Χωλόπουλος: «Κάποιες ομάδες δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης»

holopoulosΟι Διόσκουροι Κοζάνης για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν διεκδικούν την άνοδο στη Β’ Εθνική και ο Αρης Χωλόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πορεία της ομάδας, τη γενικότερη κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και στη βαρύτητα που δίνει ο σύλλογος της Κοζάνης στα τμήματα υποδομής.

Πως είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα μετά από τρία χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης;

Δεν υπάρχουν στο μπάσκετ τουλάχιστον δραματικές αλλαγές. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Αυτό που βλέπουμε στην περιφέρεια είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν το μπάσκετ. Αυτό που συμβαίνει όμως τα τελευταία χρόνια είναι ότι βλέπουμε ομάδες από όλες τις κατηγορίες που φυτοζωούν και δεν γνωρίζει κανείς αν θα αντέξουν να υπάρχουν τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ακόμα και στην δική μου ομάδα παρόλο που υπάρχουν άνθρωποι που την στηρίζουν δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν να το κάνουν αυτό.

Ενδεχομένως να δούμε στο άμεσο μέλλον κάποιοι που βρίσκονται στο χώρο να επενδύουν σε όλο και μικρότερες ομάδες προκειμένου να μην χρειάζεται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτό όμως που παρατηρείται στην επαρχία και δεν συμβαίνει τόσο στις μεγάλες πόλεις είναι ότι κάποια στιγμή τα νέα παιδιά φεύγουν, είτε λόγω του σχολείου, είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι ομάδες της περιφέρειας. Θεωρώ ότι μέσα στα επόμενα χρόνια κάποιες ομάδες δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις που κάποιοι μπορούν και επενδύουν μέσα στην κρίση, ωστόσο αυτό οφείλεται σε συγκυρίες.

Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία των Διόσκουρων στο πρωτάθλημα;

Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Πέρσι χάσαμε την άνοδο την τελευταία στιγμή, ενώ έφυγαν και κάποιοι παίκτες. Ωστόσο και φέτος διεκδικούμε την διάκριση. Μέσα από συντονισμένη και ομαδική δουλειά διοίκησης, προπονητών και αθλητών βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση. Το πρωτάθλημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι αυτό το ενδιαφέρον θα διατηρηθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Έχουμε κάποια μεγαλύτερα παιδιά, ενσωματώσαμε στην ομάδα και κάποια μικρότερα παιδιά φέτος προκειμένου να έχουμε συνέχεια και τα επόμενα χρόνια.

Για αυτό το λόγο βλέπουμε ότι οι Διόσκουροι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής;

Αυτό που θέλει να κάνει η διοίκηση των Διόσκουρων και λόγο την κρίσης είναι να φέρει κοντά στο μπάσκετ περισσότερα παιδιά. Εκ των πραγμάτων αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτή τη στιγμή οι Διόσκουροι είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα η οποία δεν χρωστάει πουθενά και μέσα από την διαδικασία των υποδομών μπορούν να μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.