Ψάλτου: «Θέλω να ευχαριστιέμαι το μπάσκετ»

10323606_10204182397868508_2017238013_oΑπό το 2004, όταν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για χάρη του Ιωνικού Λαμίας, ο Μίλαν Ψάλτου άρχισε να αποκτά ένα πλούσιο βιογραφικό. Ομάδες όπως ο Αρκαδικός, η Λιβαδειά, ο ΟΦΗ και άλλες τον εμπιστεύτηκαν στο ρόστερ τους και αυτός με τη σειρά του έκανε αυτό που διδάχτηκε στην Παρτιζάν και μετέπειτα του έδωσε το εισιτήριο για την εθνική Γιουγκοσλαβίας.

Ακόμα και σε δύσκολες χρονιές όπως αυτή που τελείωσε στον Αργοναύτη Καλαμαριάς, δεν έπαψε να προσπαθεί για το καλύτερο τόσο ατομικά όσο και για το σύνολο. Κάτι το οποίο τόνισε στις δηλώσεις του στο infobasket.gr λίγο πριν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Αν έκανες έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε τι ήταν αυτό που θα κρατούσες και τι θα άφηνες πίσω σου;

Καταρχάς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και τους συμπαίκτες μου και αυτό γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Η ομάδα φτιάχτηκε για κάτι καλύτερο και όχι για να παλεύει τις τελευταίες αγωνιστικές για τη σωτηρία της στην κατηγορία όπως τελικά έγινε. Θεωρώ ότι λόγω τον συνεχόμενων αλλαγών προπονητών -δεν είναι και λίγοι που πέρασαν φέτος από τη θέση του προπονητή (4)- η ομάδα ποτέ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο γήπεδο.

Αυτό είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να το αφήσω πίσω. Τώρα όσον αφορά αυτό που θέλω να κρατήσω, φυσικά είναι η σχέση με τους συμπαίκτες μου, καθώς παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε έδειξαν χαρακτήρα και έκαναν το παν για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς αλλά και στη διοίκηση του Αργοναύτη επειδή παρά τις δυσκολίες έκαναν τα πάντα για το καλό της ομάδας και μόνο. Σε όλους εύχομαι καλή τύχη σε ότι και αν κάνουν στο μέλλον.

Από εδώ και στο εξής τι σκέπτεσαι για τα επαγγελματικά σου;

Δύσκολη ερώτηση. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσω να είμαι σε μια ομάδα που να ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Δηλαδή να βρω μια ομάδα, η οποία θα έχει ένα πολύ καλό προπονητή, που θα με κάνει με αυτά που ζητάει στο γήπεδο να ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, να σκέπτομαι μόνο το μπάσκετ. Το πρώτο πράγμα που θα σκέπτομαι από εδώ και πέρα είναι με ποιον προπονητή θα συνεργαστώ και όχι σε ποια ομάδα θα παίξω.Psaltou

Υπάρχει κάποια πρόταση η οποία είναι ανακοινώσιμη για τη νέα χρονιά;

Υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις, αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο.

Πριν από 2 χρόνια είχες αγωνιστεί στα μέσα της σεζόν στο εξωτερικό. Θα ξαναδοκίμαζες την τύχη σου και πάλι έξω;

Ναι θα δοκίμαζα για μια ολόκληρη χρονιά στο εξωτερικό. Απλά θα έπρεπε πρώτα και η ομάδα να μπορούσε να καλύψει αυτά που ζητάω.

Έχεις αγωνιστεί σε ομάδες όλων των κατηγοριών και παρακολουθείς κιόλας όλα τα πρωταθλήματα. Πως σου φαίνεται η εξέλιξη τους χρόνο με το χρόνο; Θα επέστρεφες σε ομάδα αν είχες πρόταση που έχεις παίξει και κατά το παρελθόν;

Παρακολουθώ όλες τις ομάδες, ιδιαίτερα αυτές που έχω παίξει στο παρελθόν και ειδικά τον Αρκαδικό και τον ΟΦΗ, γιατί αυτές είναι από τις αγαπημένες μου, η κάθε μία για διαφορετικούς λόγους. Έτσι και αλλιώς με τους περισσότερους ανθρώπους των ομάδων που έχω αγωνιστεί κρατώ ακόμα επαφή αλλά δεν νομίζω ότι θα επέστρεφα σε καμία από όλες αυτές.

Τώρα όσον αφορά τα πρωταθλήματα είναι καλά οργανωμένα. Φυσικά θα μπορούσαν οι ιθύνοντες να τα οργανώσουν ακόμα καλύτερα ώστε να μην υπάρχουν αποχωρήσεις και ένα σορό τέτοια παρατράγουδα κυρίως στην αρχή κάθε σεζόν. Για το τέλος, αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι καλό καλοκαίρι σε όλους τους αθλητές, να είναι όλοι καλά και να επιστρέψουν σιδερένιοι για το καινούριο πρωτάθλημα.