταθλήματος».

Ακολουθούν δύο παιχνίδια «τελικοί» αφού υποδέχεστε Περιστέρι και Καβάλα στην έδρα σας. Μισή κατηγορία;

«Δεν το συζητώ αυτά τα δύο ματς είναι φωτιά και λάβρα και για εμάς και για το Περιστέρι και την Καβάλα. Εμείς σίγουρα δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα παλέψουμε με τη βοήθεια του κόσμου που θα έρθει στο γήπεδο μας να πάρουμε τα δύο αποτελέσματα, τα οποία πραγματικά μπορεί να ισοδυναμούν με μισή κατηγορία».

Νίκο Χατζή για πόσο θα βλέπουμε ακόμη στα παρκέ; Μοιάζεις αειθαλής…

«Έχω πει ξανά πως όσο το γουστάρω και βαστάνε τα πόδια μου θα παίζω. Σίγουρα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά δεν το έβαλα κάτω. Κοιτάζω να δίνω και να παίρνω ενέργεια και δύναμη από τους συμπαίκτες μου. Όλα αυτά με κρατάνε σε εγρήγορση και φυσικά δεν το αφήνω, δουλεύω. Όσο είμαι καλά θα παίζω».

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στο ελληνικό μπάσκετ, θεωρείς πως η ανάγκη και όχι η φιλοσοφία των παραγόντων να βασίζονται σε Έλληνες παίκτες θα αποδώσει παραγωγικά;

«Eχει δείξει ότι γίνεται αυτό τον τελευταίο καιρό και βρίσκουν χώρο τα νέα παιδιά στις ομάδες. Παρόλα αυτά αυτό που λείπει σε σχέση με τα περασμένα χρόνια είναι οι υποδομές στις ομάδες. Το θέμα είναι να τα δουλεύεις σωστά τα νέα παιδιά. Άλλο να τα βάζεις να παίζουν στις ομάδες κι άλλο να τα προπονείς και να τους θέτεις όλες τις σωστές βάσεις ώστε να εξελιχθούν. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με το παρελθόν, πως πλέον δε δίνεται μεγάλο βάρος στην υποδομή των παιδιών, ωστόσο, σίγουρα έχουν αυξηθεί λόγω της κατάστασης οι νέοι που μπαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό είναι θετικό».