1ο All Star Ανατολικής Μακεδονίας στην Ξάνθη

Το μπάσκετ είναι γιορτή… Κάπως έτσι το βλέπουν και στην Ξάνθη κι αποφάσισαν να το τεκμηριώσουν κι εντός παρκέ, με την διοργάνωση του πρώτου Αντρικού και Παιδικού All Star Game Basket. Η γιορτή αυτή –που οι εμπνευστές της ευελπιστούν ότι θα καταστεί θεσμός για την πόλη –θα διεξαχθεί στην πόλη το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19:00 στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης», με το… μενού ωστόσο να ξεκινά πιο νωρίς και πιο συγκεκριμένα στις 16:30 με το Παιδικό All Star Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η έμπνευση της διοργάνωσης ανήκει στον Δημήτρη Χατζηαντωνίου, ιδιοκτήτη του xanthibasket.blogspot.com και δίχως αμφισβήτηση του αξίζουν πολλά μπράβο τόσο για την έμπνευση, όσο (και κυρίως) για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι θα μπορούν να το δουν δωρεάν, όσοι αποφασίσουν να βρεθούν στο γήπεδο!
Όσον αφορά τους συμμετέχοντες, αυτοί έχουν προκύψει μέσα από ψηφοφορία προπονητών. Έτσι προέκυψαν ο καλύτερος νέος προπονητής, αλλά και ο καλύτερος νέος παίκτης, από το εφηβικό τμήμα…

Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Σπανός (Ορφέας), ενώ ακολούθησε ο Μ. Ξανθίδης, όσον αφορά τον καλύτερο νέο προπονητή, μεταξύ του Σίσκου και Μαγιάννη, ο Κώστα Σίσκος (Ρούπελ) ήταν αυτός που συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία. Για τον καλύτερο νέο παίκτη, η ψηφοφορία ήταν δύσκολη, καθώς σ’ αυτήν δεν συμμετείχε ο Δημήτρης Καραμπέκης για ευνόητους λόγους, αλλά και γιατί δεν θα υπήρχε μέτρο σύγκρισης.
Με βάση την ψηφοφορία αυτή αναδείχθηκαν και οι δώδεκα καλύτεροι παίκτες για κάθε ομάδα, αλλά και οι προπονητές.
Την καλύτερη πεντάδα συμπληρώνουν οι Αμπελακιώτης (Χρυσούπολη), Τελούδης (Ολυμπιάδα), Χατζηπέτρου (Ορφέας), Παπαδόπουλος (Ορφέας), Καδής (Ορφέας), ενώ καλύτεροι νέοι παίκτες αναδείχθηκαν οι Καραμπέκης (Πανσερραϊκός), Καραογλιάν (Αρίωνας), Καραλανίδης (Αρίωνας), Γεωργαντάς (ΑΕΚ).
Την ομάδα της Δύσης συμπληρώνουν οι: Καραμπέκης, Γεωργιάνος, Χατζηπέτρου, Παπαδόπουλος, Σουτζόπουλος, Τσούλκας, Καδής, Κηπουρός, Κατσικάς, Χαριζάνης, Ιακωβίδης, Σουλίδης, Ντίκογλου και Σολούγκας, ενώ προπονητές της Δύσης θα είναι οι Σπανός και Σίσκος.
Την ομάδα της Ανατολής συμπληρώνουν οι: Αμπελακιώτης, Αποστόλου, Κανδύλης, Βενιτουράκης, Τελούδης, Σεΐνης, Πομακάκης, Καραογλιάν, Καραλανίδης, Γεωργαντάς, Μπιμπισίδης, Καραπαναγιώτου, Καμπαγκίδης,  ενώ προπονητές της Ανατολής θα είναι οι Ξανθίδης και Μαγιάννης.

Πριν τον αγώνα των Ανδρών, θα πραγματοποιηθεί και το Παιδικό All Star Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη συμμετοχή παικτών από τις ομάδες της τελικής φάσης.
Το παιχνίδι των Παίδων, θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 το Σάββατο και η Δύση απαρτίζεται από παίκτες του Πανσερραϊκού, Ένωσης ,Τιτάνες και Αστέρας, με προπονητή τον Δημητριάδη. Ενώ για την ομάδα της Ανατολής που θα απαρτίζεται από την Θύελλα Φερρών, την Ολυμπιάδα, τον Αρίωνα Ξάνθης και την Ασπίδα Ξάνθης, με προπονητή των Θερμό.
Εδώ να σημειωθεί ότι την επιλογή των ομάδων θα κάνουν οι δύο προπονητές σε συνεργασία με τους υπόλοιπους προπονητές των ομάδων.
Έτσι λοιπόν για την Δύση (δεν συμμετέχει η Ένωση) επιλέχθηκαν σύμφωνα με τις γνώμες των προπονητών, οι Καραμπέκης, Γιαντσούδης, Χορτομάρης και Ρίζος (Πανσερραϊκός), Γκέλιος, Μητρούλης, Κύρου, Σαρόγλου και Μπαναβάκης (Ένωση), Γαϊτανίδης, Koύστας, Κωστακίδης και Μουτσόγλου (Τιτάνες), Αντωνίου, Γερασιμίδης, Μηλιάδης και Τσομπανίδης (Αστέρας).
Για την Ανατολή επιλέχθηκαν οι: Φώτης, Αραλάγιος και Νταβουτζόπουλος (Αρίωνας), Σκούπρας, Χατζόπουλος και Παπαδάκης (Ασπίδα), Θυμιανίδης, Λεμονίδης και Πασσιάς (Ολυμπιάδα), Καραμπεάζης, Τσοκαναρίδης και Σπυριδόπουλος (Θύελλα).
Μια επιτροπή από προπονητές, στο τέλος θα βραβεύσουν τους καλύτερους, σε διάφορες κατηγορίες, θα τιμηθούν επίσης άνθρωποι που πρόσφεραν στο ξανθιώτικο μπάσκετ, λόγω της του τόπου διεξαγωγής, του χρόνου θα βραβευθούν άτομα στην πόλη που θα διεξαχθεί η διοργάνωση και ούτω καθ’ εξής, αλλά και παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές. Στο ημίχρονο του παιχνιδιού των Ανδρών θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τρίποντων και φυσικά καρφωμάτων!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ALL STAR
4:00 Έναρξη
Παρουσίαση της όλης   διοργάνωσης ποιος ο σκοπός της και μια μικρή παρουσία των χορηγών.
Παρουσίαση των παιδικών ομάδων
4:30 Έναρξη του παιχνιδιού Παίδων
6:00 Λήξη παιχνιδιού Παίδων
MVP Παίδων
Απονομή ειδικών επαίνων σε ανθρώπους που είχαν συμμετοχή στις ομάδες είτε ως παίκτες είτε ως προπονητές από την πόλη της Ξάνθης.
Ειδικό βραβείο στον Τ. Ηλιάδη «Πατριάρχη» του Ξανθιώτικου μπάσκετ.
Απονομή μεταλλείων σε παλαίμαχους αθλητές της πόλης.
6:30 Παρουσίαση των ομάδων Ανδρών.
Έναρξη παιχνιδιού αμέσως μετά.
Λήξη πρώτου ημιχρόνου
Διαγωνισμοί τρίποντων και  καρφωμάτων.
Λήξη διαγωνισμών.
Βραβεύσεις πρώτων
Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
Λήξη παιχνιδιού απονομή βραβείου πολυτιμότερου παίκτη του παιχνιδιού.
Απονομές μεταλλείων σε όλους τους παίκτες (Παίδες-Άνδρες).
Λήξη της  γιορτής.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης
Δ. Παναγιωτόπουλος

Πληροφορίες από xanthibasket.blogspot.com και thrakisport.gr