Χουχουλής: «Περήφανοι για την ομάδα»

Στην αρχή της σεζόν πολλοί πίστευαν πως ο Πανερυθραϊκός θα πάλευε για τη σωτηρία του στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής Νότου. Μετά από 20 αγωνιστικές η ομάδα της Ερυθραίας έχει εκπλήξει και τους πλέον αισιόδοξους φιγουράροντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο επί 13 χρόνια προπονητής των “ερυθρόλευκων”, Δημήτρης Χουχουλής, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚγια την εξαιρετική πορεία της ομάδας του αλλά και για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ που κάνει τον Πανερυθραϊκό ρυθμιστή της κορυφής:
“Η νίκη για εμάς δεν ήταν κάτι που μας τρόμαζε ως σκέψη. Η ΑΕΚ από μόνη της εξαιτίας της βαριάς φανέλας, της ιστορίας και του ρόστερ δημιουργεί ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Αυτό έκανε πιο εύκολο το δικό μου έργο καθώς δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ στο κομμάτι της ενεργοποίησης αλλά έμεινα μόνο στο τακτικό.
Από την αρχή της σεζόν είχαμε πει ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια κι αυτό κάναμε μπαίνοντας στο παρκέ για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Διεκδικήσαμε το παιχνίδι, παρότι μείναμε πίσω στο σκορ αρκετές φορές. Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας των δύο ομάδων είναι μεγάλη, καθώς εμείς έχουμε πολλά παιδιά από μικρότερες κατηγορίες. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το ρόστερ της ΑΕΚ, όμως η καρδιά και η καλή παρέα που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά έφερε τη νίκη. Χρόνια πίστευα ότι οι καλές παρέες μπορούν να καταφέρουν πολλά. Για να έρθει αυτή η νίκη χρειάστηκε και ο παράγοντας τύχη, όμως ευχαριστηθήκαμε που δώσαμε χαρά στο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο παράσημο του παιχνιδιού που συζητήθηκε πολύ είναι ότι 8 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και όντας εμείς 1 πόντο πίσω μετά από τάιμ άουτ που πήραμε ένα ολόκληρο γήπεδο σηκώθηκε αυθόρμητα και χειροκροτούσε παρατεταμένα”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

“Η πορεία έχει χτυπήσει… ταβάνι. Όταν ξεκινήσαμε τη προσπάθεια το καλοκαίρι έχοντας περιορισμένο μπάτζετ φτιάξαμε μία ομάδα με 4 έμπειρα παιδιά και τα υπόλοιπα ήταν νεαρά και με λίγες εμπειρίες από μικρότερα πρωταθλήματα. Όταν φτιάξαμε την ομάδα βάλαμε στοίχημα να είμαστε μέχρι το τέλος ανταγωνιστικοί και να σωθούμε όσο πιο γρήγορα. Όταν το λέγαμε εμείς πολλοί ειδικοί της κατηγορίας μας είχαν μέσα στις ομάδες που θα παλεύαμε για τη σωτηρία. Δουλέψαμε καλά, τα παιδιά έγιναν μία καλή παρέα και διέψευσαν τους πάντες σώζοντας την ομάδα γρήγορα. Από εδώ και πέρα η ομάδα πάει για μία νέα υπέρβαση καταφέρνοντας να τερματίσει στην 3η θέση. Αν γίνει αυτό τηρουμένων των αναλογιών του ομίλου θα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο κέρδος για τα παιδιά είναι ότι κατάφεραν να βάλουν έντονα το όνομα τους στο χάρτη των εθνικών κατηγοριών, όταν πριν λίγο έπαιζαν στα τοπικά. Εμείς ψάχνουμε μία δεύτερη υπέρβαση, όμως ότι κι αν γίνει τελικά είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα ιδιαίτερα η διοίκηση, η οποία σε δύσκολες εποχές βρίσκει νέα κίνητρα και όρεξη για να ασχολείται με την ομάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να δίνεις χαρά και κίνητρο στους ανθρώπους που κατάφεραν να εδραιώσουν την Ερυθραία στις εθνικές κατηγορίες αγωνιστικά αλλά και διοικητικά, καθώς η ομάδα βγάζει μία σοβαρή και φερέγγυα εικόνα. Η ομάδα κι εγώ ευχαριστούμε τον κύριο Μανωλόπουλο, έναν άνθρωπο που είναι πάντα κοντά στην ομάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την διοικούσα επιτροπή που απαρτίζεται από τον Σπύρο Γριβέα, έναν άνθρωπο που είναι κινητήριος άξονας της όλης προσπάθειας και τους κύριους Μιχάλης Χατζόπουλο και Διονύση Κατσιώτη”.