“Κάποιοι με τις αποφάσεις τους χάλασαν μία γιορτή του μπάσκετ”…

Λαύρος κατά των διαιτητών της επεισοδιακής αναμέτρησης Κηφισιά – Απόλλων Πάτρας, παρουσιάστηκε ο προπονητής των γηπεδούχων Ηλίας Παπαθεοδώρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3. “Το παιχνίδι αυτό ήταν μία γιορτή του μπάσκετ, αλλά κάποιοι με τις αποφάσεις τους, χάλασαν αυτή τη γιορτή”, σχολίασε ο κόουτς της Κηφισιάς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν ήταν τόσο σοβαρός ο λόγος, ώστε ν’ αποβληθούν τόσοι παίκτες απ’ τους ρέφερι, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε και χτύπημα από την πλευρά του Κρόλο προς τον Διαμαντόπουλο – όπως έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα – αλλά απλά μία απώθηση και μια λεκτική αντιπαράθεση!!!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:
Για τα επεισόδια στην αναμέτρηση Κηφισιά – Απόλλων Πατρών:
Ήταν πρωτόγνωρο για όλους μας αυτό που συνέβη. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός παρωδία που δόθηκε χαρακτηρίζει το ματς και ότι έγινε προχθές. Είμαστε όλοι και στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι απ’ τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι.

Αν έγινε κατάχρηση εξουσίας από τους διαιτητές:
Νομίζω ότι έχουν διαχειριστεί λάθος μία κατάσταση που συνέβη στο παιχνίδια και συμβαίνει και σε άλλα παιχνίδια. Δεν είμαι πολλά χρόνια προπονητής σε αυτές τις κατηγορίες, αλλά έχω δει πάρα πολλά παιχνίδια, έχω ξαναδεί να γίνονται κάποια επεισόδια, κάποια σύρραξη μεταξύ των παικτών, κάποιοι διαπλεκτισμοί. Δεν έγινε όμως κάτι ώστε ν’ αναγκάσει τους διαιτητές ν’ αντιδράσουν έτσι, δηλαδή ν’ αποβάλουν όλους τους πάγκους, όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι δεν ήταν και τόσοι πολλοί. Οι περισσότεροι από αυτούς που αποβλήθηκαν δεν συμμετείχαν και στα επεισόδια. Έγινε μία σύρραξη μεταξύ δύο παικτών απέβαλε και τους δύο παίκτες. Για μένα και σε αυτή την περίπτωση η απόφαση ελέγχεται. Επειδή έχουμε δει και το βίντεο του παιχνιδιού, ουσιαστικά έγινε ένα φάουλ του Διαμαντόπουλου στον Κρόλο, υπήρχε μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους και ο Κρόλο απώθησε τον Διαμαντόπουλο. Δεν τον χτύπησε όπως γράφτηκε στο φίλο αγώνος. Έχει απωθήσει τον Διαμαντόπουλο. Από εκεί και πέρα μπήκαν άνθρωποι από τους δύο πάγκους μέσα πιο πολύ για να χωρίσουν και να μην ξεκινήσει κάτι χειρότερο και από εκεί και πέρα αποφάσισαν οι διαιτητές, ότι έπρεπε ν’ αποβληθούν όλοι αυτοί που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς και δεν αποβλήθηκα.

Για το τι κάνει ένας προπονητής όταν έχει μία ομάδα τεσσάρων παικτών για 26 λεπτά:
Δεν μπορείς να πεις τίποτα. Το καλό στην προκειμένη περίπτωση, επειδή εμείς οι προπονητές συνηθίζουμε να δουλεύουμε σε κομμάτια τριών και τεσσάρων παικτών, μπόρεσαν τα παιδιά ν’ ανταπεξέλθουν σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Φυσικά τους είπαμε να προφυλαχθούν από τα φάουλ, γιατί αν τυχόν κάποιος παίκτης συμπλήρωνε πέντε φάουλ θα μέναμε με τρεις παίκτες. Η πιο βασική εντολή ήταν αυτή. Είναι δύσκολο για τους παίκτες να συνεργαστούν σε μία ιδιόρρυθμη κατάσταση που και αυτοί είχαν να ζήσουν πολλά χρόνια, από τα μονά στις γειτονιές. Εμείς ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας. Εκείνη την στιγμή παίζαμε με πιο έμπειρους παίκτες. εμείς περιμέναμε το παιχνίδι πως και πως, γιατί είμαστε μία νέα ομάδα στην κατηγορία, και θα παίζαμε με μία ομάδα που την βλέπαμε στην τηλεόραση και την σεβόμαστε, είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, ήταν αήττητος. Είχαμε καταφέρει να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας, να δούμε ένα κατάμεστο γήπεδο. Το ματς πραγματικά ήταν μια γιορτή, είχαν έρθει εκατό φίλαθλοι από την Πάτρα, οικογένειες με παιδιά. Οι δικοί μας φίλαθλοι είναι μόνο οικογένειες με παιδιά, γιατί δεν έχουμε άλλους. Υπήρχαν άλλα 450 άτομα στο γήπεδο, τα οποία είχαν έρθει να παρακολουθήσουν μία μεγάλη ομάδα όπως ήταν η Πάτρα και μια νέα ομάδα, όπως ήταν η Κηφισιά. Το ματς μέχρι το 14ο λεπτό είχε πάρα πολύ ένταση είχε πάθος, πολύ καλό ρυθμό. Ήταν πραγματικά μία γιορτή του μπάσκετ. Και κάποιοι άνθρωποι με αποφάσεις τις οποίες πήραν να την αμαυρώσουν.

Για την Κηφισιά στο πρωτάθλημα:
Το θέμα είναι ν’ αποφύγουμε όσον το δυνατόν πιο γρήγορα τον υποβιβασμό, γιατί πέφτουν πολλές ομάδες. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών από την αρχή του πρωταθλήματος, οι οποίοι σιγά – σιγά επιστρέφουν. Ο στόχος ο δικός μας είναι να καθιερωθούμε στην κατηγορία. Να την γνωρίσουμε, να καταλάβουμε τις δυσκολίες της, να την ευχαριστηθούμε. Είναι σημαντικό να καταφέρουμε και να μείνουμε ενωμένοι αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους.