Έίναι ένα τουρνουά διαφορετικό… Μία σειρά από αγώνες μέσα από τους οποίους όλοι οι συμμετέχοντες (αθλητές και μη) θέλουν να βάλουν ένα καλάθι, που θα “μετρήσει” πολύ περισσότερο από όλα όσα έχουν βάλει στην καριέρα τους. Ένα «καλάθι στον παιδικό καρκίνο», όπως είναι και το σύνθημα του 2ου Laconia Summer Basketour, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 12 Αυγούστου 2017, στη Μονεμβασιά.

Μεγάλα ονόματα τόσο της ελληνικής showbiz, όσο και του αθλητικού και μπασκετικού κόσμου θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Μολάων με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι στον παιδικό καρκίνο», καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί και φέτος υπέρ του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ.

Ρόλο παρουσιαστών στο Final 4 του Laconia Summer Basketour, αναλαμβάνουν ο Πέτρος Πολυχρονίδης και η Έλενα Κρεμλίδου. Σε αγωνιστικό επίπεδο, την παρέα του Γιώργου Διαμαντάκου, του Αβραάμ Καλλινικίδη και του Νίκου Λιακόπουλου θα πλαισιώσουν αθλητές της A1 Basket League ΣΚΡΑΤΣ και της Α2, όπως ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο Πάρις Μαραγκός, ο Αλέξανδρος Συγκούνας και πολλοί ακόμα…

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω στο 2ο Laconia Summer Basketour, καθώς πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει ως κύριο λόγο, να ενισχύσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια που γίνεται από την Φλόγα, κατά του παιδικού καρκίνου», αναφέρει ο Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο 27χρονος σέντερ που αγωνίστηκε με τον Προμηθέα Πατρών πέρυσι στην Α1, ενώ έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ, του Πανιωνίου, του Άρη και του Αμαρουσίου, συμπληρώνει: «Όσο αφορά το τουρνουά, γνωρίζω πως από πέρυσι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και το φετινό θα είναι ακόμη πιο δυνατό. Όλοι όσοι θα συμμετέχουμε θα δώσουμε το 200% σε αυτή τη προσπάθεια, ώστε να ζήσουμε όμορφες μπασκετικές στιγμές. Περιμένω και εύχομαι να δω πολύ κόσμο στο γήπεδο».

Χορηγοί του Laconia Summer Basketour είναι οι Biogreco, Μορέως Ήδιστα, Petra Club, Ημιχρονο Σπορ, Tzante Café Restaurant, Laconia Magazine και Οπτικά Κότσαλης. Το Laconia Summer Basketour διεξάγεται με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο ΑΠΟΕΛ. Διεθνής Συνεργάτης το WCBT 2017.