Όλα τα σενάρια στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ

Μετά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής και με μία να απομένει στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ, η κατάσταση είναι αρκετά… μπερδεμένη για τις 5 ομάδες που διεκδικούν τις δύο θέσεις της ανόδου (είτε απευθείας, είτε μέσω πλέι οφ). Την τελευταία αγωνιστική παίζουν Θρακομακεδόνες-Μελίσσια, Παλατιανή-Προμηθέας και Κουκουβάουνες-Αγιοι Ανάργυροι στις αναμετρήσεις που έχουν ενδιαφέρον όσον αφορά το πλασάρισμα στα πλέι οφ και την απευθείας άνοδο, την οποία διεκδικούν πλέον μόνο τα Μελίσσια και ο Προμηθέας. Αναλυτικά η κατάσταση έχει ως εξής:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Μπορεί να τερματίσει από 1ος έως 4ος. Με νίκη στην Παλατιανή στη χειρότερη θα παίξει μπαράζ με τα Μελίσσια για την πρωτιά. Με ήττα μπορεί να βγει από 2ος μέχρι 4ος. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, «έχει» την ισοβαθμία μόνο με τους Αγιους Ανάργυρους (2-0), ενώ είναι 1-1 με τις Κουκουβάουνες και θα είναι 0-2 με την Παλατιανή εφόσον ηττηθεί.

Ιδανικό σενάριο: Νίκη επί της Παλατιανής και ήττα των Μελισσίων, προκειμένου να τερματίσει μόνος 1ος και να ανέβει απευθείας.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Μπορούν να τερματίσουν είτε στην 1η (σε 5 σενάρια), είτε στη 2η θέση (σε 3 σενάρια). Στα 3 σενάρια που καταλαμβάνουν τη 2η θέση θα διασταυρωθούν στα πλέι οφ είτε με την Παλατιανή (ξεκινώντας με 2-0 νίκες), είτε με τις Κουκουβάουνες (1-1).

Ιδανικό σενάριο: Νίκη στους Θρακομακεδόνες και ήττα του Προμηθέα, ώστε να τερματίσουν στην 1η θέση.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Μπορούν να τερματίσουν από 3οι (εάν νικήσει ο Προμηθέας την Παλατιανή και ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα) έως 5οι. Εάν τερματίσουν 3οι, θα παίξουν στα πλέι οφ είτε με τις Κουκουβάουνες (1-1 ή 2-0), είτε με την Παλατιανή (2-0). Υπάρχει πάντως και το απευκταίο σενάριο να τερματίσουν 3οι και να παίξουν με τον Προμηθέα (με τον οποίον έχουν 0-2), εφόσον η Παλατιανή νικήσει την ομάδα του Χαλανδρίου με 14 ή περισσότερους πόντους διαφορά.

Ιδανικό σενάριο: Αυτό που επιδιώκουν είναι να αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ την Παλατιανή. Υπάρχουν πολλά σενάρια που οδηγούν σε αυτό, σε κάθε περίπτωση όμως τους Αγιους τους συμφέρει η Παλατιανή να νικήσει τον Προμηθέα (μέχρι και με 11 πόντους διαφορά ή… ακριβώς με 13, για το απευκταίο σενάριο που γράφουμε πιο πάνω). Σε περίπτωση που χάσουν οι ίδιοι στις Κουκουβάουνες, τους συμφέρει να χάσουν με διαφορά… μεγαλύτερη από 3 πόντους!

ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ

Μπορεί να τερματίσει 2η, 4η ή 5η, σε κανένα σενάριο όμως 3η. Εχει 0-2 με Μελίσσια, Αγιους Ανάργυρους, επομένως κυνηγάει τη διασταύρωση με Κουκουβάουνες (1-1) και Προμηθέα (1-0). Το κακό είναι ότι ακόμα κι αν νικήσει τον Προμηθέα (και έχει 2-0 μαζί του), δεν μπορεί να διασταυρωθεί μαζί του στον πρώτο γύρο των πλέι οφ! Συνεπώς, ψάχνει ως αντίπαλο τις Κουκουβάουνες, το οποίο όμως δεν είναι στο χέρι της να συμβεί…

Ιδανικό σενάριο: Νίκη επί του Προμηθέα και ήττα των Αγίων Αναργύρων στις Κουκουβάουνες με… ακριβώς έναν πόντο διαφορά. Σε αυτό το σενάριο, η Παλατιανή τερματίζει 2η, αντιμετωπίζει τις Κουκουβάουνες ξεκινώντας με 1-1 νίκες και ελπίζει να προκριθεί στο άλλο ζευγάρι ο Προμηθέας (ο οποίος θα ξεκινήσει με 2-0 επί των Αγίων Αναργύρων), με τον οποίον θα είναι στο 2-0! Αν συμβεί αυτό, βέβαια, ας παίξουν κι ένα τζόκερ στην Παλατιανή, ποτέ δεν ξέρεις.

ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΕΣ

Εδώ είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αφού με ήττα τερματίζουν 5ες και με νίκη είτε 4ες (θα χρειαστούν και +3 στην περίπτωση που νικήσουν και η Παλατιανή τον Προμηθέα), είτε 5ες (αν νικήσει η Παλατιανή και οι Κουκουβάουνες μόνο με 1 πόντο διαφορά).

Ιδανικό σενάριο: Το θέμα είναι να νικήσουν τους Αγιους Ανάργυρους ώστε να ξεκινήσουν τα πλέι οφ με 1-1, όποιον και να βρουν μπροστά τους. Εχουν 1-1 με Μελίσσια, Προμηθέα, Παλατιανή και 0-1 με Αγιους Ανάργυρους. Δεν έχουν περιθώρια επιλογών.