Χατζηγιαννάκος: «Να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας»

Η Νήαρ Ηστ αποτελεί το μεγάλο του στοίχημα, καθώς για τον Απόστολο Χατζηγιαννάκο είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει μία ομάδα ως πρώτος προπονητής. Ο προπονητής του συλλόγου της Καισαριανής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις δυσκολίες που υπάρχουν για τις ομάδες της κατηγορίας, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της Νήαρ Ηστ, η οποία παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

Σχετικά με το επίπεδο του πρωταθλήματος:

«Πρόκειται για ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετές ομάδες ισοδύναμες και γι αυτό το λόγο κάθε αγωνιστική κρύβει… εκπλήξεις. Αυτό πιστεύω ότι έχει σχέση με την ιδιαιτερότητα που υπάρχει φέτος, που πηγάζει από τα οικονομικά προβλήματα. Πολλές ομάδες, όπως συνέβη και με μας, αναγκάστηκαν να χτιστούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της προετοιμασίας τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχουν πολλές μεταπτώσεις. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε το γεγονός πως είναι σχεδόν ισοδύναμες, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο οποιοδήποτε, μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Αν εξαιρέσουμε τον ΚΑΟΔ, που ξεχωρίζει γιατί έχει πολύ καλό δυναμικό και γενικά λειτουργεί σαν μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Θα έχει ενδιαφέρον το τι θα γίνει και στη δεύτερη προνομιούχα θέση, αλλά και στη μάχη του υποβιβασμό. Έτσι, το ενδιαφέρον θα είναι αμείωτο για όποιον παρακολουθεί το πρωτάθλημα».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της Νήαρ Ηστ και για το αν τελικά θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία:

«Είμαστε μία ομάδα με στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ξέραμε από την αρχή πόσο δύσκολη θα είναι η χρονιά με τα προβλήματα που υπάρχουν. Ωστόσο, υπάρχει και διάθεση και αισιοδοξία από τα παιδιά. Αν παραμείνουμε έτσι, συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο, θα πετύχουμε και το στόχο μας. Αυτό που προσπαθούμε να περάσουμε όλοι μέσα μας είναι ότι από τη στιγμή που και βάσει των αποτελεσμάτων είμαστε μία ομάδα έδρας, θα πρέπει να ζητάμε το κάτι παραπάνω στα εκτός έδρας παιχνίδια, ακόμα κι αν δεν έχουμε νικήσει. Νομίζω ότι κι εκεί θα βελτιωθούμε».

Για το τι έφταιξε και η Νήαρ Ηστ δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Πάτρα κόντρα στην Ολυμπιάδα:

«Καταρχάς, πρέπει να επισημάνουμε πως παίζαμε με μία πάρα πολύ έμπειρη ομάδα για την οποία κρίσιμο το παιχνίδι και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέραν από τη νίκη. Παράλληλα, στο κρίσιμο σημείο δεν πιστέψαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν καταφέραμε να είμαστε παραγωγικοί και μοιραία πήγε εκεί το παιχνίδι».