1ο Διεθνές τουρνουά Λεύκιππος Ξάνθης: Η Παρτιζάν κατέκτησε την πρωτιά, η Ξάνθη και το μπάσκετ κέρδισαν…

Το 1ο Διεθνές τουρνουά 2018 του Λεύκιππου πέρασε στη ιστορία. Όλοι όμως θα λένε ότι στο ξεκίνημα του 2018 ο Λεύκιππος διοργάνωσε στην Ξάνθη, το πρώτο διεθνές τουρνουά μπάσκετ, με συμμετοχές της Παρτιζάν Βελιγραδίου, Αναντολού Εφές, ΠΑΟΚ και Λεύκιππου. Σύλλογοι των οποίων οι αντρικές ομάδες διαπρέπουν ευρωπαϊκό επίπεδο ή έχουν γράψει στο παρελθόν το όνομά τους με “χρυσά” γράμματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Και ο Λεύκιππος, η Ξάνθη και το μπάσκετ στην ακριτική αυτή περιοχή έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και βγήκαν κερδισμένες από αυτό το τουρνουά.

Τα οφέλη ήταν πολλά. Στην πόλη της Ξάνθης κινήθηκαν επί 3 ημέρες αθλητές, παράγοντες, προπονητές, γονείς από τρεις αποστολές, από τρεις διαφορετικές μπασκετικές κουλτούρες. Δημιούργησαν κοινωνικές σχέσεις, επαφές, τεχνογνωσία, απόψεις. Γνώρισαν την Ξάνθη, τους ανθρώπους, ξεναγήθηκαν, περπάτησαν, έφαγαν, διασκέδασαν. Έμαθαν το όνομα της πόλης και θα το κουβαλήσουν στις πατρίδες τους.

Εμπειρίες, αναμνήσεις και στιγμές ανεξίτηλες για όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση, πίστη και όραμα. Ο Λεύκιππος άφησε το μπασκετικό του στίγμα και έβαλε θετικό πρόσημο στην πορεία.
Ο δήμος Ξάνθης και οι πολιτειακοί άρχοντες της τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Τα εύσημα ανήκουν σε όσους συνετέλεσαν να γίνει αυτή για η διοργάνωση. Εθελοντές, φορείς, επιχειρήσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι κα. Πάνω από όλα όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν στους ανθρώπους του Λεύκιππου.

Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί η εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία και δυναμική των ομάδων που συμμετείχαν στο τουρνουά, αλλά και τα σωματικά προσόντα των ξένων παικτών. Στα παραλειπόμενα που συζητήθηκαν η χορευτική παρουσίαση των συλλόγων Εβριτών και ΧΟΞ, οι βραβεύσεις και απονομές του Λεύκιππου στους πολιτιστικούς συλλόγους, στον «ΙΑΠΕΤΟ» ΑΜΕΑ Ξάνθης. Την υγειονομική κάλυψη ανέλαβαν εκτός απο τους τέσσερις γιατρούς που υπήρχαν και η ΟΔΙΑΚ. Η Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων Ξάνθης, τους οποίους οι διοργανωτές ευχαριστούν για την παρουσία τους και δίχως προβλήματα συνεργασία τους.

Νικήτρια η Παρτιζάν

Στον άτυπο «μεγάλο τελικό» της Παρασκευής συναντήθηκαν η Παρτιζάν με την Ανατολού και σε ένα αγώνα – διαφήμιση του αθλήματος όπου νικητές ήταν οι Σέρβοι με 80-73.

Anadolu Efes – Partizan 73-80
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-26, 44-49, 60-63, 73-80
Διατητές: Παρασίδης – Παπαθεολόγου
Anandolu Efes: (Ozan Havuzly): Ομέρ Μπεξαρί 9 Μπερτάν 4, Σεμίχ Οζτούρκ , Μπεκίρ 15(2), Καρτάλ, Ντογουκάν 2, Ενές Μπαϊρακτάρ 19(2), Ομέρ Σερτακάρ , Εντίς Εργκιούν, Ντογάν 15(1), Ντίντς, Μπέρκ Μετίν 2
Partizan (Avramovic Dragoljub): Sretenovic , Suznjev A 3, Suznjev B 13(2), Stefanovic 2, Ostojic, Dautovic 7, Novakovic 12, Karapandzic S 6, Sorak 1 , Gorunovic 13 (3), Tanaskovic 16, Brekic 7

Την τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΠΑΟΚ 38-67
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-22, 18-39, 30-54, 38-67
Διαιτητές: Παπαθεολόγου – Καλαϊτζής
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Ψάλτου): Σαββίδης 9(2), Πεχλιβανίδης 7, Παπαδόπουλος 4, Τσιρχόγλου, Πετροδημόπουλος, Ρούμογλου 3, Μωυσίδης, Παπατζέλος 5(1), Ιωαννίδης 6(2), Γεννάδιος, Χατζηασημιάδης 4, Ιωαννίδης.
ΠΑΟΚ: (Αλεξανδρίδης): Σιμανδούρας 3, Αργυριάδης 6, Χαριτόγλου 12(1), Χρονόπουλος 8(1), Μαστροδημήτρης 7, Χαραλαμπίδης 4, Καραγιαννίδης 2, Φίλλιος 2, Βασιλειάδης 2, Κονσούλας , Παναγιώτου 11, Κούσιας 7(1)

 

 

.