Χωρίς Ιμπάκα, αλλά και Μίροτιτς οι Ισπανοί στο Ευρωμπάσκετ

Ο Ιμπάκα είχε θέσει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας, για τους Πάου Γκασόλ και Ναβάρο όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα φορούσαν το καλοκαίρι τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ισπανίας και το μόνο που απέμενε ήταν να επισημοποιηθούν οι απουσίες αυτές. Κάτι που έγινε με τον ομοσπονδιακό προπονητή των Ισπανών Χουάν Αντόνιο Ορένγκα ν’ ανακοινώνει τους «εκλεκτούς» του για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, δίχως σ’ αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οι τρεις προαναφερθέντες.

Δεν υπάρχει όμως ούτε και τ’ όνομα του Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος φερόταν ως ο επικρατέστερος για να καλύψει το κενό του Ιμπάκα, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να επισημαίνει ότι «… του προτείναμε να έρθει και ν’ αγωνιστεί, αλλά δεν ήθελε, οπότε θα πρέπει εκείνος να εξηγήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή του την απόφαση»! Βέβαια ο Ορένγκα φρόντισε να κρατήσει την πόρτα… μισάνοιχτη προσθέτοντας ότι «… συνεχίζουμε να υπολογίζουμε όλους τους διαθέσιμους παίκτες και δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν», αφήνοντας έτσι τη… χαραμάδα που μπορεί να χρειαστεί για να περάσει ο Μίροτιτς έστω και την ύστατη ώρα.

Όσον αφορά τους… εκλεκτούς του είναι οι: Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν (Ντάλας Μάβερικς), Ρίκι Ρούμπιο (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Σέρχιο Ροντρίγκεθ (Ρεάλ), Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ), Άλεξ Μουμπρού (Μπιλμπάο), Φερνάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα), Βίκτορ Κλαβέρ (Πόρτλαντ Μπλέιζερς), Χερμάν Γκαμπριέλ (Εστουντιάντες), Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), Πάμπλο Αγκιλάρ (Βαλένθια), Τσάβι Ρέι (Γκραν Κανάρια).