Χρύσης: «Πολλή δουλειά και όλα θα γίνουν»

xrysis-antonisΤι, ένα…. κολεγιόπαιδο στην Αλικαρνασσό (λόγω του Διαγόρα, ο οποίος θεωρείται κολέγιο του μπάσκετ στα Δωδεκάνησα ); Ήταν η πρώτη αντίδραση των φιλάθλων του Ηροδότου μόλις έμαθαν τη μεταγραφή του Αντώνη Χρύση από την ομάδα τους. Και όμως με το που πάτησε παρκέ ο Ροδίτης στο κλειστό έκλεψε αμέσως την καρδιά τους. Και αυτό γιατί σε κάθε παιχνίδι των «μπλε» μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και μάχεται μέχρι τέλους για την ομάδα του. Εκτός από την ευχέρεια στο σουτ, τρυπάει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ δεν χαρίζει εύκολα ούτε στην άμυνα. Του αρέσει να κάνει άλλωστε τα «πάντα» όσο το δυνατόν καλύτερα εντός γηπέδου, όπως εξήγησε στο infobasket.gr.

-Παρά το γεγονός ότι λίγο έλειψε να την… πατήσετε και ο Ηρόδοτος επί της Ακαδημίας κατάφερε εν τέλει να πάρει το τοπικό ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής και να πανηγυρίσει την 4η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, σωστά;

«Ήταν ένα ντέρμπι, το οποίο είχε πάθος δύναμη, πιστεύω ότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ευτυχώς το κερδίσαμε. τώρα έχουμε ένα δύσκολο αγώνα με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας που θα παλέψει σίγουρα απέναντι μας για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Εμείς πρέπει να πάμε και να κερδίσουμε. Άλλωστε κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

-Όσον αφορά τη δική σου προσωπική απόδοση, στο χθεσινό (30/11) ματς ήταν εξαιρετική. εκτός από τους 21 πόντους βοήθησες την ομάδα σου και στην άμυνα και σιγά σιγά δείχνεις πιο σίγουρος εντός παρκέ.

«Κάνω ότι μου λέει ο προπονητής μου, τίποτα παραπάνω! Σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, συνεχίζουμε έτσι, με κάτω το κεφάλι και πολύ δουλειά και πιστεύω ότι όλα θα γίνουν».

-Έχεις αποκαλύψει ότι το μπασκετικό σου είδωλο είναι ο Διαμαντιδης, μήπως εννοούσες τον Παρδακά (συμπαίκτης του στoν Ηρόδοτο) και απλά μπερδεύτηκες; Επικοινωνείτε με κλειστά μάτια οι δυο σας εντός παρκέ ή όχι;

«Με τον Σταύρο παίζαμε μαζί στο Διαγόρα. Έτσι είναι εύκολο να επικοινωνούμε εντός παρκέ. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι έχουμε δέσει σαν ομάδα και με τα άλλα παιδιά και αυτό είναι το καλύτερο. Όσον αφορά τώρα τον Διαμαντίδη, όντως είναι το είδωλο μου και αυτό γιατί κάνει τα πάντα στο γήπεδο, σε επίθεση και άμυνα και αυτό μου αρέσει πολύ να κάνω και εγώ ως παίκτης».

-Γνωρίζεις τη Γ εθνική αρκετά καλά, καθώς έχεις παίξει τόσο στο Βορρά (Βόνιτσα) όσο και στο Νότο, σε 1ο και 2ο όμιλο (Ιπποκράτης Κω, Διαγόρας Ρόδου, ΑΓΕΖ) ποιες νομίζεις ότι είναι οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατηγορίας σε κάθε της όμιλο, αλλά και αυτές της φετινής σεζόν (2014-15) του 2ου ομίλου Νότου.

«Δεν υπάρχουνε μεγάλες διάφορες στου ομίλους σε βορρά και νότο. Άπλα στον βορρά είναι πιο δυνατές έδρες και πιο μαχητικές οι ομάδες που αγωνίζονται εκεί. Στο νότιο πάλι είναι πιο μπασκετικές οι ομάδες που συμμετέχουν και φυσικά έχουν καλύτερους παίχτες.
 Τώρα, στον όμιλο μας δεν υπάρχουν φαβορί σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Άμα δεν μπεις συγκεντρωμένος και σοβαρός εντός παρκέ μπορείς να χάσεις από τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτου βαθμολογικής θέσης».