kastoria-agrinioΜε την πρώτη δυάδα να είναι “κλειδωμένη” και την τετράδα των ομάδων που θα υποβιβαστούν σχεδόν σίγουρη, η κατάληψη της τρίτης θέσης μοιάζει να είναι η μόνη… εκκρεμότητα στον βόρειο όμιλο. Αυτήν που διεκδικούν δηλαδή ο ΓΣ Λάρισας (υποδέχεται το φορμαρισμένο Ανατόλια), ο Ερμής Λαγκαδά (δοκιμάζεται στο Αργος Ορεστικό) και η Καστοριά, η οποία θα φιλοξενήσει τον Πολύγυρο με στόχο την πέμπτη συνεχόμενη νίκη.

Όσον αφορά τον πρωταθλητή Αίολο Αστακού, παίζει πια μόνο για να τελειώσει το πρωτάθλημα με 28-0 και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Β΄ Εθνικής που θα κλείσει αήττητη μία σεζόν. Σήμερα (στις 15:30) η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού υποδέχεται την ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι στην επόμενη ήττα θα υποβιβαστεί μαθηματικά στη Γ΄ Εθνική.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την Ευκαρπία, η οποία αγωνίζεται στις 14:00 στην Αρναία με το Στρατώνι προκειμένου να διατηρήσει τις σχεδόν μηδαμινές πιθανότητες που έχει για σωτηρία (χρειάζεται 3/3 με Στρατώνι, Καστοριά, ΓΣΛ και ήττες του Πολύγυρου από Καστοριά, Τιτάνες και Ιωνικό Ιωνίας). Στα άλλα δύο παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής, ο Πιερικός Αρχέλαος, χωρίς άγχος πια αφού έχει σωθεί μαθηματικά, υποδέχεται την σχεδόν βέβαιη δευτεραθλήτρια ΑΕΛ, ενώ στον Παλαμά οι Τιτάνες θα φιλοξενήσουν το Αγρίνιο, σε ένα ματς με ελάχιστο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-ΑΕΛ Σιμητόπουλος-Δαμίγος
ΔΑΚ Βονίτσας 15.30 Αίολος Αστ.-ΕΑΚ Θεσ/κης Μαντήλας-Ζιώγας
Παλαμά 17.00 Τιτάνες Παλαμά-Αγρίνιο Λόρτος-Μαραθιώτης
Άργους Ορ. 17.00 Άργος Ορεστικό-Ερμής Λ. Φακίτσας-Ζαχαρής
Αρναίας 14.00 Στρατώνι-Ευκαρπία Ντούρας-Παπαγερίδης
Νεάπολης 17.00 ΓΣ Λάρισας-Ανατόλια Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου
Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Πολύγυρος Τσιρτσιμάλης-Σιταρίδης