“Χορτάσαμε από λόγια, αλλά…”

Στη διάθεση της ΕΟΚ για ειλικρινή διάλογο, έθεσε εαυτόν ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Λάζαρος Παπαδόπουλος, όπως γνωστοποιεί σήμερα με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος καλαθοσφαιριστών. Μία ανακοίνωση η οποία μπορεί ν’ ανοίγει την πόρτα του διαλόγου, όμως παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση της ομοσπονδίας, δεδομένου ότι τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αλλά όλον αυτό τον καιρό οι αθλητές “χόρτασαν από λόγια‘!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών περίμενε πολλά περισσότερα από μία συνάντηση για την οποία είχε προαναγγελθεί πως θα έλυνε τα προβλήματα του μπάσκετ. Συγκεκριμένα, περιμέναμε θέσεις και απαντήσεις επί των αιτημάτων μας και όχι γενικόλογες εκφράσεις που στερούνται αναφοράς στην ουσία των προβλημάτων. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι πολλά θεμελιώδη αιτήματά μας όπως π.χ η ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, η δυνατότητα μετακίνησης των αθλητών που δεν πληρώνονται σε άλλη ομάδα και το ζήτημα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ομάδα που δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμετοχής 60 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος άπτονται της δικαιοδοσίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας και ουδείς διάλογος με την πολιτεία χρειάζεται.

Απορίας άξιο λοιπόν είναι για ποιόν λόγο η Ομοσπονδία δεν προχωράει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ζητάμε επί τουλάχιστον 2 χρόνια.
Παρόλα αυτά, επειδή το μοναδικό μας μέλημα είναι να λυθούν τα προβλήματα του χώρου, δίνουμε ευκαιρία να αποδείξουν οι φορείς στην πράξη (διότι από λόγια χορτάσαμε) ότι πραγματικά επιθυμούν τον ειλικρινή διάλογο. Δηλώνουμε λοιπόν ότι ο πρόεδρός μας βρίσκεται στην διάθεση του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Βασιλακόπουλου για μία άμεση συνάντηση σε επίπεδο προέδρων των φορέων (ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, ΣΕΠΚ) όπου θα μας γίνουν γνωστές όλες οι σκέψεις και το σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει στη λύση των προβλημάτων μας.  Σε αναμονή της εν λόγω συνάντηση και μέχρι αυτή να πραγματοποιηθεί δεν μπορούμε να πάρουμε θέση επί υποθετικών και θεωρητικών καταστάσεων.