Χρυσοί οι Γάλλοι στο μεικτό

Με μία σαρωτική εμφάνιση η Γαλλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μεικτό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3χ3, νικώντας στον τελικό την Αργεντινή με 14-8.

46” δευτερόλεπτα πριν από την κανονική ολοκλήρωση του η ομάδα της Αργεντινής έμεινε με μία παίκτρια, τη Νατάσα Σπιάτα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η πάσα και σε αυτήν την περίπτωση οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να διακόψουν τον αγώνα.
Είκοσι δευτερόλεπτα νωρίτερα η «Αλμπισελέστε» είχε μείνει με δύο παίκτριες, ενώ οι «τρικολόρ» συνέχιζαν χωρίς απώλειες.

Η Γαλλία, προεξάρχοντος του Κέβιν Κορέ πήρε από την αρχή το προβάδισμα (6-3, 9-4, 10-5, 13-8) και επιβλήθηκε άνετα της Αργεντινής, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε μια πολλά υποσχόμενη βραδιά, κατά την οποία στο Ζάππειο -και παρά τον χθεσινό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων- σημειώνεται και πάλι κοσμοπλημμύρα.

ΓΑΛΛΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 14-8
ΓΑΛΛΙΑ: Κορ 9, Ομουνού 3, Καμπά 2, Λελές
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μπασουάλδο 5, Κονστάντ 2,Σπιάτα 1, Ντούρσο.

«Δουλέψαμε δύο μήνες για αυτό το στόχο»

«Ήρθαμε εδώ για να τα πάρουμε όλα. Δουλέψαμε δύο μήνες για αυτό το στόχο και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και στους τελικούς των γυναικών και των ανδρών».
Ο Μερεντίς Ουμουνού πανηγύρισε με συμπαίκτες και συμπαίκτριες το πρώτο χρυσό της Γαλλίας στο μικτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 3χ3 αλλά δεν είχε χρόνο για πανηγυρισμούς αφού θα ξαναπαίξει στον τελικό των ανδρών. Ήδη όμως το απολαμβάνει:
«Ειλικρινά είχα ακούσει για την ιστορία και την ομορφιά της Ελλάδας και χαίρομαι που το ζω από κοντά. Η διοργάνωση είναι υπέροχη και η χώρα σας καταπληκτική με ιδιαίτερα ζεστούς ανθρώπους» τόνισε ο άσος της Εξ Μοράντ, ομάδας της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας.
Δίπλα του η Περίν Λελέφ, έψαχνε να βρει λόγια να περιγράψει αυτά που έχει ζήσει αυτές τις μέρες: «Είναι κάτι μαγικό, απίστευτο. Είμαστε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3χ3 και αυτό από μόνο του αποτελεί ιστορία. Δεν έχουμε χρόνο να πανηγυρίσουμε αφού πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένες τόσο τα κορίτσια όσο και τα αγόρια για τους επόμενους τελικούς. Είναι απίστευτα όμορφη η τοποθεσία, εδώ στο Ζάππειο όπου γίνονται οι τελικοί» τόνισε χαρακτηριστικά την ώρα που συμπαίκτριες και συμπαίκτες της έκαναν αέρα και μασάζ για να πάρει δυνάμεις για τον επόμενο τελικό.

Χάλκινη η Ουκρανία

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η Ουκρανία που επιβλήθηκε στο μικρό τελικό της Τσεχίας με 15-8.

ΤΣΕΧΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 8-15
Διαιτητές: Γκλίσιτς-Ομπρκνέζεβιτς
ΤΣΕΧΙΑ : Μπρούχα 3, Κράους 3, Κρίζοβα 2, Βόρλοβα
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Λιπόβτσεβ 7, Γερόμιν 4, Μαζνιτσένκο, Σοκολάν 4