Ψάχνει πόλεις η ομοσπονδία για τη διεξαγωγή final 4 ανόδου και υποβιβασμού!

Πρωταθλήματα τέλος! Παρά την αρχική πεποίθηση των ιθυνόντων την ομοσπονδία για κανονική ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων που διοργανώνει, μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πλέον τα πάντα δείχνουν να έχουν ανατραπεί. Τα στελέχη της ομοσπονδίας ξεκινούν την αναζήτηση πόλεων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν final 4 ανόδου και υποβιβασμού σε όλα τα πρωταθλήματα, αμέσως μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας, αλλά κυρίως από την ΓΓΑ… Με την οποία μάλιστα αναφέρουν οι πληροφορίες ότι έχουν ήδη υπάρξει οι σχετικές επαφές, προκειμένου να βρεθεί και η φόρμουλα εκείνη που θα βοηθήσει ώστε να ξεπεραστεί και ο σκόπελος της προκήρυξης των πρωταθλημάτων! Αυτό, άλλωστε αποτελεί και ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» στην παρούσα φάση και είναι ένας από τους λόγους που δεν έχει πάρει ακόμη επίσημο χαρακτήρα το όλο concept των final 4.

Κάτι, πάντως, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει βρεθεί τρόπος να ξεπεραστεί και εν συνεχεία ν’ ανακοινωθεί κι επισήμως το τέλος των πρωταθλημάτων της Α2, της Β’ και της Γ’ εθνικής με την κατάταξη που έχουν τούτη τη στιγμή οι ομάδες.

Θεωρείται δεδομένο ότι με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και με την συνεχιζόμενη «καραντίνα» που επιβάλλεται από την Πολιτεία, είναι αδύνατο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Οι περισσότερες ομάδες, άλλωστε βρίσκονται ήδη σε δυσχερή οικονομική θέση και ένα ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην ενεργό δράση, φαντάζει πολύ δύσκολο. Πολύ δε περισσότερο να κατορθώσουν να είναι συνεπείς απέναντι στους παίκτες και τα επιτελεία τους. Η χρονιά, όμως πρέπει να ολοκληρωθεί και να βρεθούν οι ομάδες εκείνες που θα πάρουν το δρόμο της ανόδου και του υποβιβασμού.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται… συνοπτικές διαδικασίες. Οι οποίες συγκεντρώνονται σε μία φράση: final 4. Μία λύση, που όχι απλά έχει ήδη αρχίσει να εξετάζεται από τα στελέχη της ομοσπονδίας, αλλά μοιάζει και ως η πλέον ενδεδειγμένη. Και για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση των πόλεων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τα final 4 που θα δώσουν τα εισιτήρια ανόδου και τις… λυπητερές του υποβιβασμού.

Βασικό ζητούμενο είναι να βρεθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει το final 4 ανόδου της Α2, με τη συμμετοχή των Διαγόρα Δρυοπιδέων, Ψυχικού, Απόλλωνα Πάτρας και Καρδίτσας. Εδώ, βέβαια θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν ενστάσεις από πλευράς του Ολυμπιακού, ο οποίος με το συγκεκριμένο concept μένει εκτός πλάνου για την διεκδίκηση του εισιτηρίου που οδηγεί στην Α1, όμως ίσως κι αυτός ο… πονοκέφαλος να βρει την «ασπιρίνη» του! Παράλληλα εξετάζεται και το πλάνο για final 4 υποβιβασμού, στο οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις θέσεις 11-14, δηλαδή οι Οίακας Ναυπλίου, Τρίτωνας, Παγκράτι και Φίλιππος Βέροιας, ενώ οι Κόροιβος και Αμύντας παίρνουν αυτόματα το δρόμο για τη Β’ εθνική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το σενάριο που εξετάζεται για τη Β’ εθνική, καθώς εκεί υπάρχουν τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στην Α2. Μία σκέψη που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να πάρουν τα δύο εισιτήρια απευθείας ο Πανερυθραϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα που φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας στους δύο ομίλους και να δημιουργηθεί ένα final 4 με τη συμμετοχή των Μαρούσι και Αιγάλεω από τον 1ο όμιλο και των Καβάλα και Δόξας Λευκάδας από τον 2ο όμιλο για να «βγουν» τα άλλα δύο εισιτήρια. Μία πρόταση, πάντως που έχει και υποστηρικτές, αλλά και κάμποσους να αντιδρούν, καθώς γνωρίζουν καλά ότι θα υπάρξει μεγάλη γκρίνια από ομάδες που θα μείνουν εκτός… νυμφώνος!

Μία ακόμη παράμετρος που τίθεται υπό συζήτηση είναι και η χρονική στιγμή που θα γίνουν τα final 4. Κι αυτό διότι θέλουν οι ομάδες να παρουσιαστούν αξιόμαχες σε αυτά και να αποδώσει το πλάνο αυτό. Ενώ παράλληλα υπάρχει και το δεύτερο κομμάτι, για τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια ανόδου, να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ετοιμάσουν τα ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν. Ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό της ομοσπονδίας, καθώς κανείς δεν θα ήθελε ν’ αγωνιστεί μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ούτε και να γίνουν οι αγώνες πολύ αργότερα (τέλη Σεπτέμβρη), καθώς έτσι θα υπάρχει μετά μεγάλη πίεση χρόνου για τη στελέχωση των ρόστερ τους… Ένα ακόμη σημείο στο οποίο «ποντάρουν» στελέχη της ομοσπονδίας είναι πως η κίνηση αυτή των final 4 μπορεί να αποτελέσει και μία τονωτική ένεση για την αγορά των πόλεων που θα συνδράμουν στη διοργάνωσή τους. Ίδωμεν…