“Οι διαιτητές δεν πρέπει να γίνονται οι πρωταγωνιστές”

Κατώτερος των περιστάσεων αποδείχθηκε ο διαιτητής του ματς Κηφισιά – Απόλλων Πάτρας σύμφωνα με τον προπονητή των “μελανόλευκων” Νίκο Βετούλα. Ο κόουτς των Πατρινών μιλώντας στον Sentra 103,3 αναφέρθηκε στη φάση που στιγμάτισε την αναμέτρηση, τονίζοντας ότι “… δεν ήταν η ερμηνεία των κανονισμών τόσο αυστηρή, για να τιμωρηθούν οι δύο ομάδες”, ενώ επεσήμανε πως “… οι διαιτητές είναι για να διεκπεραιώσουν το παιχνίδι. Δεν είναι πρωταγωνιστές, αλλά θέλησαν να γίνουν πρωταγωνιστές”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Βετούλας:
“Θεωρώ ότι ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει, για τον λόγο ότι δεν ήταν η ερμηνεία των κανονισμών τόσο αυστηρή, για να τιμωρηθούν οι δύο ομάδες. Και πριν το παιχνίδι και κατά την διάρκεια οι παίκτες δεν έχουν να χωρίσουν κάτι κι αυτό είναι το παράδοξο. Όποιοι συμμετείχαν σε αυτό το πράγμα θεωρώ ότι έκαναν περισσότερο κακό, παρά καλό. Είναι για γέλια και για κλάματα αυτά τα πράγματα. Για γέλια είναι όταν δεις ένα παιχνίδι 4 με 4 και για κλάματα γιατί συμμετείχαμε σε αυτό το έργο. Όταν έγινε η ντισκαλιφιέ του Κρόλο, εγώ διαμαρτυρήθηκα, πέρασα τα όρια του πάγκου και μπήκα μέσα, πήρα τεχνική ποινή και με τιμώρησαν με το ίδιο παράπτωμα. Με τιμώρησαν για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο δύο φορές. Και με τεχνική ποινή, αλλά και με αποβολή. Δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό.

Για το τι θα κάνει ο Απόλλων:
Σχετικό είναι το τι θα κάνουμε. Στην Ελλάδα ζούμε. Εμείς χάσαμε το παιχνίδι, έτσι όπως το χάσαμε. Θα διαμαρτυρηθούμε, δεν θα διαμαρτυρηθούμε, όπως κάποιες άλλες ομάδες που το έκαναν στο παρελθόν και κάτι έγινε. Η ουσία είναι ότι οι διαιτητές είναι για να διεκπεραιώσουν το παιχνίδι. Δεν είναι πρωταγωνιστές και θέλησαν να γίνουν πρωταγωνιστές. Θεωρώ ότι τα κατάφεραν. Εμείς έχουμε δύο παίκτες που θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία τον Αργυρόπουλο και τον Κρόλο. Παίζαμε χωρίς τον Αργυρόπουλο και στο 8ολεπτό βγάζει έξω τον Κρόλο που είχε οκτώ πόντους. Στο τέλος κρατάει το δελτίο, γράφει ψέματα ότι χτύπησε τον Διαμαντόπουλο, ενώ τον έχει απωθήσει. Το τι μπορεί να υποθέσει ο καθένας είναι μεγάλη κουβέντα. Εγώ θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν μπορούσε να διαχειριστεί το παιχνίδι. Είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.

Αν μπορεί ν’ ανέβει στην Α1 ο Απόλλωνας:
Είναι πολύ νωρίς για να ξεχωρίσουμε ή όχι, με την λογική ότι πέφτουν πέντε ομάδες, δηλαδή μία στις τρεις πέφτει. Θεωρώ ότι όποιος δεν κάνει καλό μήνα, δηλαδή τρεις καλές αγωνιστικές δεν θα πηγαίνει για άνοδο. Θεωρώ ότι οι ομάδες που θα βγούνε στις δύο πρώτες θέσεις θα κάνουν αρκετές ήττες. Όχι όπως πέρυσι η Δράμα που έκανε ένα 26-4. όποιος έχει την διάρκεια και την καλή σχέση μεταξύ των παικτών, αυτές οι ομάδες θα πάνε καλά. Όποιες έχουν πρόβλημα μεταξύ των παικτών δεν θα πάει καλά