Τέσσερις στροφές απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στον 1ο όμιλο του Νότου, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Στην κορυφή μπορεί η πρωτοπόρος Δάφνη Δαφνίου να πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει την άνοδο και ο Ικαρος Ν. Σμύρνης να έχει ισχυρό προβάδισμα, στην ουρά όμως γίνεται μεγάλη μάχη για το ποιες ομάδες θα αποφύγουν τον υποβιβασμό στις τοπικές κατηγορίες.

Όσον αφορά τη μάχη για την άνοδο, η Δάφνη (20-5) και ο Ικαρος (19-5) έχουν απόσταση ασφαλείας από τον Εσπερο (17-7) και τον ΚΑΟΚ (17-7), τις μόνες ομάδες που μπορούν να τις απειλήσουν. Τα παιχνίδια που ακολουθούν για τη Δάφνη -που ακόμα δεν έχει κάνει το ρεπό της- είναι με Γλαύκο (εντός, 27η αγωνιστική), Καλαμάτα (εκτός, 28η) και το ντέρμπι με τον ΚΑΟΚ (εντός, 30ή). Με δύο νίκες η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη ανεβαίνει και μαθηματικά, ενώ έχει και την ισοβαθμία με τον Ικαρο στη μάχη για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ικαρος, από την άλλη, έχει να αντιμετωπίσει τον Κεραυνό Αιγίου (εκτός, 27η), τον Πορφύρα (εντός, 28η), την Αχαγιά (εκτός, 29η) και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Εσπερο. Από τη στιγμή που η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν έχει υπέρ της καμία ισοβαθμία και έχει να παίξει ακόμα με τον Εσπερο, μόνο ασφαλής δεν θα πρέπει να αισθάνεται. Έχει βέβαια προβάδισμα δύο βαθμών από τους Πατρινούς και τους Κορίνθιους, οπότε θα χρειαστεί δύο ή τρεις νίκες για να ανέβει μαθηματικά και να μην χρειαστεί να παίξει τελικό ανόδου με τον Εσπερο την τελευταία αγωνιστική.

Ο Εσπερος και ο ΚΑΟΚ βρίσκονται προφανώς σε μειονεκτική θέση, αφού εκτός από το απόλυτο των νικών μέχρι τέλους (4/4), θα χρειαστούν και ήττες των αντιπάλων τους. Η ομάδα της Πάτρας έχει πάντως με το μέρος της τις ισοβαθμίες με Δάφνη, ΚΑΟΚ και έχει ακόμα να αντιμετωπίσει τον Ικαρο, ελπίζοντας ότι θα έχει μειώσει μέχρι τότε τη διαφορά στον ένα βαθμό, ώστε να τα παίξει όλα για όλα στο παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής. Αρκεί να χάσει ένα ματς ο Ικαρος και να πάει μέχρι εκεί με 3/3 απέναντι σε Ικαρο Καλλιθέας (εντός, 27η), Πεύκη (εκτός, 28η) και Ενωση Ιλίου (εντός, 29η).

Η Κόρινθος, από την άλλη, έχει το δυσκολότερο έργο απ’ όλες τις ομάδες. Όχι μόνο επειδή βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω, αλλά και διότι δεν έχει με το μέρος της καμία ισοβαθμία με τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου.

Συγκεκριμένα, έχει -6 με Δάφνη (την οποία αντιμετωπίζει και εκτός έδρας την 30ή αγωνιστική), -4 με Εσπερο και πολύ χειρότερο συνολικό goal average από τον Ικαρο Νέας Σμύρνης (+85 έναντι +167 του Ικάρου), μιας και οι δύο ομάδες νίκησαν η μία την άλλη με την ίδια διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Δάφνη
1-1 (-12)
1-0 (+6)
1-1 (+7)
Ικαρος
1-1 (-7)
1-1 (0)
1-0 (+2)
Εσπερος
1-1 (+12)
0-1 (-2)
1-1 (+4)
ΚΑΟΚ
0-1 (-6)
1-1 (0)
1-1 (-4)