Το τοπικό στοιχείο κάνει αισθητή την παρουσία του στις προπονήσεις του Πιερικού Αρχέλαου αυτές τις ημέρες. Οι “μελανόλευκοι” προπονούνται στο κλειστό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, μαζί με δύο παίκτες που επέστρεψαν στην ομάδα της Κατερίνης, τους Διονύση Καραγιάννη και Φάνη Τσαϊτουρίδη. Στον Πιερικό Αρχέλαο θα αγωνίζεται του χρόνου και ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ Λάζαρος Πέτκος, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Πανεδεσσαϊκό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μεταγραφή μου στον Πιερικό Αρχέλαο γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Από την πρώτη στιγμή που συμμετείχα στις προπονήσεις της ομάδας ένιωσα μέλος της οικογένειας του Πιερικού Αρχέλαου, καθώς οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής με υποδέχτηκαν θερμά» δήλωσε ο Λάζαρος Πέτκος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου της Κατερίνης.

«Γνωρίζω ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και αξιόπιστη ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για μένα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές υποδομές να βελτιωθώ και να προσφέρω στο σύλλογο αυτό που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του. Περιμένω με ανυπομονησία την έναρξη της προετοιμασίας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους προπονητές του Πανεδεσσαϊκού για όσα έκαναν για μένα όλα αυτά τα χρόνια και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη μετακίνηση μου στη νέα μου ομάδα».

Σχόλιο για τις προπονήσεις που γίνονται στον Πιερικό Αρχέλαο έκανε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Δημήτρης Πόδας. «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τη συνέπεια και την προσήλωση που παρουσιάζουν οι νεαροί αθλητές της ανδρικής ομάδας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου των προπονήσεων. Από την καθημερινή εικόνα που παρουσιάζεται στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με εκατοντάδες παιδιά όλων των τμημάτων του συλλόγου να γυμνάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με την επίβλεψη του προπονητή μας Στέλιου Χατζηιωάννου, είμαστε βέβαιοι ότι “πατάμε” σε πολύ στερεές βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο».