Ψυλέας: «Που μπορεί να φτάσει το Λαύριο; Ερωτηματικό!»

Η μεγαλύτερη νίκη του πέτυχε την περασμένη αγωνιστική το Λαύριο απέναντι στον Πάτρας καταφέρνοντας έτσι να σκαρφαλώσει στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μερίδιο της νίκης και μάλιστα μεγάλο έχει ο Νίκος Ψυλέας ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ εκφράζοντας την επιθυμία πως θέλει μαζί με τους συμπαίκτες του να κοιτάξει και ακόμα πιο ψηλά αν τα καταφέρουν.

Νίκο, η νίκη σας επί του Απόλλωνα ήταν μια από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής. Πόσο θα σας βοηθήσει στην συνέχεια και πως καταφέρατε να πάρετε το ροζ φύλλο αγώνα;

«Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που μας ταιριάζει πολύ στον τρόπο παιχνιδιού μας. Επίσης είχαμε μια καλή απόδοση σε όλα τα επίπεδα ενώ ήμασταν αρκετά εύστοχοι στο δεύτερο ημίχρονο και φτάσαμε σχετικά εύκολα σε αυτή τη μεγάλη νίκη που μας έφερε στην έκτη θέση. Πάντα είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις τις ομάδες που έχουν τη πρωτοπορία και σε βοηθάει πολύ».

Μετά από αυτή τη νίκη σας, θα αλλάξουν οι στόχοι σας;

«Όπως είναι το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή που πέφτουν πέντε ομάδες, με μια κακή ήττα μπορεί να βρεθούμε και πάλι χαμηλά χωρίς να το καταλάβουμε και να κινδυνεύσουμε.  Ο στόχος είναι να σωθούμε και μαθηματικά και από εκεί και πέρα αν έχουμε την δυνατότητα θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε ακόμα ψηλότερα. Στην έδρα μας είμαστε δυνατοί όμως θέλουμε να πετύχουμε ένα μεγάλο διπλό μήπως έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στις πρώτες θέσεις».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό του Λαυρίου την φετινή χρονιά;

«Η ομάδα μας εδώ και χρόνια έχει τον ίδιο κορμό. Αγωνιζόμαστε μαζί αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα να έχουμε πολλούς αυτοματισμούς. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε φίλοι και αυτό είναι το μεγάλο μας μυστικό γιατί με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτό είναι που μας κρατάει μαζί ενωμένους να παίζουμε μπάσκετ».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει το Λαύριο;

«Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν ξέρω πλέον, καθώς όλα τα προβλήματα που υπάρχουν επηρεάζουν και την ομάδα. Ειλικρινά δεν γνωρίζω».

Τώρα έχετε την αναμέτρηση με την Ελευσίνα…

«Ναι παίζουμε με τον Πανελευσινιακό που βρίσκεται στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Είναι μια πολύ νοικοκυρεμένη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, προπονητή και οργάνωση. Εμείς όμως θα παίξουμε χωρίς άγχος και μπορούμε να κερδίσουμε αν εκμεταλλευτούμε το δικό τους άγχος και να κάνουμε ένα μεγάλο διπλό».

Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή για την συνέχεια;

«Ελπίζω τα πράγματα να βελτιωθούν άμεσα στην κοινωνία μας. Σε όλους τους τομείς και βέβαια να βγει το μπάσκετ από την παρακμή στην οποία βρίσκεται».