Χατζηκυριακίδης: «Εχουμε μεγάλες δυνατότητες»

Αποτελεί ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Οι Ικαροι Σερρών βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και  διεκδικούν την είσοδο στα μεγάλα σαλόνια. Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων», Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, για το τελευταίο παιχνίδι με την Νήαρ Ηστ, ενώ αναφέρθηκε και στη γενικότερη πορεία της ομάδας. Παράλληλα, παρέθεσε τις απόψεις του για την εν γένει εικόνα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας…

Αναλυτικά:

«Το ματς με τη Νήαρ Ηστ ήταν έτσι όπως ακριβώς το περιμέναμε, αφού οι αντίπαλοί μας πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ακριβώς έτσι όπως έπρεπε, αλλά στο δεύτερο υποτιμήσαμε λίγο τη Νήαρ Ηστ και λίγο έλειψε να το… πληρώσουμε. Όμως στα τελευταία λεπτά δείξαμε χαρακτήρα, ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και πήραμε το παιχνίδι. Πρόκειται για μία σημαντική νίκη για εμάς», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του:

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά το προφίλ μας. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και πιστεύω πως με αυτό που δείχνουμε δικαίως βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε. Μπορεί στο ξεκίνημα της χρονιάς να μην ήταν αυτοσκοπός μας η άνοδος, όμως από τη στιγμή που είμαστε στις πέντε ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και διεκδικούμε την άνοδο, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», ανέφερε ο έμπειρος προπονητής, που στη συνέχεια μίλησε για την ανταπόκριση του κόσμου στην όλη προσπάθεια που γίνεται:

«Η πόλη των Σερρών στηρίζει την προσπάθειά μας. Όχι βέβαια εκεί που θα περιμέναμε. Στην αρχή ήταν κάπως πιο μουδιασμένοι, όμως μέρα με τη μέρα, η συμπαράστασή τους γίνεται ολοένα και πιο έντονη. Εξάλλου, στόχος μας είναι να βάλουμε την πόλη των Σερρών στο πνεύμα. Είναι μεγάλη υπόθεση να υπάρξει ξανά σερραϊκή εκπροσώπηση στην Α1 μετά από τόσα χρόνια. Ο πρόεδρός μας Άρης Αθανασιάδης και οι συνεργάτες του, με προσωπικές τους πρωτοβουλίες, προσπαθούν να ξαναφέρουν το μπάσκετ της πόλης στο προσκήνιο».

Τέλος, ο προπονητής των Ικάρων αναφέρθηκε στην εν γένει εικόνα του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα φέτος είναι πάρα πολύ δυνατό. Η Δράμα, που είναι δικαίως το ακλόνητο φαβορί, δυσκολεύεται εκτός έδρας. Η φετινή Α2 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, αλλά λιγότερο ποιοτική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε αγωνιστική είναι κι ένα αίνιγμα, αφού τα παιχνίδια είναι εξαιρετικά αμφίρροπα. Πάντως, το δυσάρεστο είναι πως δεν έχει την προβολή που θα του άξιζε, καθώς ίσως σε είναι καλύτερο από αυτό την Α1. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες ρομαντικοί, που… ματώνουν για το μπάσκετ, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την ανάλογη ανταπόκριση».