Όρθιος στο παρκέ, παραπαίει διοικητικά…

Η Παρασκευή 7 του Δεκέμβρη επεφύλασσε ανάμεικτα συναισθήματα στον Παναθηναϊκό. Το μεσημέρι της μέρας ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωνε (εν μέσω δακρύων) την απόφασή του ν’ αποχωρήσει απ’ την ομάδα, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κίνησή του αυτή στον θείο του Θανάση (!!!) και οδηγώντας την ομάδα σε δύσβατα διοικητικά μονοπάτια. Λίγες ώρες αργότερα, πάντως οι παίκτες του τριφυλλιού έδειξαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ πως δεν… επηρεάζονται απ’ τις εξελίξεις, νίκησαν τη Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ με 69-55 και διατήρησαν έτσι τις βλέψεις τους ακόμη και για την πρωτιά στον όμιλό τους στην Euroleague!

Πάντως η μέρα είχε κι άλλη μία παράμετρο με έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα, καθώς στο ημίχρονο της αναμέτρησης οι «πράσινοι» έδειξαν εμπράκτως ότι δεν ξέχασαν την επί εννέα χρόνια προσφορά του Μάικ Μπατίστ στην ομάδα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος τον τίμησε, όπως και η “Θύρα 13”, που του χάρισε το πανό που είχαν αναρτήσει λίγο νωρίτερα κι έγραφε “Welcome home, Mike” κι ο «Μιχαλάκης» δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την κίνηση αυτή. Στάθηκε στο κέντρο του γηπέδου, πήρε το μικρόφωνο και είπε ένα ευχαριστώ από βάθους καρδιάς στους οπαδούς του Παναθηναϊκού με τα μάτια του να βουρκώνουν!!! Φυσικά ούτε λόγος να μπορέσει να ξεκινήσει στην πεντάδα της Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ με την έναρξη της τρίτης περιόδου, καθώς η συγκίνησή του ήταν πολύ μεγάλη και χρειάστηκε κάμποση ώρα μέχρις ότου να μπορέσει να επιστρέψει στην αγωνιστική πραγματικότητα… Κι όταν, βέβαια, έγινε αυτό ούτε πάλι έδειξε ότι μπορούσε ν’ αγωνιστεί το ίδιο καλά κόντρα στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά στην Ευρώπη

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κι ο Παναθηναϊκός δεν άφησε όχι μόνο τον Μπατίστ, αλλά ούτε και κανέναν άλλον απ’ την Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ να του σταθεί εμπόδιο. Κάτι προσπάθησε να κάνει ο Σάτο, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος, απέναντι στους «πράσινους» που έδειχναν ανά διαστήματα ότι ήθελαν όσο τίποτε άλλο αυτή τη νίκη και την πήραν με το… έτσι θέλω. Δηλαδή, με την άμυνά τους, που αποτέλεσε και το «κλειδί» για ν’ αποφευχθεί η «κηδεία», που συνήθως ακολουθεί τις… γιορτές και τα πανηγύρια που προετοιμάζουν οι ομάδες για να τιμήσουν κάποιο γεγονός, καλή ώρα όπως έγινε με τον Μπατίστ!!!

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

GROUP A
Καντού – Ρεάλ Μ. 76-70
Ολίμπια Λ. – Κίμκι 74-72
Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 69-55
Βαθμολογία
* Παναθηναϊκός 6-3
* Ρεάλ Μ. 6-3
* Κίμκι 5-4
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-5
Καντού 3-6
Ολίμπια Λ. 3-6
 * Προκρίθηκαν στο TOP 16
GROUP B
Πρόκομ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 73-89
Αλμπα Β. – Μάλαγα 63-74
Σαλόν – Σιένα 108-103
Βαθμολογία
* Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-2
* Μάλαγα 7-2
* Σιένα 5-4
* Αλμπα Β 4-5
Σαλόν 3-6
Πρόκομ 1-8
* Προκρίθηκαν στο TOP 16
GROUP C
Τσεντεβίτα – Ολυμπιακός 62-84
Αναντολού Εφές – Κάχα Λαμποράλ 76-91
Αρμάνι – Ζαλγκίρις 65-67
Βαθμολογία
* Ζαλγκίρις Κ. 7-2
* Ολυμπιακός 7-2
* Αναντολού/Εφές 5-4
Αρμανι 3-5
Κάχα Λαμποράλ 3-6
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-7
* Προκρίθηκαν στο TOP 16
GROUP D
ΤΣΣΚΑ Μ. – Μπεσίκτας 87-72
Παρτιζάν – Μπαρτσελόνα 67-68
Λιέτουβος – Μπρος Μπάσκετ 67-62
Βαθμολογία
* Μπαρτσελόνα 9-0
* ΤΣΣΚΑ Μ 8-1
* Μπεσίκτας 4-5
Παρτιζάν 2-7
Λιέτουβος 2-7
Μπρος Μπάσκετ 2-7

 * Προκρίθηκαν στο TOP 16