Ψυλέας: «Υπερισχύουμε σε εμπειρία του Φιλαθλητικού»

Ο Νίκος Ψυλέας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα… παραδοσιακά “πολυβόλα” της Α2, αλλά και ένα μεγάλα “όπλα” της ΚΑΠ στο “μαραθώνιο” του φετινού πρωταθλήματος και κάθε εβδομάδα που περνά, φροντίζει να το αποδεικνύει…!

Ο 32χρονος φόργουορντ, που στις 5 πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στην 5η θέση του πίνακα των σκόρερ της Α2, “ακονίζει”… τα μαχαίρια του για την αυριανή (18/11, 17:30) αναμέτρηση με τον Φιλαθλητικό στο κλειστό του Κοντόπευκου και μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΠ, αναφέρθηκε στα όσα έχει ζήσει μέχρι στιγμής με τη νέα του ομάδα, στο εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των “μελανόλευκων”, στην επικείμενη αναμέτρηση με τον Φιλαθλητικό, αλλά και στο πώς έζησε το ματς της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στην πρώην του ομάδα, το Λαύριο…

 

-Το περασμένο Σάββατο η ΚΑΠ αντιμετώπισε εκτός έδρας το Λαύριο και παρά την καλή εμφάνιση γνώρισε την ήττα…

“Με το Λαύριο δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά… Το παιχνίδι ξέφυγε πολύ γρήγορα από τον έλεγχό μας, όμως με καθαρό μυαλό καταφέραμε στη συνέχεια να πάρουμε τα ηνία και το προβάδισμα. Στα τελευταία πέντε λεπτά το ματς ήταν άκρως αμφίρροπο και οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Θεωρώ ότι κρίθηκε από ένα σημαντικό στοιχείο: τη δική μας απειρία σε συνάρτηση με τη δική τους εμπειρία… Το Λαύριο έχει χρόνια ένα βασικό κορμό, παίζουν χρόνια την κατηγορία και γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν στα τελευταία κρίσιμα λεπτά για να κερδίσουν. Εν αντιθέσει με ‘μας, που φάνηκε ότι είμαστε άπειρη ομάδα και δεν καταφέραμε -παρότι θα μπορούσαμε- να κάνουμε “δικό” μας το παιχνίδι.

Το θετικό από το συγκεκριμένο αγώνα και αυτό που κρατάμε είναι ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τις μέχρι τώρα εκτός έδρας αναμετρήσεις. Η βελτίωσή μας ήταν αρκετά μεγάλη και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι… Έχω την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα θα βρούμε και τις νίκες στα εκτός έδρας ματς…”.

-Πώς αισθάνθηκες που έπειτα από μία καριέρα ολόκληρη τέθηκες αντιμέτωπος με την πρώην σου ομάδα;

“Κανονικά θα έπρεπε να νιώθω συναισθηματικά φορτισμένος, ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες ειλικρινά νιώθω… “κενός”! Δεν θέλω να αναφερθώ στη ντροπιαστική συμπεριφορά ορισμένων από το Λαύριο προς το πρόσωπο του Ντίνου (σ.σ. Σίννη) και το δικό μου, που δεν σεβάστηκαν ούτε στο ελάχιστο τα όσα προσφέραμε τόσα χρόνια στην ομάδα. Κάποιοι προσπάθησαν να στρέψουν μερίδα των οπαδών του Λαυρίου εναντίον εμού και του Ντίνου, ωστόσο αυτή η μικρή μερίδα δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους και υπό ποιες συνθήκες αποχωρήσαμε από το Λαύριο… Οι ελάχιστοι που ξέρουν μπάσκετ στο Λαύριο και σέβονται τους αθλητές και αυτά που έχουν προσφέρει, έμειναν στο τέλος της αναμέτρησης και μας χαιρέτησαν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η διοίκηση του Λαυρίου δεν έμεινε -γιατί δεν μπορούσε- να μας αντικρίσει και να πει έστω ένα “γειά”…”.

-Φαίνεται ότι έχεις αρχίσει να… παίρνεις μπρος, έχεις βρει το ρυθμό και τα πατήματά σου και έχεις πλέον το ρόλο σου μέσα στην ομάδα…

“Είμαστε μία καινούργια ομάδα, σιγά-σιγά όμως βρίσκουμε τους ρόλους μας. Είμαστε άπειρη ακόμη ομάδα για την Α2, ωστόσο μέρα με τη μέρα κατανοούμε καλύτερα τους ρόλους που μας δίνουν οι προπονητές, αποκτάμε ολοένα και περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας με τον άλλον και μέσα απ’ αυτό βρίσκω και ‘γω τα πατήματά μου… Αρχίζω να καταλαβαίνω τι ακριβώς ζητά από μένα η ομάδα, ώστε να μπορώ σε κάθε παιχνίδι να είμαι όλο και καλύτερος και χρησιμότερος”.

-Παρά το γεγονός ότι επί μία επταετία δεν είχες αλλάξει περιβάλλον, όντας παίκτης του Λαυρίου, δείχνεις ότι έχεις εγκλιματιστεί σε μεγάλο βαθμό και δεν έχεις προβλήματα προσαρμογής, λες και ήσουν χρόνια στην ΚΑΠ…

“Ναι, η αλήθεια είναι το φοβόμουν και πίστευα πως αυτό ήταν μειονέκτημά μου, το γεγονός δηλαδή ότι δεν έχω ζήσει σε άλλο περιβάλλον.  Θεωρούσα ότι θα ήταν δύσκολο να εγκλιματιστώ σε άλλη ομάδα… Ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται κιόλας, είμαι πάρα πολύ καλά στην ΚΑΠ, με βοηθούν και οι συμπαίκτες μου, είμαστε μία παρέα εδώ και ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε! Και όταν ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα! Νιώθω πολύ όμορφα εδώ!”.

-Τη Κυριακή (18/11) η ΚΑΠ αντιμετωπίζει εντός έδρας τον ισχυρό Φιλαθλητικό…

“Τόσα χρόνια δεν έχω αγωνιστεί ποτέ αντίπαλος με τον Φιλαθλητικό! Από αυτά που μου έχουν πει και απ’ όσα έχω δει πρόκειται για μία νεανική και άκρως αθλητική ομάδα με πολλά προσόντα. Θεωρώ ότι δεν έχει στο ρόστερ της έμπειρα παιδιά, όπως έχουμε εμείς και παρότι η ομάδα μας είναι σχετικά άπειρη στην κατηγορία, υπερισχύουμε του Φιλαθλητικού σε εμπειρία, μιας και έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν φάει με το… κουτάλι την Α2! Αυτό είναι και το στοιχείο που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να οδηγήσουμε εμείς το παιχνίδι εκεί που το θέλουμε… Θα πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία, έστω και με έναν πόντο…!”.

-Πώς βλέπεις τη συνέχεια για την ΚΑΠ, ποιοι είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί και μέχρι πού πιστεύεις ότι έχει δυνατότητες να φτάσει, έτσι όπως την έχεις ζήσει από την προετοιμασία έως τώρα;

“Η ομάδα αυτή τη στιγμή -όπως προείπα- είναι άπειρη και δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει ότι με μία νίκη μπορεί να βρεθούμε ψηλά και αντίστοιχα από μία ήττα να πέσουμε στα χαμηλά… Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Η ομάδα δεν έχει μάθει ακόμη να διαχειρίζεται αρκετά καλά τις καταστάσεις στην κατηγορία.

Στόχος είναι να σωθούμε πολύ γρήγορα -και ΘΑ σωθούμε πολύ γρήγορα- και από εκεί και έπειτα, να προσπαθήσουμε να αναρριχηθούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα… Προσήλωση στη γρήγορη σωτηρία της ΚΑΠ και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η κατηγορία είναι ιδιαίτερα δύσκολη…”.

-Όσον αφορά τον κόσμο της ΚΑΠ;

“Όταν υπέγραψα στην ΚΑΠ είχα ακούσει ότι δεν έχει πολύ κόσμο και ότι οι φίλαθλοι δεν είναι αρκετά κοντά στην ομάδα. Ωστόσο, στα δύο πρώτα εντός έδρας ματς είδα ότι το γήπεδο είναι γεμάτο, ο κόσμος είναι πολύ “θερμός”, αισθάνομαι την αγάπη του και βλέπω ότι έχει… μπασκετική παιδεία! Δείχνει ότι αγαπάει την ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα τους φέρουμε ακόμη πιο κοντά μας! Εν όψει και του αθηναϊκού ντέρμπι την Κυριακή (18/11), σίγουρα το κλειστό του Κοντόπευκου θα είναι γεμάτο και η ώθηση του φίλαθλου κοινού θα είναι καταλυτική για εμάς ώστε να φτάσουμε στην επιτυχία… Φυσικά, εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που θα είναι στο πλευρό μας και τη διοίκηση της ομάδας!”.