Χρυσόγελος: “Το Ηράκλειο δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση”

Επειτα από 357 μέρες ο Νίκος Χρυσόγελος έρχεται αντιμέτωπος και πάλι με το Ηράκλειο. Αυτή τη φορά η ομάδα του δεν είναι ο Σπόρτιγκ, που αφυπνίζει τις χειρότερες αναμνήσεις στους κρητικούς αλλά ο Αργοναύτης.
Παρόλα αυτά ο έμπειρος τεχνικός σε συνέντευξη του στο τοπικό σαιτ kretaworldbasket.gr αναπολεί τις αναμνήσεις του από το ματς της 16ης Μαΐου του 2010 και με αφορμή την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής ανάμεσα στους πρωτοπόρους του 2ου ομίλου νότου και της νεας του ομάδας εξιστορεί γεγονότα που τον σημάδεψαν.
Επίσης αναφέρει την άποψη του για τους γηπεδούχους και την ομάδα της φετινής σεζόν καθώς και τον τρόπο που θα αγωνιστεί η αμάδα του ώστε να υποχρεώσει το σύλλογο του Μανώλη Δημητριάδη σε μια απρόσμενη ήττα.

Για το παιχνίδι με το “Ηράκλειο” : “Το “Ηράκλειο” δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Παρότι πέρυσι δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία στήριξε τους προπονητές του και ενίσχυσε την ομάδα πάρα πολύ και η θέση που έχει σήμερα στην βαθμολογία είναι αυτή που πραγματικά του αξίζει. Σίγουρα η διαφορά των δύο ομάδων είναι πάρα πολύ μεγάλη, το “Ηράκλειο” είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα ενώ εμείς είμαστε μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία. Στο παιχνίδι του Α’ γύρου δεν ήμουν εγώ προπονητής στον Αργοναύτη, όμως οι άνθρωποι της ομάδας μου είπαν ότι η νίκη του “Ηρακλείου” ήταν απόλυτα δίκαιη παρά την μικρή διαφορά στο σκορ (75-79). Σίγουρα η αποστολή την Κυριακή είναι πάρα πολύ δύσκολη, εμείς όμως θα κατέβουμε στο γήπεδο ήρεμοι να προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να κάνουμε μία νίκη η οποία σίγουρα θα μας δώσει μια πολύ καλή ψυχολογία. Το “Ηράκλειο” είναι μια πολύ καλή ομάδα οργανωμένη από όλες τις απόψεις και σε όλα τα επίπεδα. Αν παίξουμε στα ίσια η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, έχοντας και καλή ψυχολογία από τις συνεχόμενες νίκες,  με κάποια τρικ και με κάποια κόλπα να ξεπεράσουμε όλα αυτά τα ντισαβαντάζ που έχουμε , το “Ηράκλειο” υπερτερεί σε σχέση σε μας σε όλες τις θέσεις από τον play maker μέχρι και τον ψηλό και να κλέψουμε το παιχνίδι και βέβαια να εκμεταλλευτούμε την απουσία του τραυματία Χαρίση που είναι ένα βαρόμετρο για τον αντίπαλο μας.  Οι πιθανότητες μας βέβαια δεν είναι πολλές, αλλά αυτές τις λίγες που έχουμε θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται να τις εξαντλήσουμε.“

Για την απουσία του Χρήστου Χαρίση : “Ο Χρήστος Χαρίσης δίνει μια άλλη ποιότητα στην ομάδα της Κρήτης, όμως και μετά τον τραυματισμό και την αποχώρηση του στο παιχνίδι με το Ίλιο και τα υπόλοιπα παιδιά έπαιξαν πάρα πολύ καλά, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Σε παρόμοιες περιπτώσεις όλοι οι παίκτες συσπειρώνονται για να καλύψουν το κενό ενός πολύ σπουδαίου παίκτη. Η παρουσία και μόνο του Χαρίση είναι κάτι το πολύ καλό για το Μπάσκετ της Γ Εθνικής, ενώ ανεβάζει επίπεδο το “Ηράκλειο” που δείχνει να μην είναι ομάδα Γ Εθνικής, αλλά ούτε καν Β και έδειχνε να παίζει σαν ομάδα Α2. Πιστεύω όμως ότι στις 3 τελευταίες αγωνιστικές όλα τα παιδιά του “Ηρακλείου” θα συσπειρωθούν για να καλύψουν το κενό του Χαρίση.”

Για την παραμονή στην Γ’ Εθνική : “όταν ανέλαβα εγώ την ομάδα όλοι μας θεωρούσαν πεσμένους. Αυτό που κατάφερα εγώ ερχόμενος στην ομάδα και με αρχή το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Ραφήνα όπου ανατρέψαμε στο τέλος μια διαφορά 10 πόντων, ήταν το γεγονός ότι παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και ότι γίνει. Η διοίκηση της ομάδας δεν μας αγχώνει και θα προσπαθήσουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι για το καλύτερο δυνατό και ότι καταφέρουμε, χωρίς να τα παρατάμε. Αυτό μας έφερε στο σημείο να έχουμε κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την σωτηρία. Βέβαια στην συνέχεια έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού και το Ίλιον είναι πολύ καλή ομάδα και η Λιβαδειά, όπως βέβαια πρωτίστως και το “Ηράκλειο”. Από εκεί και πέρα κάνουμε μία προσπάθεια, αναστρέψαμε το κλίμα από εκεί που όλοι μας είχαν πεσμένους και τώρα έχουμε κάποιες μαθηματικές ελπίδες. Θα προσπαθήσουμε να τις εξαντλήσουμε. Με την νίκη επί της ¨Έξω Παναγίτσας ουσιαστικά μπερδέψαμε κάπως τον όμιλο. Τώρα ο όμιλος είναι ανοιχτός και για την Παναγίτσα και για την Χαλκίδα και για εμάς, ενώ πιστεύω ότι ο Εργοτέλης έχει ένα προβάδισμα γιατί έχει ένα θεωρητικά πιο εύκολο πρόγραμμα και δύσκολα θα “γκελάρει”, η Λιβαδειά κινδυνεύει τώρα μετά την ήττα που έκανε στο γήπεδο της,  το Ψυχικό που έκανε κάποιες σημαντικές νίκες έχει τώρα να παίξει με τον Φιλαθλητικό, με τον Ιωνικό ΝΦ και με την Χαλκίδα. Γενικά τις 3 τελευταίες αγνωστικές θα δοθούν μεγάλες μάχες, εν ώ θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με το Αιγάλεω.”

Για την άνοδο στην Β Εθνική : “πιστεύω ότι βάσει πορείας το “Ηράκλειο” θα τερματίσει πρώτο και ο Φιλαθλητικός δεύτερος. Τελευταία αγωνιστική στο Λίντο θα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και οι δύο θα έχουν ένα πολύ σημαντικό κίνητρο, αλλά πιστεύω ότι το “Ηράκλειο” δικαιωματικά θα πάρει την πρώτη θέση.”

Για το περυσινό παιχνίδι Σπόρτιγκ – Ηράκλειο στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος : “ήταν ένα παιχνίδι που παρόμοιο του εγώ δεν έχω ξαναζήσει. Ένα παιχνίδι που κράτησε 4 ώρες, με ιδιαιτερότητες, με δύο ομάδες να παίζουν για την επιβίωση τους. Το “Ηράκλειο” για την δεύτερη θέση και την συμμετοχή στα μπαράζ για την άνοδο στην Β Εθνική και ο Σπόρτιγκ για την παραμονή του στην Γ Εθνική. Υπήρξαν άνθρωποι του Σπόρτιγκ, όπως ο Κώστας Διαμαντόπουλος και παλιοί προπονητές και παίκτες,  που όταν τέλειωσε το παιχνίδι με πήραν στο τηλέφωνο και έκλαιγαν από την χαρά τους που δεν έπεσε η ομάδα στο τοπικό. Αυτό ήταν και το κίνητρο που μας βοήθησε σε ένα καλό παιχνίδι, παρότι διήρκησε 4 ώρες, να πάρουμε την νίκη και να παραμείνουμε στην κατηγορία. Σίγουρα έγιναν και κάποια πράγματα που δεν αρμόζανε σε ένα τόσο ωραίο παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι υπήρχε καμία ευθύνη, υπήρχε μια λάθος συνεννόηση αφού με τους ανθρώπους του “Ηρακλείου” δεν είχαν στο Σπόρτιγκ τίποτα. Το “Ηράκλειο” με την παρουσία και την πολύ καλή ιστορία του είναι μια ομάδα κόσμημα για το Ελληνικό Μπάσκετ. Πιστεύω ότι η ένταση εκείνης της στιγμής  δημιούργησε κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν . Εγώ από την πλευρά μου αν κάτι παρερμηνεύτηκε ή οτιδήποτε έγινε, μπορώ να μιλήσω με οποιοδήποτε άνθρωπο και να του εξηγήσω και αν νομίζει ότι τον έχω θίξει ή τον έχω πειράξει μπορώ να του ζητήσω και συγνώμη και μπροστά στα μάτια του και να του μιλήσω”.