Χουγκάζ: «Να είναι μαχητές»

Tην πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες του ΟΦΗ έκανε χθες ο Κρις Χουγκαζ, πραγματοποιώντας παράλληλα και την πρώτη του προπόνηση.

Ο νέος τεχνικός των κρητικών έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά με την ομάδα να πραγματοποιεί πρωινή προπόνηση εν όψει του επερχόμενου αγώνα με την ΑΕΚ Αργους.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε γνώριμα λημέρια και σε γνώριμα πρόσωπα. Είμαι μεγάλη χαρά που φοράω ξανά τη φανέλα του ΟΦΗ, αυτή τη φορά από τη θέση του προπονητή», ανέφερε αρχικά ο Κρις Χουγκάζ και συνέχισε:

«Η ομάδα είναι σε μια φάση που πρέπει να έχει άμεση βελτίωση και θέλω στο πρώτο διάστημα να γνωρίσω καλύτερα τους παίκτες μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι κάτι που είχα και σαν παίκτης. Να είναι οι παίκτες μου έτοιμοι και να είναι μαχητές. Ο παίκτης πρέπει να έχει κίνητρο όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να ακολουθεί πάντα τις οδηγίες της τακτικής, να βοηθά μόνος του τον εαυτό του και με τη βοήθεια των συμπαικτών του και του προπονητικού επιτελείου, να δίνει το 100% για τη νίκη της ομάδας.

Η ψυχολογία και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι κάτι που το έχουν όλες οι ομάδες. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο ΟΦΗ που δεν το έχουν και άλλες ομάδες και δεν μπορεί να λυθεί. Την καλή ψυχολογία θα την δημιουργήσουμε εμείς μόνοι μας, ο καλύτερος που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε ένα είναι ο ίδιος του ο συμπαίκτης και η πειθαρχία στην ομάδα. Από εκεί αντλούμε δύναμη και είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα και να ακολουθούνται οι αρχές που θα θέσουμε. Ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος για εμένα είναι να γίνουμε η δυνατή ομάδα που θέλω να έχουμε, ξεκινώντας από την εικόνα που θα έχουμε στο Ηράκλειο και στη συνέχεια παιχνίδι με παιχνίδι θα μπορέσουμε να ξέρουμε που πηγαίνουμε.

Γνωρίζω τους παίκτες της ομάδας, αλλά λόγω του ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, θέλω να δω κάποια παιχνίδια ώστε να έχω μια πληρέστερη ομάδα της φετινής εικόνας της ομάδας. Ξέρω το πρωτάθλημα ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, αλλά θέλω λίγο χρόνο ακόμα. Τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα είναι όλα αξιόλογα και έχουν το ταλέντο να κάνουν μια πολύ καλή ομάδα».

Πηγή: athleticradio.gr