Την απόφασή του να μην… μπλέξει στον “μαραθώνιο” της Γ’ εθνικής, αλλά να παραμείνει στους “κόλπους” της ΕΣΚΑΣΕ ανακοίνωσε ο ΓΑΣ Βασιλικού. Η πρόσκληση που δέχθηκε ο σύλλογος μπορεί να φάνταζε δελεαστική, με τους ιθύνοντες ωστόσο να βάζουν τα πάντα στη… ζυγαριά και στο τέλος να λένε “όχι” στην άνοδο στη Γ’ εθνική, εξηγώντας με την ανακοίνωσή τους, τους λόγους αυτής της άρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Με αφορμή τις πρόσφατες ανακατατάξεις στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, και την άνοδο της ΑΕΕΠ Χαλκίδα στην Γ’ Εθνικη κατηγορία θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους της ομάδας μας για το εξής:
Στον ΓΑΣ Βασιλικού έγινε πρόταση από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΣΕ για συμμετοχή της ομάδας στην Γ’ Εθνική ως 5η του πρωταθλήματος που έληξε, στη θέση του ΑΣ Άρη Θήβας.
Το ΔΣ αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση αυτή αναλογιζόμενοι τα παρακάτω:
1) Το κατά πολύ μεγαλύτερο απαιτητό budget το οποίο ήταν αδύνατο να εξασφαλισθεί τη δεδομένη χρονική περίοδο και θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την φετινή χρονιά και ενδεχομένως και τα επόμενα έτη.
2) Οι καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή μας οι οποίες εκτός του οικονομικού αντίκτυπου που θα έχει σε όλους μας, προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο κλειστό γυμναστήριο ώστε να μην γνωρίζουμε αν θα μπορέσουμε φέτος να αγωνιστούμε στο γήπεδο μας.
3) Η προσήλωση μας στην τήρηση του μακροπρόθεσμου πλάνου που επιβάλλει μία ομαλή και με τις κατάλληλες προυποθέσεις άνοδο της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά, διοικητικά, οικονομικά κλπ)
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΣΚΑΣΕ για τη συνεργασία που είχαμε στο θέμα αυτό καθώς και να ευχηθούμε ολόψυχα στην ΑΕΕΠ Χαλκίδα BC καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας!”.